Bato - hi - fi

Članovi
 • Content Count

  597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1 Follower

About Bato - hi - fi

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,554 profile views
 1. Jeste od ovakvih kao mi, ali vecina na halo oglase je gotivila komercijalne marke.Ja sam u PG lagano prodavao Technics,Pioneer,Sony, ostalo onako.Bacio sam dva gramofona plastikanera jedan je bio Fisher drugi Pioneer, ono taaanki belt jedan nije imao ni iglu ni belt .stajalo ....bukvalno ih nijesam imao dje,Tada je cd bio glavni medij i kaseta.Sad su takvi na KP od 60-80 evra.
 2. To me podsjeti na NAD s pocetka 90-tih.Ja sam dva risivera kupio u pola godine jedno pojacalo i sve u pola cijene ,a stari 2 godine, pojacalopo cijeni kao da je neko Technics ono su 600/800 ili su 610/810....oni najeftiniji.Sad za NAD svi znaju.Sjećam se nekog lika iz Bele Crkve imao je na oglasima sve od Nad-a.To tada niko nije kupovao, ali tada nije bilo ni interneta, ni ovoliko informacija.
 3. Pratim KP poprilično.Nijesam baš siguran da je skuplje, ali vidim slaba prodja pa navedena konstatacija stoji.Prodju rijetki uredjaji , specifični, a ima gomilu onih koji stoje po godinu i više.Preprodavci su velika većina,ne smetaju mi uopšte, ali loše oglašeni to jeste fotografisani uredjaji je nešto što mi ide na živce.Muljave slike ima nekoliko njih, i moj kum je baš od jednog kupio tjuner Philips, ono na riječ, koji je razdešen.Daleko nam je ali takvima treba glavu sa tim uredjajem izlupati. Po meni dobar primjer oglašavanja,mislim na fotke su Gruja 77,Majstor - Toma iz Kruševac , Fidelity i Milos Clasic.Moj rodjo Dragan prodaje Yamaha uredjaje nije preprodavac...ima ih još par njih.Miloš Klasik je tu najkonkretniji po sistemu, slika, da otprilike znaš o čemu se radi, uglavnom jedna, cijena.... i zovi ako si kupac. Ne vjerujem da je skočio standard već hi fi , pa i polovan kupuju oni kojima to nije opterećenje za budzet, a oni su kupovali uvijek, a ostali sve manje.Zato se istih oglasa vrti jako puno.
 4. Imao sa lx 22 slično lx 2.Slušao sam ih na Marantz PM 510 kod druga... nista posebno čak ni u klasi.Iste te sam imao pola godine na NAD 3240PE i zvučale su bzvz.Na isto pojačalo sam, i na druga, imao Wharfedale 6r.Svijet su za ove LX 22, koje su od prvog vlasnika. Ako imaš manju sobu ili slušaš povremeno, može.Računaj na vješanje na basovima da će da se raspadne , a opet vidio sam na starim 4 godine, i to na jednoj počeo proces deformisanja na drugi ništa.Iskreno, ima ih naponudi mislim na JBL serija lx, tlx i sličnih na KP koliko hoćeš kao i svega ostalog i čini mi se da prodaja ne ide baš nešto.Navedene serije su sklapane u Danskoj, a sad vjerujem da se u Kini prave.Kupovina za , zato što ljudi vole taj brend pa ih možda lakše prodaš, a protiv zato što većina ih je tjerala do granica mogućnosti,propadanje vješanja.Nikad u životu nijesam čuo Canton zvučnike, po oglasima ih ima koliko oćeš i garant sličan po konfiguraciji i cijeni daje više od tog modela.Kad je JBL iz kraja 80-tih slušao sam skoro sve modele i jedino mi je LX55 simpatičan. Da dodam da osim onih legendarnih modela monitor i L serije priznajem zvukom Ti i XPL seriju.Ovo tlx,lx,pa i r...svi drugi imaju za iste pare bolje. Naravno ako su baš jeftine i ispravne kupuj da ti nešto svira.Da dodam da za 60-70 eura na KP imaš npr. Dali, Mission.....
 5. I mene interesuje ova tema, a posebno u vezi promjene kvaliteta zvuka kad se radi o elektrolitima u napajanju. To što se zvuk promijenio na gore,možda je subjektivno, a prije vjerujem da kondezatori treba da se formiraju,razrade da bi dali neki optimum.Nijesam nikakav stručnjak, ali logično je zar ne?
 6. Ako si kupio polovno , prvo mijenjanje odgovarajuce igle, pa slusanje ploča. Ako nema igle za taj model, mijenjaj kompletnu glavu sa iglom sto je isplativije i bolje rešenje jer se ne zna kakvog su kvaliteta te zamjenske igle košta uglavnom od cca 70 do 80 posto iznosa komplet nove glave sa iglom.
 7. Znam za Majstor-a. Kod nas u CG ima Panasonic koliko znam kakav je kvalitet?
 8. Treba mi peporuka za kondezatore koji su dobri, ne izvikani, za ispravljačku sekciju pojačala RA 860.Od četiri komada jedan se odozgo naduo, tri mnogo manje.Originalni su 6800uf 50v 85"C.Mislim da su elna crni u njemu.Predložite mi nesto sto će korektno da radi. Kakvog su kvaliteta Panasonic kondezatori? Molio bih ako neko ima shemu pomenutog pojačala. Hvala!
 9. Bravo Šćepo! Šćepo se vratio staroj ljubavi!Jednom hi- fista uvijek hi - fista. Dobra emisija lijepo što je gost/domacin predstavio svoj sistem. Šćepo očekujemo tvoj stari ritam
 10. Kad je nešto novo i samo otpakovano radi slikanja, to mora da izgleda tako. Ne da izgleda nego da i mirise ona plastika, vidi se po poklopcima sitni risevi od brisanja prašine.Ako ih nema moguće je možda da je malo radio i da je pažen. Ja imam kuci u paketu gramofon "plastikaner" Rotel koji je radio godinu dana , dat na mjesec dana u jedan komision da se proda.Nije prodat i od 1985 godine stoji u fabrickom pakovanju na ormaru sa svim papirima i "ćuti".Ćerka prije više od10 godina me pita "što je to gramofon".Ja ponosan što zbog pitanja , što zbog želje da joj pokažem kako to radi, otvorim isti, da namjestim remen,on se zalijepio za disk, i sav raspao,od kaučuka? 1150 eura je previše.Sve i da je tako, ne vrijedi te pare po meni.Taj izgled ne bih platio toliko a za te pare vjerujem da se može kupiti bolji zvuk. Stajanje zna pogubno da utiče,to od mene bolje znate.
 11. Sdeci po oglasima, tj. oglasenoj robi na slijepo bih kupio od ovog iz Loznice i Gruje iz BG.Ima jeftinijih ali njihovi uredjaji su oglaseni kako treba i izgledaju dobro očuvani.
 12. Ima slican model crne boje JVC JT-V 22 https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Tjuneri/JVC-IT-v22-86539144-oglas.htm?filter_id=498447961