Jump to content


zoranius

Članovi
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2,446 profile views

zoranius's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

  1. zoranius

    Šta se gleda?

    Jedina domaca serija koju imam na disku i pogledam je povremeno. Ovo bi nase televizije trebale da repriziraju a ne djubre kao što je Vojna akademija i slični uradci.
  2. Ajde da se ukljucim. Samo Oled i ništa drugo ne bih razmatrao. Iako su se na 55c7 koji je kupljen 2017 proletos pojavile senke od youtube i N1 logoa i što se po ekranu vide senčene linije od burn ina i kada rešim da ga promenim opet će to biti oled samo 65. Posle plazma tv-a a dok ne bude mikroled dostupan samo oled jer je slika neuporediva i sa najskupljim led (qled, neoled i ostalim reinkarnacijama) televizorom. Naročito što cene nisu više dramatične kakve su bile pre par godina.
  3. Nesto to nije dobro ispisano.
  4. Nemoj da se pecaš na njihove fore kada stave ogromnu cenu pa je precrtaju i daju popust 50%. Sa 2 klika dobiješ koliko nešto košta bilo gde u svetu i tu vidiš da je cena kod nas sa velikim popustom i dalje viša od cene istog uređaja u svetu ali je sad razlika zanemarljivo prihvatljiva.
  5. Bilo je planirano da se Hegel zameni za neko bolje. Probao sam i poredio Simaudio 340i pojačalo sa njim i Simaudio je dosta bolje zvučao. U igri za zamenu je bio i H390 ali sam onda imao neke neplanirane troškove pa H390 nisam ni probao tako da za sad ostaje H120. Svira to i više nego pristojno ali kao što rekoh, bolest je uzela maha, tako da ostaje plan da se zameni. Kad smo već započeli, jel imate predlog šta još gledati otprlike cene H390 i 340i (oko 5000e)
  6. Zato sam i napisao eventualno uz sub. Nije nešto preozbiljan HT kod mene povezan sa stereo delom ali meni radi posao: AV Marantz SR5009, Hegel H120 pojacalo, Contour 30i frontovi, Emit 25c centralni i Focal 806 suround. Fali u postavci sub jer sam bas proredio gledanje filmova pa mi nije bilo toliko bitno a frontovi pristojno daju i basa (ne kao sub ali...)
  7. Za pocetak bi sasvim ok bio neki Marantz AV receiver, par zvucnika i eventualno subwoofer ako je neophodan mada mislim da u ovoj fazi razvoja bolesti nije neophodan. Imas pristojne Monitor audio, Focal ili B&W zvučnike da imaju dovoljno basa i receiver da se uklope u zadatu cifru pa čak i da ostane para. Kasnije skupljaš pare i unapređuješ sprave tako što stare prodaješ (na svakoj izgubiš neki iznos) kupuješ nove i tako igranka bez prestanka. Ovo sve do trenutka dok ne shvatiš da ovome nema kraja i podvučeš crtu i kažeš dosta je. Ili ako možeš, odeš u totalno ludilo sa spravama od n desetina hiljada evra za razliku u kvalitetu zvuka za koju se pitaš da li vredi toliko para.
  8. To za Korato si u pravu, prostor je očajan, sav u staklu. Čini mi se da su imali malo taj stav da im je prodaja robe gde su zastupnici sporedna. Malo kad se upustiš u razgovor sa njima se raskrave i kao što kažeš skroz su ok likovi. Ne znam da li sam ja nešto prezupčio, ali mi se čini da su nekada oni prodavali i Marantz. Focal su sigurno radili.
  9. Nemam baš previše iskustva ali sam imao kupovine kod 3 'mala' distributera i 2 'velika'. Sa svim 'malim' imam iskustvo za svaku preporuku i što se tiče dogovora oko cene i oko probe i oko uslova. Sa jednim od većih relativno pozitivno a sa jednim jako negativno. Pre kupovine pojačala sam hteo da kupim bolji AV receiver, nažalost nisu ni 100e hteli da spuste cenu (cena receivera je bila oko 2500e) pa su ga posle držali još 2 godine u prodaji. Radilo se o modelu predhodne generacije za koji je već izašao noviji model. Oko probe takođe nisu hteli ni da razgovaraju. Tako da ako mogu radije biram malog distributera. Na sreću ništa se nije kvarilo, ne znam da li bi bar tu bio poslovniji neko od ovih većih.
  10. Ne deluje mi da je teško razumeti da se nastavlja post o stanju u kome je Korato iz 2 rečenice koje su napisane.
  11. Nisam stekao takav utisak (doduše pre par godina). Kosta i Tomke su mi delovali kao ok ljudi, Radili su to što su radili, nisu bili alavi da preterano šire posao i zagrizu nešto preveliko, ali to što su prodavali delovalo mi je kao ok priča.
  12. Pitam jer sam načuo kakve se bajke pričaju kod ovakvih pregovora a od toga na kraju ne bude ništa. Kao što neki igrači iz drugih oblasti ovde rade idući na sopstvenu štetu ne bi li podavili neke druge pa posle ćemo da vidimo kako ćemo dalje, a na kraju sve to mi platimo.
  13. Jel nam to i B&W promenio ditributera u Srbiji? Izgleda da i oni padaju na složene lepe priče koje im se prodaju o enormnom porastu prodaje samo da ih radi neko drugi.
  14. Sremac je cepanica neopevana. Nema pojma o hrani, samo trpa u sebe ko da mu je poslednje, podriguje ko da je na stočnom vašaru. A može da pojede kao tri odrasla muškarca. Žena ga snima a lik naručuje prvo sebi, grabi prvo za sebe a na kraju i to od bede što je žena naručila najčešće pojede on. Pogledam zbog restorana u koje ide jer dosta obilazi Srbiju a zbog nedostatka noramlnjh likova koji obilaze i daju recenzije kafana i klope po njima. Za preporuku je da se pogleda snimak iz japanskog restorana u Beogradu, oplakao sam od smeha.
  15. A da iskoristiš skretnicu, drajvere i konektore a da ti neko ko zna napravi samo kutije kakve želiš? Greota fabričke zvučnike kupusati.
×
×
  • Create New...