Jump to content


Bato - hi - fi

Članovi
  • Posts

    635
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

3,805 profile views

Bato - hi - fi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Jeli moguće da niko nije imao neka iskustva sa pomenutim uredjajima?
  2. Poštovani, imate li iskustva sa HK risiverima od sredine 80-tih do početka 90-tih?Osim JBL-a što je to sa čime ih je dobro upariti?
  3. Zašto su im cijene jake kad je problem zamjenske glave skoro nerešiv?
  4. Veoma sužen izbor kupovine te vrste glave.Da se ne daj bože ugasi proizvodnja gr. glava na trzistu bi mnogo ostalo od ovih standardnih da se kupi. Zvučno, iskreno osim jednom nijesam čuo u nekom najslabijem sistemu T4P glavu.Zatim logično mije da je bas dobra svi bi je proizvodili umjesto ove obične. Imam jedno pitanje za forumaše. Na B&O gramofone je ugradjena njihova glava.Koja bi se mogla druga montirati? Npr. Beogram 1700?
  5. Kakav je zvuk, kvalitet te carat serije.Ima ih po oglasima 60,100,200 itd? Od čega je bolje što ste imali?
  6. Shvatam da imaš mali prostor, ali zvučnici onoliko blizu gramofonu je početnička greška.Moras naci načina da te dvije komponente odvojiš na veće rastojanje, odnosno bolje izoluješ. Gramofon kad smjestiš gdje treba, pravilno podesiš sve , a mozda i glavu da zamijeniš to bi bio maksimum.Pitanje je koliko bi dobio promjenom drugog gramofona ako mu pozicija bude ista ili slična.Vjerujem ništa. Pojačalo bih trazio neki model koji ima bolju phono sekciju.NAD 3240PE je u par testova , uporednih bio bolji za koplje u svojoj klasi od konkurencije.Naravno Cyrus I i II, nesto slično, ali sve je to poprilično staro kao pojačalo koje sad imaš.Generalno mozda da uložiš u blazi refreš svog pojačala i uživaj.Ako mijenjaš pojačalo zbog daljinca to je nešto drugo. Kutije koje imaš, čuo za taj brend, ali nikad čuo i vidio.Konsultuj nekog ko baš zna i bavi se time da izmijeniš kondezatore u skretnici,a mozda i poboljšanje iste. Ne kazem da su ovi gori sto si naveo, ali uz blagi refreš vjerujem da ne sviraju toliko puta bolje koliko puta je razlika u cijeni.
  7. Evo ja imam plastikaner Rotel RP 820 belt drive.Najslabiji gramofon te firme i antiskating dugme funcionise.Podesen na test ploči PGP RTB. Vjerujem da je kontola kvaliteta uredjaja uopšte bila bolja nekad nego sad.Na kraju krajeva HI FI i nije bitan nesto da bi se te firme trudile kao u drugoj polovini 70- tih i takmičili se ko će bolje da napravi. Podesavanje ručice po visini malo njih ima čini mi se?
  8. Imao sam ga kratko,mozda 20-tak dana. Meni se zvuk nikako ne svidja.Uporedo ga slusao sa NAD7240.Nad ga je zasijenio i zvukom i snagom.Ako ti je to trenutno resenje ok ako stremis da izadjes iz prosjeka zaobidji.Svi ti risiveri,pa i pojačala iz te "konfekcijske" ponude sviraju isto.Ne bolje od malo osrednje mini linije.Imao sam neki Sony,Pioneer sve je to isto. NAD je mnogima ružan, meni ne, ali ako naidješ na dobar primjerak 7xxx serije da je dobro očuvan ili 7xx do onih modela bez phono sekcije svi sviraju odlicno. Opet ako ti je to početak ok je.Ako treba da ga popravljaš u startu neki majstor daće ti savjet.
  9. Pomenuste NAD, pa me zanima koliko i kakvo iskustvo imate sa Nad 317?
  10. Ljudi, dje je retro man? Odavno nikakvog posta od njega? Nadam se da je živ, zdrav i veseo sa pristiglim spravama.
  11. Često sam na KP i gledam što se sve nudi.Često pratim ponudu onih koji imaju veći izbor. Ima ih svakakvih.Vidim da neki šamaraju sa cijenama nekih uredjaja koji jesu bili nešto za to vrijeme, ali niti neki high end niti neki klasični model, niti kolekcionarski model.Da gore bude slika lošeg kvaliteta u vremenu kad najobičniji telefon sa 5 mp kamerom će napravit dobru i jasnu sliku? Piše šaljem kurirskim službama? Postoje i drugi koji daju po 5-6 slika jednog uredjaja pa je potencijalni kupac sa te strane informisan. Nekoliko puta sam ranije hvali Tomu koga svi znate sa berze.Poslao mi je sliku telefonom iz nekoliko uglova.Ispalo je još bolje "in vivo". Takodje neki momak sa Zvezdare živio je blizu jedne male crkve i jednog vrtića.Mozda i ne pripada Zvezdari, dobru kupovina i ono sto je rekao tako je i bilo. Pratim sto nude Fidelity iz Loznice,Majstor-Toma,Gruja,Milos Klasik....ima još par njih. Koliko su korektni ne znam, ali ono što nude izgleda više nego dobro. Postoji mnogo onih koji daju praktično 2-3 slike iz istog ugla, nejasne tamne i da sam admin oglasa brisao bih te oglase. Pozdrav.
  12. Uticak je na mene ostavio Film. Parni Valjak.Josipa Lisac, Novi Fosili.Ta produkcija i snimci su mi bili bas dobri.Studio SIM , Smolec ili kako se zove već.Takodje kao producent Janko Mčinarić - Truli i Karlo Metokoš.Novi Fosili imaju odličnu produkciju i pored onih tra la lal la pjesama.Onomad kad je Laza Ristovskikoristio sredinom 80-tih PPG komp , Novi Fosili su ga imali ranije.Sa ove Dejan Cukić njegov prvi solo album.Balašević, Bajaga....dosta toga iz PGP RTS je zvučalo dobro. Moram da dodam da najgore ploče po pitanju kvaliteta presa su skoro sve koje su dolazile iz BIH.Zaboravio sam imena tim kućama.Ali šustale su kao potok i kad ih stavite prvi put na gramofon.
  13. Moderator koji je za to da svaki audiofil, ljubitelj muzike i HI FI opreme ima tjuner u sistemu je u pravu. Odakle moja vezanost za tjuner? Kao i velika većina pedesetogodišnjaka porastao sam uz radio i gramofon.Bili su to razni radio aparati a kasnije došli stereo tjuneri.U želji da pronadjete muziku na radiju morali ste pretraživati i da biste pronašli nešto da čujete što volite. U tom traženju nailazili ste na razne jezike ,muziku svake vrste.Tu magiju "prolasaka preko čitavog svijeta", davala je vrstu iluzije da prolazite kroz različite vjekove i prostor u zavisnosti od muzike ili govorne emisije.Tu magiju ne može ništa da zamijeni. Taj osjećaj me nikad nije napustio. Tjuner treba da priključite samo i za antenu stavite čak obično parče žice i on daje muziku, on svira non stop i pruza zadovoljstvo a da se uopšte nijeste potrudili, potrošili ili slično.Sam svira što bi se reklo. Genijalno zar ne? Malo sam skrenuo sa teme, ali .....
  14. Slušao sam tannoy 605, 90-tih uporedo sa tri risivera.Sony i neki Denon ne sjećam modela, ali su oba imala RDS daljince.Treći je bio NAD7240PE.Sa NAD-oma su svirali 5 puta bolje.Nebo i zemlja.Interesantno u istoj sobi u par dana isprobavali razlika kao dan i noć u korist 7240PE. Denon zvuk mi se nešto nikad nije svidjao kod pojačala i risivera.Nešto mi je bio tanak, bzvz, dok npr. cd plejeri 820,920, a pogotovo jači modeli.Odličan zvuk.
×
×
  • Create New...