Jump to content


Streaming servisi,Tidal,Spotify,Qobuz


sondek

Recommended Posts

Kad su već poskupili probah da promijenim preplatu sa Tidal standard na Tidal plus koji u opisu podržava hires flak. Međutim Naim strimer i dalje ne vidi razliku, i dalje je maksimum na Tidal 16/44.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Aplikacije trecih lica uglavnom nemaju nove verzije softvera dok 'Tidal desktop' nudi opciju 'Exclusive mode' kod odabranog audio izlaza i tada je reprodukcija u visem tj. 'Max' kvalitetu. Najcesce je to 24bit/44.1k ili 48k (zbunjuje, je li to MQA?) ali ima i 24/96k snimaka npr. Paul Simon 'You're The One' album. Za divno cudo naleteh i na 24/192 ali nisam zabelezio koji album, nije mi nesto legla muzika da ostane u kolekciji. 

I da ne zaboravim: Makar kod mog malog USB uredjajcica i W10, kada kliknem 'Play' slajder jacine (Win) naglo ide navise, zato oprez, smanjite jacinu na pojacalu, dok ne proverite ponasanje.

Link to comment
Share on other sites

Moje iskustvo kaze da je gomila mambo-dzambo hi-res remastera tesko djubre u odnosu na originalna CD izdanja, a pogotovo DCC, MFSL, XRCD i slicna izdanja, mada i medju njima ima kukolja. Ti remastari zvuce kompresovano i "digitalno" - savrseno za kamionsko ozvucenje :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Da se vratimo na početak.

Ako je čika kome je posao mastering to uradio kako valja, zvučaće dobro sve od 16/44.1 - 32/384. Ako je u startu zeznuo stvar, nema tog podizanja bitaže i frekvence uzorkovanja koje će da ispegla rusvaj koji je napravljen u startu. Obaška što ima gro slučajeva koje pominje Delija da se uradi remaster i podigne bitaža i frekvenca uzorkovanja, a da muzika zvuči lošije od izvorne verzije. Doduše, čuo sam i par Hi-Res remastera koji su urađeni maestralno, pa je na kraju ipak do čoveka, a ne tehnologije.

Link to comment
Share on other sites

BTW... Još uvek nema nikakve promene cene Tidala konkretno kod mene.

Videćemo...Spotify je podigao cenu od septembra, kao zbog unapređenja, mada iskreno za sve ove godine jedino što kod njih valja je algoritam za pesme i predloge na osnovu pesama koje se slušaju. Nisu se pomerili po pitanju povećanja kvaliteta striminga, čak ih je i Deezer sustigao.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...