Jump to content


zoranius

Članovi
 • Posts

  107
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,522 profile views

zoranius's Achievements

 1. Mislim da moraš na TV-u da podesiš da ti zvuk ide na HDMI a ne na interne zvučnike. Ovo postoji na LG-u pa pretpostavljam da je slično i kod drugih proizvođača.
 2. Hvala ime na odgovoru. Ja sam Evok 30 kupio i oni sviraju kod mene već nekih 7-8 meseci i dobro to svira, ali crv radi pa mi svašta pada na pamet. Nisam ja baš neki audiofil ali mi se čini da kada se uđe malo u skuplje uređaje, mala promena zvuka puno košta. Da li to sad vredi toliko koliko košta to je pitanje. Sad neko je to spreman da plati, neko nije. Da imam neograničen budžet, bez razmišljanja bih kupio Contour 30, jer sem što pretpostavljam da dosta bolje svira od Evoka 30 toliko dobro izgleda (naročito u boji sivog hrasta). Kao što bih kupio i jače pojačalo. Ali je pitanje da li mi to treba jer i ovo što imam, meni sasvim pristojno svira.
 3. Otprilike ovako izgleda prostor. Dnevna soba je 5x4.3, trpezarija 4.3X2.4 i kuhinja u produžetku 2.4x3,5 (otprilike su sve mere). Mesto zvučnika su mali kvadratići na slici sa razmakom nešto manje od 2m i od zadnjeg zida oko 0.5m. Okolo je ugano garnitura. Iza dela za sedenje prema vratima ima oko 1.2m. Uglavnom sviraju flac fajlovi sa Cambridge Audio CXN V2. Tu je još i Marantz SR5009 za filmove, centralni B&W HTM61 i zadnji Focal 806v za filmove (levo i desno od vrata)i subwoofer B&W AS2. Sa Marantza je izlaz za frontove povezan na Hegela.
 4. Prostorija (dnevna soba, trpezarija i u nastavku kuhinja) je oko 40m2. Trenutno svira Hegel H120. Deluje mi da je ipak Contour za neko bolje pojačalo? Dobro je i sa Evoke 30, ali crv radi :):):)
 5. Ma ništa posebno, jesenas sam kupio Evoke 30 a nešto razmišljam da ih prodam i kupim Evoke 50. Za Contour 30 (30i) balavim kako izgleda (a pretpostavljam još bolje svira) ali mi je preskup. Iz kontakta koje sam imao sa Mlađom oko te kupovine deluje da je fenomenalan čovek pa mi je ovo oko sajta čudno.
 6. To mi je čudno da firma koja ima razvijen biznis već godinama, ne plati domen i ostane bez sajta, a da nije u međuvremenu napravila novi.
 7. Zna li se šta je sa sajtom lokalnog distributera (ne radi već danima)?
 8. Ne znam u čemu je bio nesporazum, ali na, osnovu ličnog iskustva, Sima mi nije delovao da neće da izađe u susret, popriča, posavetuje i organizuje probu, makar i ne bilo izvesno da će nešto biti od posla.
 9. Gušti mora samo ako ideš posle negde da jedeš jer će te kod njih izuti od para a samo ćeš zameziti stvarno dobru klopu. Za rečnu ribu, Široka staza na Dunavu u Zemunu za preporuku.
 10. Ne znam koliko je pametno Silver seriju zameniti za Bronze? Klasa ispod su čini mi se.
 11. Deo foruma u kojima se daju recenzije raznih uređaja je vrlo koristan. Ne znam šta ostale kolege misle, deluje mi da bi bilo interesantno da se pored konkretnog uređaja u samom testu da i sa kojim pratećim uređajima je rađeno testiranje (koje pojačalo i izvor uz zvučnike odnosno koji zvučnici i izvor uz pojačalo). Ako mislite da bi trebalo, mogu da se uključe i ostale komponenet (kablovi i slično). Mislim da bi ovo bilo korisno jer sam utisak na testu ne potiče samo od konkretnog uređaja već i od ovih pratećih komponenti.
 12. Po mom iskustvu ako su uređaji lepi, nije problem. Ovo se pre svega odnosi na zvučnike koji se i najviše primećuju. Letos je 4audio imao ponudu za Sonus faber da mogu da se daju bilo koji zvucnici koji su kod nas kupljeni i da priznaju vrednost sa racuna do max 40% Sonusa. Zena i ja svratimo da pogledamo Soneto III. Nije uopste pitala koliko kostaju kad ih je videla, samo je prokomentarisala da su jako lepi i da bi nam se uklopili u sobu. Nismo ih uzeli jer sam promenio planove ali je bitna njena reakcija. Pretpostavaljam da bi vecina zena ovako reagovala.
 13. Exposure 2010S2d, nov oko 1000e ili spomenuti Hegel Rost cija cena verovatno moze malo da se skine.
 14. Gorane, ne znam da li Yamaha ima HDMI ulaz da probas da tv povezes preko njega sa receiverom. Kod mene se slicno desava kada tv povezem preko optickog kabla ili sa AV receiverom ili na Hegel pojacalo. Jako lose se cuje. Hdmi na AV receiver je mnogo bolje zvucalo.
 15. Gigatron ih verovatno uzima iz Korata jer ih oni uvoze. Pozovi, Tomke i Kosta su uvek bili korektni pa može da se priča i o ceni sa njima.
×
×
 • Create New...