Bato - hi - fi

Članovi
 • Content Count

  567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1 Follower

About Bato - hi - fi

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,374 profile views
 1. Ima li ko "nas" na ovom snimku?
 2. Sad pogledah slike oba uredjaja i cini se da nema nikakvih problema.Imas prikljucaka video in i out barem dva i jedan tape.Morao bi makar tape obavljati funkciju koja ti je potrebna za eq.Spajanje ide md na ekvilajzer tj. u ekvilajzer na tape monitor in i out, a ekvilajzer na tape in i out na risiveru.Nije nemoguce da taj tape monitor nema funkciju da "propusta" neki drugi signal kao sto je to obicaj?Isprobaj ovo, ako ne uspije skini sa neta uputstvo, mozda jednostavno ne moze. Naravno, postoji mogucnost da md prikljucis i na video in i out. Evo neko vrijeme na neka pojacala se napravi jedan ili dva ulaza analogna i jedan ili dva digitalna, i to je pojacalo.Da ne pricam o gramofonskom ulazu kad su ga vecina izbacila iz uredjaja radi stednje , a ne neke nazovi audio filozofije.
 3. Rijesio Scepan nam da se oduzi pa nam spremio dvije emisije.Nijesam sve odgledao , ali ono sto jesam vidim da je odlican sagovornik i prepun znanja i iskustva.I mi koji ne umijemo zalemiti dvije zice, a bogami i ovi majstori vjerujem da imaju sto cuti.Svaka cast Scepo, izgleda da je mala pauza vratila kvalitet na najveci moguci nivo.Bravo! Sad s nadrljao Scepo , treba ovako da nastavis..
 4. Moj kum ga je imao u nekoliko navrata i bio uvijek zadovoljan sa njim u svakom pogledu.Da su im pojacala dobra kao dekovi i gramofoni dje bi im kraj bio.
 5. Ja sam imao DRM 800 u vrijeme bas kad je taj izasao sa tom modifikacijom.Cini mi se da je u pitanju stabilizer kasete u vratima i mozda neka sitnica jos.Da jad bude veci drug mi ostavi Nakamichi CR3E.Kad sam ih uporedio smucilo mi se na Denona i nije me zanimalo sto je ovaj barem duplo skuplji.Ma nebo i zemlja, jedva sam cekao i nije mi trebalo dugo da ga se otarasim.Nije lose snimao uopste,po meni kao skoro svaki drugi dek te klase.Nijesam ga uporedjivao sa slicnima , nijesam imao prilike ali to je to.Prosjek.Kasnije sam imao Sony TCK 600S, onaj sa centralnim mehanizmom i dolby S,poslije njega idu oni ES modeli.Zavrsava posao, ali bih sad radije uzeo Nak CR2 dvoglavi nego bilo koji troglavi konfekcijski model.Tacno je trazi svoju traku svoj snimak da bi dao maksimum, ali Nak je Nak.Teac 6030 je odlican, imao ga na slusanje mjesec dana,imao sam GX F91 i testirao ga uporedo sa Nakamichijem 582 ,Nak mi je bio ..onako malo dublji, malo vise basa nekako utegnut, dok je Akai malo imao svjetliju stranu.Testirali na Maxell XLII S i Basf chrom maxima.Revox nikad nijesam slusao. Eto raspisah se. malo....
 6. Hvala puno.Ocekujem jos komentara ali izgleda da ovo nije bio bas "bestseler" kad su integralci u pitanju.
 7. Isto mislim , ali novcanik bira zato sam i pitao za neke "kontinentalne " brendove.. Hvala na sugestijama!
 8. Skapirao sam da govoris za "Zagabriju".Izacu iz teme malo,drago mi je da ti je Titograd ostao u lijepom sjecanju jer sam cuo da za vojnike i nije nesto.Kako kome. Za b&w znam da idu uz rotel dobro, zanimali su me ovi konfekcijski evropski modeli, s kontinenta.
 9. Feriimport je tada u Titogradu, u mom komsiluku prodavao Rotel i Wharfedale.Uz ovu 8xx seriju Rotela , aktuelni su bili modeli Wharfedale Laser serije, E serije, Diamond se pojavio i TSR serija, zapamtio sam model 110.2 to me dojmilo.
 10. Zanima mke dali je neko imao ove ili slicne kutije.Promakle su mi jednom za male pare.Finis za komercijalu vise nego odlican.Na ovo pitanje bi vjerovatno i neko od servisera dao adekvatan odgovor po pitanju kvaliteta izrade i slicno. Ili Summit mozda?
 11. Sto inace dobro pasuje na Rotela?
 12. To je model koji se pravio kasnije i ima ulaz za CD plejer, a ovaj stariji ima AUX.Otuda i razlika sa omazom.
 13. Pise od 4-16 oma za jedan par koliko vidim?Znam da nema zastitu zvucnika u slucaju kratkog spoja i slicno?
 14. Znaci uglavnom nista iz svabije, oni vole 4 oma pretezno. Ali na njemu pise iza kao na svako damoze jedan par od 4 oma, ali nikako dva para.Kako ima dva trafoa za svaki kanal i po cetiri tranzistora, zar bi bio problem da "gura " kutije od 4 oma?