Jump to content

zoranius

Članovi
 • Posts

  100
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,403 profile views

zoranius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Ne znam u čemu je bio nesporazum, ali na, osnovu ličnog iskustva, Sima mi nije delovao da neće da izađe u susret, popriča, posavetuje i organizuje probu, makar i ne bilo izvesno da će nešto biti od posla.
 2. Gušti mora samo ako ideš posle negde da jedeš jer će te kod njih izuti od para a samo ćeš zameziti stvarno dobru klopu. Za rečnu ribu, Široka staza na Dunavu u Zemunu za preporuku.
 3. Ne znam koliko je pametno Silver seriju zameniti za Bronze? Klasa ispod su čini mi se.
 4. Deo foruma u kojima se daju recenzije raznih uređaja je vrlo koristan. Ne znam šta ostale kolege misle, deluje mi da bi bilo interesantno da se pored konkretnog uređaja u samom testu da i sa kojim pratećim uređajima je rađeno testiranje (koje pojačalo i izvor uz zvučnike odnosno koji zvučnici i izvor uz pojačalo). Ako mislite da bi trebalo, mogu da se uključe i ostale komponenet (kablovi i slično). Mislim da bi ovo bilo korisno jer sam utisak na testu ne potiče samo od konkretnog uređaja već i od ovih pratećih komponenti.
 5. Po mom iskustvu ako su uređaji lepi, nije problem. Ovo se pre svega odnosi na zvučnike koji se i najviše primećuju. Letos je 4audio imao ponudu za Sonus faber da mogu da se daju bilo koji zvucnici koji su kod nas kupljeni i da priznaju vrednost sa racuna do max 40% Sonusa. Zena i ja svratimo da pogledamo Soneto III. Nije uopste pitala koliko kostaju kad ih je videla, samo je prokomentarisala da su jako lepi i da bi nam se uklopili u sobu. Nismo ih uzeli jer sam promenio planove ali je bitna njena reakcija. Pretpostavaljam da bi vecina zena ovako reagovala.
 6. Exposure 2010S2d, nov oko 1000e ili spomenuti Hegel Rost cija cena verovatno moze malo da se skine.
 7. Gorane, ne znam da li Yamaha ima HDMI ulaz da probas da tv povezes preko njega sa receiverom. Kod mene se slicno desava kada tv povezem preko optickog kabla ili sa AV receiverom ili na Hegel pojacalo. Jako lose se cuje. Hdmi na AV receiver je mnogo bolje zvucalo.
 8. Gigatron ih verovatno uzima iz Korata jer ih oni uvoze. Pozovi, Tomke i Kosta su uvek bili korektni pa može da se priča i o ceni sa njima.
 9. Proveri kod distributera B&W cenu, često imaju popuste na B&W zvučnike, pa može da se desi da su isti sa cenom kao i Evo. A i ne košta te ti ništa da tražiš popust pa APP.
 10. Nazalost u Playeru ih nemaju za probu, tako da ću sačekati. Manjak basa je kod Focal 806v koji su do skoro svirali kao surround zvučnici u 5.1 postavci. Kako B&W 683S2, koji su bili frontovi, nisu više kod mene, a i stigao je Hegel da odmeni Av receiver u stereo postavci, pojavila se potreba za novim zvučnicima. Malo ste me poplašili sa ovim oko basa i da ga bude previše. Glavni problem sa B&W 683 je i bilo previše basa koji je bio prilično nedefinisan. Sa Av receiverom to se nije primećivalo ali kada su svirali sa Hegelom to mi je baš smetalo. Opet kontam, Focal Aria je viša klasa i u odnosu na 683 i u odnosu na 806v.
 11. Kao sto je vec ranije receno, Player ih prodaje. Sad imaju i neki popust pa mi deluje da sa tim imaju relativno povoljnu cenu. U svakom slučaju uklapaju se u cifru koju sam spreman da dam za zvučnike. Slozio bih se da pojacala sa kojima su testirana, verovatno nisu adekvatna za ove zvucnike. Da li misilite da Hegel nije adekvatno pojacalo na osnovu probe ili na osnovu karakteristika pojacala i zvucnika? Privremeno, Hegel svira sa Focal 806v zvucnicima. Prostorija je dosta velika, oko 30m2, pa mi se cini da nisu bas za toliki prostori, fali basa, ali srednji i visoki nisu tako losi. CIni mi se da su visoki malo prenaglaseni. Aria 936 bi trebalo da su dosta bolji od Chora 806v pa sam ih zato useo u razmatranje. Naravno, pre kupovine bi ih poslušao Takođe ako imate predlog za zvucnike slicne cene za koje smatrate da bi bili odgovarajući bio bih zahvalan. Preferiram nove, ali nisam apriori protiv polovnih. Nažalost, neke koji bi me zainteresovali, već duže vreme nisam video da se prodaju. Ovo što se prodaje a staro je 15 i više godina me baš ne privlači.
 12. Koliko vidim nije toliko pisano o ovim zvucnicima pa da pitam kakvo misljenje imate o njima, sa kojim pojacalima bi se dobro uklopili, kakav zvuk imaju, vrede li para koje kostaju. Ako imate predlog za neke sa koje smatrate da su bolji od njih za slicnu cenu. Svirali bi sa Hegel H120 pojacalom.
 13. Jel nije pored Av Out, Audio Out? Ako jeste, odatle izlaz iz Yamahe u ulaz od pojacala.
 14. Ako neko zna, da li postoji bilo koji domaci distributer kod koga je moguce dobiti uredjaj na kucnu probu (uz polaganje depozita naravno)?
×
×
 • Create New...