dj.nik

Članovi
 • Content Count

  874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About dj.nik

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 07/05/1958

Contact Methods

 • Skype
  nikita011

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dj.nik

  Roon

  I kako najzad naucismo, Auralic Vega je end point. Pitam se pitam se, cemu sluzi Auralic Mini ako je Roon pleer a Auralic Vega konverter? Proucavajuci dalje neke recenzije, dodjoh do toga da je i Vega opremljena ESS Sabre ES 9018 Pro ali u ovom slucaju starijim bratom, osmokanalnim chip-om (za razliku od manjih, novijih ali dvo-kanalnih 'M' (Mobile) verzija.
 2. dj.nik

  Roon

  Hvala Lale, Auralic Vega sam propustio. Aries mali, Aries veliki, femto je sada vrlo moderna rec.
 3. dj.nik

  Roon

  Ako je Roon audio plejer a ima se i eksterni D/A konvertor a Aries Mini nema HDD da posluzi makar kao skladiste cemu sluzi recenica " ....do sada ništa bolje od Aries-a (malog sa LPS-om ili velikog sa originalnim LPS-om i femto clock-om ) nisam čuo ... " pitam se ja.
 4. dj.nik

  Roon

  Bolje da se gazda oglasi jer ovako mozemo do sutra.
 5. dj.nik

  Roon

  Molicu da me se prosvetli. Koliko sam ja procitao Aries Mini je 'end point'. Mozda sam nepazljiv na casu.
 6. dj.nik

  Roon

  Nemam nista sprocu, 'Aries Mini' je jos jedan od uredjaja sa ESS Sabre ES9018K2M chipom a njega sam se naslusao: posedujem bar tri uredjaja sa tim chip-om, u raznim cenovnim kategorijama i znam njegove zvucne domete. DSP prihvatam u bass i sub-bass podrucju. Za visi spektar radije pasivna od aktivne skretnice, bez ikakvog procesiranja signala.
 7. dj.nik

  Roon

  Ja se odmah kladim na JPlay, zatvorenih ociju. Da ne uvodim u igru jos jace (Windows) oruzje - XXHighEnd
 8. dj.nik

  Roon

  To je izolovani slucaj situJacije :). Ako Auralic preuzima 'svirku' na sebe ondaK JPlay nije potreban. Opet, ako Auralic moze da posluzi iskljucivo kao D/A konvertor (ne kao plejer), onda je JPlay nadmocniji, prosledice kvalitetnije obradjen digi strim.
 9. dj.nik

  Album Player (APlayer)

  U svakom slucaju bolji je USB prenos jer se generator takta (dva, 44.1K i 48K) nalaze ispred samog konverter chip-a, u odnosu na elementarni S/PDIF gde se takt formira na ne bas precizom i najcesce samo jednom kloku na maticnoj ploci. Pojava USB - S/PDIF 'mustikli' ala M2Tech i slicnih, jos boljih, gde postoje namenski klokovi i fino napajanje, podigli su kvalitet S/PDIF transporta na prihvatljiv nivo.
 10. dj.nik

  Album Player (APlayer)

  Da, XMOS XU208 je za USB-I2S protokol, nema veze sa S/PDIF-om. Proveri na maticnoj sta je korisceno za S/PDIF, slabo da ovo ima veze sa APlayer-om. Ja se ne bih ni mucio sa S/PDIF izlazom (vidim da je na kartici jedan isti chinch i ulaz i izlaz) vec koristio itekako dobar USB ulaz.
 11. dj.nik

  Album Player (APlayer)

  S/PDIF za razliku od AES3 standarda podrzava 20 bita i tek opciono 24 bita, 32 nikako. Maksimum brzina semplovanja - do 192K i opet zavisi od kvaliteta S/PDIF interfejsa. Odakle cupas S/PDIF signal, sa maticne ploce ili drugacije? Ima li taj uredjaj neki svoj drajver sa podesavanjima bafera, latencijama itd. ?
 12. dj.nik

  Šta se sluša ?

  Ti si uplatio negde u evropi - Svedska, Norveska, Danska a mozda se pravis englez pa placas u phunte Ja sam kaubojac, jos nisam doleteo do Kine. I naj poeftino u amerike, koliko znam. Odavno imam iskustvo da mi neki severnoevropski albumi ili numere sa plej lista tog podrucja nisu dostupni (zasivljene numere).
 13. dj.nik

  Šta se sluša ?

  Otvorio link u friski brauzer gde ranije nisam koristio Tidal, ulogovao se i lepo pise:
 14. dj.nik

  Šta se sluša ?

  I ja probao ponovo. Bez logovanja link radi i ide preview pesama od 20-30 koliko vec sekundi. Na pokusaj "Listen to the full track" - "Play on Tidal or open in our Desktop app" javlja da sadrzaj vise ne postoji.
 15. dj.nik

  Šta se sluša ?

  Tidal ponuda zavisi od regiona ili zamlje gde si se prikljucio: razlikuju se dobijena autorska prava, time i razlicit izbor albuma.