Jump to content


Pandaros

Članovi
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About Pandaros

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

973 profile views
 1. Nije problem što je otpakovan, piše da je NOV uređaj (New device, original box opened once). Više je problem doneti ga u Srbiju bez carine i poreza.
 2. Naleteh večeras na oglas koji zamalo stavih u rubliku "Kakav oglas", ali budući da sam se setio ove teme, pomislih da je bolje da pitam ovde, možda se samo potrefilo da u slično vreme budu kupljena dva nova Maranca PM KI Rubija. Verujem i da Khan nije Vojkan, jer Vojkan sa KP navodi da mu je žena kupila neadekvatno pojačalo, a u ovoj temi ne deluje da je tako. U svakom slučaju, sam Khan može da potvrdi da KI Rubi ne košta 4000 evra, jer se u tekstu navodi Player koji taj amp prodaje za nekih 3000 evra u dinarima.
 3. Ja imam Yamahin CD-N500, mislim da slično radi i taj risiver. Neophodno je imati Windows Media Player, a pod njim podesiti Library (tu ubaciti direktorijume gde se muzika nalazi na HDD) a potom pod opcijom "Steam" dozvoliti daljinsku kontrolu, uređajima da pristupe media biblioteci, a pod "More streaming options" dozvoliti prepoznatom uređaju pristup. Od aplikacija koristim NP control (Yamaha), BubbleUPnP, mConnect. Vaš risiver vidim da radi sa MusicCast controlerom.
 4. Kako je moguće da zvučnici koji su koštali 500 evra kao novi koštaju kao polovni ovoliko?
 5. Šta je na kraju izabrano/kupljeno? @zeljko1974
 6. Nije problem ispuniti ovakve zahteve, ima sjajnih pojačala koja imaju dak, strimer i obilje snage u sebi, recimo Hegel H160 i H190, ili neki Primare I32 ili I35 sa prizmom... ali to košta znatno više od predložene sume. I ja se pridružujem pitanju čemu tolika snaga za navedene zvučnike?
 7. Roksan kandy K2, recimo. Mada je ovo nezahvalno, nisam slušao HK 3490, a K2 jesam. Poredim bez iskustva, znajući samo kako jedan svira. I razlika je stereo amp Vs stereo risiver, a i cenovno nisu slični.
 8. Prodavac od pre 4 dana ima nalog, niti jedna pozitivna ocena, a daljinci novi i dobrano ispod cene. Javite kako ste prošli, šta je stiglo u paketu
 9. @zeljko1974 Ako sam dobro razumeo, VI niste dosad ni otišli da poslušate bilo koje od predloženih zvučnika? Možda je mudrije da preslušavanje obavite pre nego što Vam stignu te pare koje čekate, imate više dana da se slegnu utisci. Ako je ideja da tog dana kad bude sredstava obavite kupovinu, bojim se da nećete imati vremena ni smirenosti da sagledate realno ponudu. Ovde je bilo barem pet zvučnika koji se mogu poslušati u salonu, bez obaveze da se isti i kupe po slušanju.
 10. Mislim da sam čuo da John Atkinson (Stereophile magazin) u svom kućnom sistemu drži ove zvučnike. Nisam čuo da ih iko kudi, a po sadašnjoj ceni su odlična kupovina. (Ima i Youtube prezentacija @Aibo na linku: https://youtu.be/Z63yRCbXu4A , samo se čovek ne hvali jer je skroman, pa ću ja dati link). Uostalom, najlakše je u Player poneti svoje pojačalo, izvor i muziku, te poslušati da li zvučno odgovaraju.
 11. 3, MA Silver S10 je ogroman zvučnik, ne bih ga stavljao u prostor manji od 25-30 m2. 6. Roksan Kandy K2 ima po meni prenaglašen bas, ali je nov i ima odličnu cenu. 7. Kef LS50 mi se čini kao najbolji od svega navedenog: odličan zvučnik, trenutno po akcijskoj ceni od 800e nov, jako mi se dopao sa Roksanom K2, Arcanom A29 i Marancom 8005. To je ono što sam mogao da probam u Plejeru, a verujem da odlično zvuči i sa drugim pojačalima. Ostale nisam slušao, verujem da ima dobrih zvučnika na listi, ali preskočite podne zbog prostora.
 12. SF concerto sam imao godina i bio zadovoljan zvukom, a posebno pozicioniranjem (prednji bas refleks). Dok sam ludovao i tražio nešto slično da ih zamenim, imao sam na dnevnoj probi i Dynaudio contour 1.3 (možda baš te sa oglasa, ista je boja). Njih nikako nisam mogao da udaljim dovoljno od zida a soba je poprilično velika. Za sobu od 15-16 m2 bih preporučio zvučnike sa prednjim bas refleksom, ako baš tražite SF, onda concerto ili concertino.
 13. Beyerdynamic DT 770 i DT 990 PRO na akciji, znate već gde. Model DT 880 nije, ali kome gode V shape, ovo je dobra cena (2400 dinara niže od redovne cene).
 14. Ja sam prodao HD 558 a potom i ATH M50x: nisam više želeo da ih stavljam na uši posle nirvane koju prouzrokuju DT 880 (pripomoglo je i to što su topliji dani, pa je postalo pretoplo kad se stave na uši kožni jastučići). Jedini razlog da zadržim M50x je bio nošenje slušalica napolju, ali budući da to nisam ni ranije radio, rešio sam da ih otuđim.
 15. Kratak apdejt vezan samo za omažu slušalica: Probao sam ih na mobilnom uređaju, izlazu za slušalice na integrisanom pojačalu i na kraju na Creeku OBH-21. Na samsungu je bilo dovoljno glasno, čak i zadovoljavajućeg kvaliteta zvuka. Na Yamahi sam bio iznenađen da ne moram pot da odvrnem više od 10-11 sati, zvuk je bio opet zadovoljavajućeg kvaliteta. Na Creeku mi se čini da ipak zvuče najbolje, što bi i trebalo da bude slučaj. Proveravao sam da li je moj model zaista 250 oma, što je ispisano na računu i kutiji. Na Beyerovom sajtu ima kratko objašnjenje da se oznaka omaže nalazi na plas
×
×
 • Create New...