Jump to content


mutayu

Članovi
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About mutayu

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Od poslednjih promena na forumu ja nemam vise opciju za login/logout niti mogucnost kucanja teksta u odgovorima na postove ili u porukama. Ovo mi se dogadja kada pristupam forumu sa iPada3 na kome je iOS 9.3.5.
 2. Moze da se prikljuci, ne brini. Tehnicki je malo komplikovano vezati koaksijalni kabal na taj konektorcic ali nije neizvodljivo, snaci ces se. U kom mestu se nalazis i koju to stanicu hoces da slusas ( pretpostavljam Antena M, ona je na samom pocetku skale)? Treba proveriti udaljenost i reljef, da li ima optickog dogledanja do antene predajnika. Probaj i sobnu zicanu 75omsku dipol antenu, jeftina je a mozda pomogne.
 3. Mesto gde pise FM je prikljucak za antenu. Potrazi ovakav zuti konektor, trebace ti. Proveri jos jednom da si ispostovao sve savete proizvodjaca. Uputstvo: https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/Z005/Z005016111.PDF
 4. Mozes da probas i sa hemijskim skidanjem farbe ako nije farbano akrilnom bojom. Nemoj koristiti nitro-skid pojesce plastiku. Sona kiselina, Natrijum hidroksid (Cevtok), MrMuscolo sprej za rerne i automobilsko kociono ulje uspesno skidaju vecinu farbi. Vodi racuna sve nabrojano izaziva opekotine i povrede i reaguje i nagriza sa cim god dodje u dodir. Kad zavrsis sa skidanjem farbe i ciscenjem izgituj ostecenja ako je potrebno i obavezno nanesi prajmer za plastiku pre farbanja. Uz malo truda i srece ispasce to dobro!
 5. Mono pojacalo, razglas nekakav verovatno. Upotrebljivo za prepravku. Ima dobrih delova. Naravno pod uslovom da nisi preplatio.
 6. mutayu

  Napojni kabal!

  Znas li gde moze lokalno da se nabavi cisto srebro?
 7. Proveri napon na ulazima i napon napajanja bez IC303. Ako nema DC na ulazima i napajanje je ok mozes da probas da ga zamenis.
 8. Jesi li proverio njene regulatore napona kao i onaj IC653 koga je @Ljuba Grozni spomenuo?
 9. Svestan si da niko ne moze da ga popravi na daljinu, preko foruma? Od mene mozes dobiti samo asistenciju i ideju u kom pravcu da trazis. Sto se tice napona na pinu 9 vrati se ka PSU i proveri napone na tranzistoru Q318 i grecu D327. Pravi problem su naponi na pinovima za ulaz audio signala (pin 2 i ostali). Prati njih unazad prema IC102 Audio Sound Procesoru i njegovim pinovima 25 i 31. Ako negde usput lociras problem bice odlicno. Ako ne, vreme je za odlazak u servis. Ako cena servisa premasuje cenu slicnog AVR na oglasima minus 2000 vreme je za rasturanje Yamahe u delove. To
 10. Nastavi sad, na dobrom si putu! Platio si ga taman koliko treba! Ako odustanes od popravke ostaje ti trafo, kutija i nogice (i jos poneki deo, mozda) za taj novac sto je taman OK!
 11. Sad uporedi sa ispravnim kanalom. Prati vodove napajanja unazad prema PSU i put signala unazad. Obavezno kondenzatoreC303 i 304 ( a bogami i 330 i 317) kao i napone na tranzistorima Q302 i 303. Koliko je placen uredjaj, ako nije tajna?
 12. Izmeri napone na nozicama 10, 11,13 na stk402 u desnom kanalu. Napon na nozici 13 razlicit od 0 ukazace ti na problem sa groundom.
 13. Jesi li uspeo da pokrenes self-test (DIAG)?
×
×
 • Create New...