Jump to content


mutayu

Članovi
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by mutayu

 1. Ggde ima ovo da se uzme po razumnoj ceni?
 2. Slazem se sa svime navedenim! Sacekacemo da se neko odluci da nabavi takav preklopnik pa cemo da realizujemo i resenje sa prekidanjem grounda. Meni je veoma zanimljiva i ideja citavog pasivnog preampa sa selektorom i atenuatorom ali nemam potrebu da tako nesto pravim sebi. Kao sto rekoh na pocetku, nadam se da ovo moze da posluzi kao inspiracija nekome za realizaciju neceg slicnog.
 3. Radi, nema bruma. Sve ste sami rekli i odgovorili. Ground je ovako vezan na većini komercijalnih pretpojačala i integralnih pojačala i radi. Ako je za utehu, zbog smanjenja ground loopa, ground levog i desnog kanala nisu medjusobno vezani u switchu, to će im se dogoditi tek na pločici na koju su spojeni konektori ulaza. Ne znam šta je od investitorovih uredjaja spojeno na šuko uzemljenje, u toku je intenzivno isprobavanje raznih kombinacija povezivanja i nije bilo ni najmanjeg problema, naprotiv. Čućemo narednih dana ako bude problema. Predloženi preklopnici bi verovatno bili bolje rešenje ali cenom prevazilaze kompletan ovakav switch. Ja lično bih se u tom slučaju radije odlučio da napravim switch sa relejima (što sam u svom pretpojačalu i uradio 😀).
 4. Otisao je switch sinoc pa nemam sliku. Na montazni sraf od kutije.
 5. Mozda ce nekome biti interesantna ideja. Naime, zavrsih juce jednu pasivnu audio preklopnicku kutijicu.
 6. Menjaj i te trimer potenziometre dok si u radnji.
 7. @DražoZamolio bih te da napises, na osnovu svog iskustva, ima li potrebe (a i efekta) vec usviranu letvu ili kabal ponovo usviravati ako se postavi u drugi sistem(okruzenje) i da li ima potrebe( efekta) usviranu komponentu ponovo usviravati posle duzeg nekoriscenja? Znaci “preusviravanje” i “reusviravanje”?
 8. 1,1m je tvoja visina na mestu slusanja. Nisam siguran sta se misli pod "bottom edge of the plinth", trebalo bi proveriti u manualu za "Space optimisation".
 9. Hvala! Ja se izvinjavam!
 10. Pa zasto ne uze originalni americki, Karlingov umesto ovog meksickog, nije neka razlika u ceni? U svakom slucaju zanimljiv eksperiment. Moze li se cuti kakva je konkretno razlika pre i posle ugradnje?
 11. Hvala! Pretpostavljam da je Duško spominjao i reč “šant” . Pošto si već ovako uradio moj predlog je da nabaviš dva “Šinko” otpornika. Malo veća cena će se vratiti kroz kvalitet , umesto da sve što si uradio provlačiš kroz karbonske otpornike (pa bili oni i brendirani). U svakom slučaju, lep i zanimljiv rad!
 12. Ako ti nije tesko napisi nesto detaljnije o ovome a ni sema te veze ne bi bila na odmet. Nekako je ta atenuacija postala kljucna tacka ( da ne kazem usko grlo) pravljenih pretpojacala i cesto ne prati kvalitetom ostatak uredjaja ili neadekvatno ucestvuje u ceni komponenti.
 13. Od poslednjih promena na forumu ja nemam vise opciju za login/logout niti mogucnost kucanja teksta u odgovorima na postove ili u porukama. Ovo mi se dogadja kada pristupam forumu sa iPada3 na kome je iOS 9.3.5.
 14. Moze da se prikljuci, ne brini. Tehnicki je malo komplikovano vezati koaksijalni kabal na taj konektorcic ali nije neizvodljivo, snaci ces se. U kom mestu se nalazis i koju to stanicu hoces da slusas ( pretpostavljam Antena M, ona je na samom pocetku skale)? Treba proveriti udaljenost i reljef, da li ima optickog dogledanja do antene predajnika. Probaj i sobnu zicanu 75omsku dipol antenu, jeftina je a mozda pomogne.
 15. Mesto gde pise FM je prikljucak za antenu. Potrazi ovakav zuti konektor, trebace ti. Proveri jos jednom da si ispostovao sve savete proizvodjaca. Uputstvo: https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/Z005/Z005016111.PDF
 16. Mozes da probas i sa hemijskim skidanjem farbe ako nije farbano akrilnom bojom. Nemoj koristiti nitro-skid pojesce plastiku. Sona kiselina, Natrijum hidroksid (Cevtok), MrMuscolo sprej za rerne i automobilsko kociono ulje uspesno skidaju vecinu farbi. Vodi racuna sve nabrojano izaziva opekotine i povrede i reaguje i nagriza sa cim god dodje u dodir. Kad zavrsis sa skidanjem farbe i ciscenjem izgituj ostecenja ako je potrebno i obavezno nanesi prajmer za plastiku pre farbanja. Uz malo truda i srece ispasce to dobro!
 17. Mono pojacalo, razglas nekakav verovatno. Upotrebljivo za prepravku. Ima dobrih delova. Naravno pod uslovom da nisi preplatio.
 18. mutayu

  Napojni kabal!

  Znas li gde moze lokalno da se nabavi cisto srebro?
×
×
 • Create New...