Jump to content


Trijest u škembetu


anubisgrau

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

@perodeformero

Skopski merak, Ul. Debarca 51. 

Bio pre godinu dana, primili nas bez rezervacije pod uslovom da se počistimo dok ne dođu oni koji su rezervisali sto, što smo i uspeli. Ja sam osim predjela od kojekakvih preukusnih sireva jeo teleću džigericu na žaru i još joj nisam zaboravio ukus. Žena i klinci su jeli razne pastrmajlije i neki obični roštilj (ćevapi ili pljeskavice, ne sećam se), kažu da nema dalje. I to u oštroj konkurenciji Hodžića i Želje :) . Meni je inače dosta bogat i raznovrstan, ima na netu. 

Ako ti nije preveliko cimanje, na relativno kratkoj razdaljini je Štip. Na samom ulazu u grad je sa leve strane kafana, koja mislim da se zove Štipska kuća. Tamo sam zažalio što nemam jedno sedam želudaca kao Alf. Između ostalih nebrojenih đakonija imali su jagnjeće brizle na žaru, samo što ih nemaju uvek. Posle njih sva jela sa roštilja ispadaju u nižu ligu...

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, microfarad said:

MEANA B - JAVOR MRZENCI SKOPJE

Najbolje jagnjece pecenje na svijet. Redovan sam konzument kad budem u Skopju. 

Ulica skupi 3a na obali Vardara u blizini hotela Alexandar Palace. 

Prijatno!!! 

Hvala, ali u Javor idem redovno kad prolazim kroz Gevgeliju, znam sve, ali bih ipak malo drugačije.

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, perodeformero said:

Hajmo drugari Makedonci i ostali poznavaoci Skoplja, dajte neke predloge za kvalitetno obžderavanje na pomenutoj lokaciji. Naravno, iz sopstvenog iskustva.😋

Lovacki Dom Kamnik

Hotel sa sopstvenom vinarijom i restoranom koji sluzi gotovo iskljucivo specijalitete od divljaci. Razumne cene, blizu centra Skoplja, potpuno izolovano u prirodi. Bio, video, probao i najtoplije preporucujem!

https://kamnik.mk/

Link to comment
Share on other sites

Празник... у целом свету људи обележавају дан борбе за права радника, праве протесте зарад бољих услова а једино овде се слави... шта? Што изгинули радници фабрике крајем 19. века? Урадиле комуњаре одличан посао да Ђурђевдански уранак буде првомајски, па се ждере и лоче а не зна се зашто... 1. мај се не слави, он се обележава због страдалих људи и борбе за боље услове рада.

Link to comment
Share on other sites

Sremac je cepanica neopevana. Nema pojma o hrani, samo trpa u sebe ko da mu je poslednje, podriguje ko da je na stočnom vašaru. A može da pojede kao tri odrasla muškarca. Žena ga snima a lik naručuje prvo sebi, grabi prvo za sebe a na kraju i to od bede što je žena naručila najčešće pojede on.

Pogledam zbog restorana u koje ide jer dosta obilazi Srbiju a zbog nedostatka noramlnjh likova koji obilaze i daju recenzije kafana i klope po njima.

Za preporuku je da se pogleda snimak iz japanskog restorana u Beogradu, oplakao sam od smeha.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...