Jump to content

mutayu

Članovi
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mutayu's Achievements

 1. Ggde ima ovo da se uzme po razumnoj ceni?
 2. Slazem se sa svime navedenim! Sacekacemo da se neko odluci da nabavi takav preklopnik pa cemo da realizujemo i resenje sa prekidanjem grounda. Meni je veoma zanimljiva i ideja citavog pasivnog preampa sa selektorom i atenuatorom ali nemam potrebu da tako nesto pravim sebi. Kao sto rekoh na pocetku, nadam se da ovo moze da posluzi kao inspiracija nekome za realizaciju neceg slicnog.
 3. Radi, nema bruma. Sve ste sami rekli i odgovorili. Ground je ovako vezan na većini komercijalnih pretpojačala i integralnih pojačala i radi. Ako je za utehu, zbog smanjenja ground loopa, ground levog i desnog kanala nisu medjusobno vezani u switchu, to će im se dogoditi tek na pločici na koju su spojeni konektori ulaza. Ne znam šta je od investitorovih uredjaja spojeno na šuko uzemljenje, u toku je intenzivno isprobavanje raznih kombinacija povezivanja i nije bilo ni najmanjeg problema, naprotiv. Čućemo narednih dana ako bude problema. Predloženi preklopnici bi verovatno bili bolje rešenje ali cenom prevazilaze kompletan ovakav switch. Ja lično bih se u tom slučaju radije odlučio da napravim switch sa relejima (što sam u svom pretpojačalu i uradio 😀).
 4. Otisao je switch sinoc pa nemam sliku. Na montazni sraf od kutije.
 5. Mozda ce nekome biti interesantna ideja. Naime, zavrsih juce jednu pasivnu audio preklopnicku kutijicu.
 6. Menjaj i te trimer potenziometre dok si u radnji.
 7. @DražoZamolio bih te da napises, na osnovu svog iskustva, ima li potrebe (a i efekta) vec usviranu letvu ili kabal ponovo usviravati ako se postavi u drugi sistem(okruzenje) i da li ima potrebe( efekta) usviranu komponentu ponovo usviravati posle duzeg nekoriscenja? Znaci “preusviravanje” i “reusviravanje”?
 8. 1,1m je tvoja visina na mestu slusanja. Nisam siguran sta se misli pod "bottom edge of the plinth", trebalo bi proveriti u manualu za "Space optimisation".
 9. Hvala! Ja se izvinjavam!
 10. Pa zasto ne uze originalni americki, Karlingov umesto ovog meksickog, nije neka razlika u ceni? U svakom slucaju zanimljiv eksperiment. Moze li se cuti kakva je konkretno razlika pre i posle ugradnje?
 11. Hvala! Pretpostavljam da je Duško spominjao i reč “šant” . Pošto si već ovako uradio moj predlog je da nabaviš dva “Šinko” otpornika. Malo veća cena će se vratiti kroz kvalitet , umesto da sve što si uradio provlačiš kroz karbonske otpornike (pa bili oni i brendirani). U svakom slučaju, lep i zanimljiv rad!
 12. Ako ti nije tesko napisi nesto detaljnije o ovome a ni sema te veze ne bi bila na odmet. Nekako je ta atenuacija postala kljucna tacka ( da ne kazem usko grlo) pravljenih pretpojacala i cesto ne prati kvalitetom ostatak uredjaja ili neadekvatno ucestvuje u ceni komponenti.
×
×
 • Create New...