Jump to content


Karan 180i


zflazar

Recommended Posts

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Imao ja u nekom periodu kod sebe Laletovu 180i-cu i kod mene sviralo mnogo lepo. Dinamicno, autoritativno, crta lepu scenu, dubok i precizan bas, sredina i visoki bas kako treba - ma realno sve na svom mestu.

Nemam zamerku i za preporuku. 

E sada to kod mene sa mojim zvucnicima, kod Laleta malo drugacija prica.

Kod trenutnog vlasnika guraju B&W 802mk2 valjda i to takodje svira jako jako lepo...

Eto ako nesto znaci...

Pozz,

G

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Da dodam i ja nesto, zapravo moje iskustvo. Imam Karana 180i. Ja to zovem novija verzija mk1, jer ima razlike u odnosu stariju. I ta ‘novija’ se sustinski ne razlikuje od mk2. Video sam otvorene obe verzije, i razlike su zaista male, konektori su drugaciji to je sigurno, ali sve izgleda identicno. Naravno, nisam ulazio u detaljnu analizu jer nisam elektro inzenjer, ali dovoljno sam radiznao da primetim stvari. Zvucno integralac je fantastican, odlican balans visokog, srednjeg i niskog frekventnog opsega, fantasticna kontrola basa (to me je najvise odusevilo) i sirok i dubok stejdz, neverovatno precizan raspored instrumenata u prostoru. Veoma prirodno zvuci i ima gomilu rezerve snage imam utisak. Ja ga slusam na zahtevnim zvucnicima i sve tece bez problema. Sve u svemu prezadovoljan sam. 

Link to comment
Share on other sites

U dva navrata (iako sad već ima tome 5-6 godina) sam probao u svom sistemu mkII veziju i to je meni bilo malo previše povučeno. laidbaick što bi rekli Englezi. Plus, visokima je falilo živosti, briljance, pa i ekstenzije, te je posljedično i zvuk bio na topliju stranu. Meni i pretoplo, a posljedično i dosadnjikavo kroz cca tjedan dana druženja s njim.

Da, snage ima, malo podsjeća (u lošem smislu) na cjevni zvuk sa svom tom laganom zagasitošću ... sve u svemu, nisam baš bio nešto oduševljen.

Btw. ima ga jedan poznanik, uparen sa Jamo Concert 8 i on kaže (nisam bio kod njega) da kod njega to radi jako dobro. Što mu i vjerujem jer sam Concert 8 (kao i D830, vrlo slični zvukom ali ima i dosta razlike) imao/posjedovao neko vrijeme, i pošto on lagano "strši gore", taman se, očito, nekako "poravna" sa Karanovim deficitom u tom dijelu.

Link to comment
Share on other sites

Dobar opis zvuka tog ampa.Ako imate vrlo svetao , otvoren zvucnik uklopice se u protivnom zvuk kao sto je Sten opisao..I da... necete nikakvim kablovima i audiofilskim mambodzambo mamiparama resiti protiv zdrave logike sa zvucnikom kome taj amp ne odgovara.Do te mere je taj karakter izrazen da sam mislio da je zvucnik beznadezan slucaj,visokotonci defektni...sa drugim ampom procvrkutali su.Jednostavno negde za njega postoji zvucnik sa kojim ce taj amp sjajno raditi ali mu treba ugoditi.Nije to nas retko u hifi,ali ipak oprez da se amp obavezno proba sa svojim zvucnicima pre kupovine.Mislim da je to diskretno provuceno kroz jedan rewiew(da treba biti obazriv(ili pazljiv) sa izborom zvucnika).Englezi vole takve kombinacije,tamnijih ampova i svetlijih zvucnika i nije to uopšte loš pristup.Samo nije loše znati u startu kakav je amp pa uklopiti

Link to comment
Share on other sites

Karan KAI-180 MKII je daleko najbolji komad audioopreme koji sam ikada imao .... kupih ga za X prodah ga za 1,5*X , di ćeš bolje naći ?

Iskreno sam želeo da ga zadržim ali na kraju posle pronalaska kablova sa kojima radi (dakle @sondek ima kablova sa kojima je proradio ,Goertz zar se ne sećaš ?) ipak sam rešio da ga prodam jer se otvorila dobra mogućnost za praktično  zamenu za mono blokove u D klasi i ozbiljan balansirani preamp (AI) ... 

 Šalu na stranu,  Karan integralac se dobro pari sa svetlijim kutijama ...snage ima ako zvučnici nisu zahebani . ScanSpeak mu leži definitivno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...