Jump to content

mutayu

Članovi
 • Posts

  186
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by mutayu

 1. Dodavanjem IEC konektora tamo gde ga nije bilo nepotrebno dodajes sest lemnih mesta sa njihovim prelaznim otporima kao i same delove konektora sa svojim razlicitim materijalima i osobinama umesto originalnog neprekinutog dela provodnika od odgovarajuceg materijala. "Big No-No" u audiju, sto bi rekli ovi filozofi.
 2. Brisi, ako mene pitas. Mi se siti ispricasmo. 😁
 3. Nisam te ja dobro razumeo. 😀 Srafovi su danas od razlicitih celika, ponekad prevuceni drugim metalom kao sto je cink. Postoje i ukrasni mesingani i bronzani kao i plasticni (pvc, polikarbonat i drugi). Steta sto ne moze da se napravi upotrebljiv sraf od monokristalnog bakra! Ferit je keramicki materijal od koga se izradjuju jezgra zavojnica i filtera kao i magneti, sadrzi veliki procenat oksida gvozdja-rdje. Nije dobar za srafove jer je jako krt i ne trpi metalni alat.
 4. @brijacGde se seti feritnog srafa? To moze da se nadje samo jos u starim radijima u podesljivim zavojnicma!
 5. Malo si ispao optimista sa time 😀! Sansui risiver G klase ce ti malo ljudi dobro restaurirati bilo gde jugoistocno od Minhena.
 6. Obavezno koristiti prost broj prstenova (1,2,3,5,7,11...) zbog reda harmonika osnovne frekvencije koju prigusuju vodeci racuna da slobodna povrsina staklenog balona ne bude manja od 75% ( zbog pomenutog hladjenja lampe).
 7. Vidis da je tu nesto vec radjeno, dva kondenzatora zamenjena a jos dva nedostaju?
 8. Hajde obelezi gde je, koja je?
 9. Primer upotrebe drveta dao je i Mišo Mironov sa svojom serijom uredjaja na kojima su čak i poklopci trafoa od šper ploče.
 10. Ggde ima ovo da se uzme po razumnoj ceni?
 11. Slazem se sa svime navedenim! Sacekacemo da se neko odluci da nabavi takav preklopnik pa cemo da realizujemo i resenje sa prekidanjem grounda. Meni je veoma zanimljiva i ideja citavog pasivnog preampa sa selektorom i atenuatorom ali nemam potrebu da tako nesto pravim sebi. Kao sto rekoh na pocetku, nadam se da ovo moze da posluzi kao inspiracija nekome za realizaciju neceg slicnog.
 12. Radi, nema bruma. Sve ste sami rekli i odgovorili. Ground je ovako vezan na većini komercijalnih pretpojačala i integralnih pojačala i radi. Ako je za utehu, zbog smanjenja ground loopa, ground levog i desnog kanala nisu medjusobno vezani u switchu, to će im se dogoditi tek na pločici na koju su spojeni konektori ulaza. Ne znam šta je od investitorovih uredjaja spojeno na šuko uzemljenje, u toku je intenzivno isprobavanje raznih kombinacija povezivanja i nije bilo ni najmanjeg problema, naprotiv. Čućemo narednih dana ako bude problema. Predloženi preklopnici bi verovatno bili bolje rešenje ali cenom prevazilaze kompletan ovakav switch. Ja lično bih se u tom slučaju radije odlučio da napravim switch sa relejima (što sam u svom pretpojačalu i uradio 😀).
 13. Otisao je switch sinoc pa nemam sliku. Na montazni sraf od kutije.
 14. Mozda ce nekome biti interesantna ideja. Naime, zavrsih juce jednu pasivnu audio preklopnicku kutijicu.
 15. Menjaj i te trimer potenziometre dok si u radnji.
 16. @DražoZamolio bih te da napises, na osnovu svog iskustva, ima li potrebe (a i efekta) vec usviranu letvu ili kabal ponovo usviravati ako se postavi u drugi sistem(okruzenje) i da li ima potrebe( efekta) usviranu komponentu ponovo usviravati posle duzeg nekoriscenja? Znaci “preusviravanje” i “reusviravanje”?
 17. 1,1m je tvoja visina na mestu slusanja. Nisam siguran sta se misli pod "bottom edge of the plinth", trebalo bi proveriti u manualu za "Space optimisation".
 18. Pa zasto ne uze originalni americki, Karlingov umesto ovog meksickog, nije neka razlika u ceni? U svakom slucaju zanimljiv eksperiment. Moze li se cuti kakva je konkretno razlika pre i posle ugradnje?
 19. Hvala! Pretpostavljam da je Duško spominjao i reč “šant” . Pošto si već ovako uradio moj predlog je da nabaviš dva “Šinko” otpornika. Malo veća cena će se vratiti kroz kvalitet , umesto da sve što si uradio provlačiš kroz karbonske otpornike (pa bili oni i brendirani). U svakom slučaju, lep i zanimljiv rad!
×
×
 • Create New...