black coffe

Članovi
 • Content Count

  1,249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About black coffe

 • Rank
  Audiofil

Recent Profile Visitors

2,840 profile views
 1. black coffe

  The Neverending story

  Bez uvrede dečki . Wili..... zadnji put si me krivo shvatio u Tvom slušnom iskustvu i Tvom finansijskom stanju naravno uzročno posljedično povezanom . Odlično je što si sa nama podijelio slušna i ina iskustva i sto nisi snob ? odnosno osoba koja je tipa "ja pa ja " . Nisam ničiji advokat . , drago mi je da i dalje dijeliš iskustva ! , al što fali , ak Ti neko oponira vlastitim iskustvom ? , ne cendranjem ? . il prigovaranjem ? . To bi trebalo biti nadograđivanje iskustava ! , a ne .... ko je ? verbalno sposobniji itd . Tema je bila odlična dok nije postala osobna . !
 2. black coffe

  The Neverending story

  Prvo moram kakat ?
 3. black coffe

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Žao mi je ako ste me pogrešno shvatili . ( obično smo na forumima na ti ) , al meni nešto nije jasno - tipa da ne možemo audiofilski vladati prostorima u smislu sobe ? - ona ako nije namijenjena sam za to i je u svakodnevnoj uporabi .Zašto idealizirati i tražiti optimum ? vjerojatno zato da se nešto dela ? . NFF .
 4. black coffe

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Uvce je hedonizam ? ma što mi pričali o SAVRŠENSTVU .
 5. black coffe

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Ma ima i neakva teorija di se zvučnici da bi se izbjegli modovi sobe postavljeju po širini i dubini u pravokutnim sobama bilo kojeg oblika . Tipa razmaci od 1/ 3 1/ 4 1/ 5 ovisno o gabaridima prostora . U slučaj gdje je prostor "čudnovat" ti postulati ne važe . Od prilike kad klavir štimer uz pomoć robota naštima klavir , i onda ga na uho finišira ? . Znači tehnologija je poželjna , al uvce je uvce ? ono nema 0 i jedinice :
 6. black coffe

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  G Delija oni koji znaju o čemu pričamo znaju da se mjeri od prednje stranice zvučnika . , al kolko vidim u ovoj priči nema "amatera" .
 7. black coffe

  The Neverending story

  Mora se sam mreti i na WC ići ?
 8. black coffe

  The Neverending story

  U ovoj se priči mak navodi na konac , pa kad je več tako , zašto onda kabele ne staviti u armaflex koji je i toplinski i zračni te mehanički izolator . Armaflex je (za one koji neznaju ) izolacija koja se stavlja na cijevi rashladnih uređaja i spužvaste je strukture te razdvaja toplinski i mehanički dodir sa vajnskim utjecajima . Mislim da je u ovakvim " šišmiš" varijantama najbolje riješenje .
 9. black coffe

  The Neverending story

  Ne, nego " inspirativni " postovi ? ma ......
 10. black coffe

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Mudar bio prijatelj . Treba "čarobirati " u realnom prostoru a ne što bi bilo kad bi bilo .
 11. Kako ko ? , al meni je najbolja u mom sistemu na cc 10 sati malo prije klipinga kad prosvira prostirija u kojoj slušam . To je rijetko , al tu i tamsi priuštim obzirom da imam kuću di me sam žena ograničava . Deca su se razbežala ne zbog glazbe . E sad da priznam nešto ! . Iako se veli da je sustav ispravan tolko kolko ga glasno moreš slušat da ti ne smeta ta teorija pada u vodu jer to je koda se voziš autom 250 kmh i vidio si kolko more , pa se vrneš na 130 jer je tak jednostavnije i naravno sigurnije . Al u nama čuči neakva , recimo zločestoča , čak možda i prema samom sebi ? , da vidimo di smo mi i naše opreme LIMITI . Ja ovu zajednicu nebi zvao audiofili , niti kompulzivnoopsesnivnim osobama , nek NAVOĐENJE MAKA NA KONAC ! - u bilo kojem smislu - čak i da saki "bedak ima svoje veselje " . NHF !
 12. Malo ofucana priča ? , al kantata Karmina Burana i doživljaj na slušalicama , na zvučnicima il u živo su 3 doživljaja ? .
 13. black coffe

  Zvezdasta strujna letva

  Ak čemo za istać u pravu si , a gle svako od nas u audiu ima neakve svoje prioritete pa se tako i ponaša . Toliko o percepciji visoke vijernosti .
 14. black coffe

  Zvezdasta strujna letva

  Je istina , neki i po 40 godina ? al nismo naučili sve . Sam ko će to priznat . Vewli mi lektor da moram smanjit emoušne , reko dobro .