Jump to content

mutayu

Članovi
 • Posts

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mutayu's Achievements

 1. Dodavanjem IEC konektora tamo gde ga nije bilo nepotrebno dodajes sest lemnih mesta sa njihovim prelaznim otporima kao i same delove konektora sa svojim razlicitim materijalima i osobinama umesto originalnog neprekinutog dela provodnika od odgovarajuceg materijala. "Big No-No" u audiju, sto bi rekli ovi filozofi.
 2. Brisi, ako mene pitas. Mi se siti ispricasmo. 😁
 3. Nisam te ja dobro razumeo. 😀 Srafovi su danas od razlicitih celika, ponekad prevuceni drugim metalom kao sto je cink. Postoje i ukrasni mesingani i bronzani kao i plasticni (pvc, polikarbonat i drugi). Steta sto ne moze da se napravi upotrebljiv sraf od monokristalnog bakra! Ferit je keramicki materijal od koga se izradjuju jezgra zavojnica i filtera kao i magneti, sadrzi veliki procenat oksida gvozdja-rdje. Nije dobar za srafove jer je jako krt i ne trpi metalni alat.
 4. @brijacGde se seti feritnog srafa? To moze da se nadje samo jos u starim radijima u podesljivim zavojnicma!
 5. Malo si ispao optimista sa time 😀! Sansui risiver G klase ce ti malo ljudi dobro restaurirati bilo gde jugoistocno od Minhena.
 6. Obavezno koristiti prost broj prstenova (1,2,3,5,7,11...) zbog reda harmonika osnovne frekvencije koju prigusuju vodeci racuna da slobodna povrsina staklenog balona ne bude manja od 75% ( zbog pomenutog hladjenja lampe).
 7. Vidis da je tu nesto vec radjeno, dva kondenzatora zamenjena a jos dva nedostaju?
 8. Hajde obelezi gde je, koja je?
 9. Primer upotrebe drveta dao je i Mišo Mironov sa svojom serijom uredjaja na kojima su čak i poklopci trafoa od šper ploče.
 10. Ggde ima ovo da se uzme po razumnoj ceni?
 11. Slazem se sa svime navedenim! Sacekacemo da se neko odluci da nabavi takav preklopnik pa cemo da realizujemo i resenje sa prekidanjem grounda. Meni je veoma zanimljiva i ideja citavog pasivnog preampa sa selektorom i atenuatorom ali nemam potrebu da tako nesto pravim sebi. Kao sto rekoh na pocetku, nadam se da ovo moze da posluzi kao inspiracija nekome za realizaciju neceg slicnog.
 12. Radi, nema bruma. Sve ste sami rekli i odgovorili. Ground je ovako vezan na većini komercijalnih pretpojačala i integralnih pojačala i radi. Ako je za utehu, zbog smanjenja ground loopa, ground levog i desnog kanala nisu medjusobno vezani u switchu, to će im se dogoditi tek na pločici na koju su spojeni konektori ulaza. Ne znam šta je od investitorovih uredjaja spojeno na šuko uzemljenje, u toku je intenzivno isprobavanje raznih kombinacija povezivanja i nije bilo ni najmanjeg problema, naprotiv. Čućemo narednih dana ako bude problema. Predloženi preklopnici bi verovatno bili bolje rešenje ali cenom prevazilaze kompletan ovakav switch. Ja lično bih se u tom slučaju radije odlučio da napravim switch sa relejima (što sam u svom pretpojačalu i uradio 😀).
×
×
 • Create New...