Srle Posted May 4, 2014 Author Report Posted May 4, 2014 Meni je moćniji takav omot nego kad ima natpis, ali me svakako interesuje razlog zašto je naš takav. Quote
Maks Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Zato Å¡to je to originalni omot albuma. Natpis je nalepnica koja je dodata na neka izdanja. Jugoton je oÄigledno mrzelo da Å¡tampa tu etiketu. Isto ko Å¡to su neka izdanja TDSOTM imala etiketu Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon naknadno nalepljenu. OriÄ‘inale omot ima samo sliku prizme. Quote
aaa zmaju! Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Da li neko poseduje neki color vinyl izdavackih kuca iz SFRJ i koji? Mislim da je neko spominjao da je Film imao neki album na crvenom vinilu, da li je bilo jos nekih izdanja? Quote
perodeformero Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Ja sam imao prvi album SlovenaÄke grupe Borghesia- "Ljubav je hladnija od smrti", mada su to izdanje Å¡tampali Italijani u nekom smeÅ¡nom tiražu. Vinil je inaÄe bio krvavo crvene boje. Quote
sondek Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Imam ja zelenkasto crni Film,cool izgleda.Jel' moze to da se unovci dobro?,ne slusam domacu muziku...zena donela u miraz,verujem da bi se obradovala nekom sminkom,frizurom,torbom,cipelama,bundicom ili vec nekom zenskom zabavom,zavisno o kolekcionarskom dzepu.Imam i potpisanog Zdravka Colica,donela svasta u miraz Quote
violent femmes Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Its-the-best-side-of-the-moon-if-you-ask-me-Darth-Vader-Star-Wars.jpg Da li neko poseduje neki color vinyl izdavackih kuca iz SFRJ i koji? Mislim da je neko spominjao da je Film imao neki album na crvenom vinilu, da li je bilo jos nekih izdanja? Prvi album od Filma ti je izdat na zelenom,crvenom i zutom vinylu. Quote
ras Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Its-the-best-side-of-the-moon-if-you-ask-me-Darth-Vader-Star-Wars.jpg Da li neko poseduje neki color vinyl izdavackih kuca iz SFRJ i koji? Mislim da je neko spominjao da je Film imao neki album na crvenom vinilu, da li je bilo jos nekih izdanja? Bila je gomila izdanja na crnom vinilu. Quote
Koko Bil Posted May 6, 2014 Report Posted May 6, 2014 Zašto Jugotonovo izdanje albuma The Wall ima ovakav cover bez natpisa Pink Floyd The Wall? Takvo je i originalno izdanje. Neka izdanja imaju providnu nalepnicu sa tekstom. Ovde možeš naći i svoje i sva druga izdanja svih PF albuma: http://pinkfloydarchives.com/discTOC.htm Quote
ras Posted May 9, 2014 Report Posted May 9, 2014 Ima li neko ove licencne naslove.Zanima me kakvi su otisci i zvuk,u odnosu na originale,sta sa liste vredi uzeti a sta zaobici. -Miles Davis-Tutu -Coleman Hawkins-Night hawk -Dr.John-Desitively bonaroo,In the right place -Bob Dylan-Before on flood (2 LP) -Iggy Pop-Lust for life -Kinks-Hit singles -Jefferson Airplane-Flying log (2 LP) -Bob Marley-Natty dread,Survivol,Reaction -David Bowie-Pin-ups,Station to station,Diamond dogs,The man who sold...,Young americans. -Beleza tropical -Kraftwerk-Autobahn -Sonny Rollins & contemporary leaders -Otis Redding-History..(2 LP) -Keith Jarrett-The Koln concert (2 LP) Ovo sve odliÄno: -Miles Davis-Tutu -Coleman Hawkins-Night hawk -David Bowie-Station to station, -Beleza tropical Ovo odliÄno kao i svi livencni ECM-ovi: -Keith Jarrett-The Koln concert (2 LP) Ovo je problematiÄna ploÄa, poput ostalih (ploÄa) iz druge polovine osamdesetih na koje je nakrcano previÅ¡e materijala: -Kinks-Hit singles U nedostatku bolje, sluÅ¡a se sa zadovoljstvom. Quote
zbrujic Posted May 12, 2014 Report Posted May 12, 2014 Ima li neko iskustva s ploÄama (nema ih mnogo) Discipline Global Mobile (Robert Fripp's label)? Kakav kvalitet valja oÄekivati? Vidim da se pojavilo njihovo (200g) reizdanje važne: Fripp & Eno - No Pussyfooting. Nije "No Pussyfooting", ali je iz iste serije - stiglo mi je danas reizdanje: Fripp & Eno - Evening Star (DGM, 2014, 200g). PiÅ¡e: "Newly cut from masters approved by Fripp & Eno". Ovo je, valjda, lep naÄin da se zaobiÄ‘e "digitally remastered" tekst. Ipak, glavni problem ploÄe nije u njenom "zrnastom" zvuku, teÅ¡ko je i stići do toga. Puna je onog (to sigurno ima neko ime) Å¡uÅ¡kanja koje prati visoke tonove. Kao na najgorim 30-minutnim-po-strani RTB kompilacijama. NesluÅ¡ljivo, jadno... prevara! Rekao bih i da u ostatku ploÄa zvuÄi plitko. Dobro je da je 200 grama Quote
zbrujic Posted May 12, 2014 Report Posted May 12, 2014 Ima i pozitivnih primera... Gil Scott-Heron - Pieces of a Man (Ace Records, 2014, link) zvuÄi sasvim pristojno. Quote
Koko Bil Posted May 14, 2014 Report Posted May 14, 2014 NesluÅ¡ljivo, jadno... prevara! Ima i pozitivnih primera... MaÄka u džaku... Ja sam definitivno odustao od novih izdanja starih albuma. 'Pecam' stara izdanja u dobrom stanju. Ide sporo ali ima svojih draži... Quote
violent femmes Posted May 20, 2014 Report Posted May 20, 2014 Ja sam definitivno odustao od novih izdanja starih albuma. Pametno,i ja sam.I ono malo novih vinyla sto pazarim uzimam samo nove albume,od 90-tih pa na ovamo,ili eventualno nesto sto se tesko da naci.Ne mili mi se da pucam po 25 i vise jura,pa da gatam u bob ili pasulj kako je snimljeno. Doduse zadnje novo/staritete koje sam uzeo Warren Zevon-same,Otis Redding-Blue Otis & Joni Mitchell-Blue,mogu reci da je kvalitet snimka vrlo dobar.Tako da za ove tri ide moja preporuka. Quote
HMrules Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Razmišljam o kupovini Box set vinila Iron Maiden 1980-1988 koji bi uskoro trebao da se pojavi u prodaji, interesuje me da li kupiti njega ili pecati starija izdanja album po album? Quote
srdjan_cvetkovic Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 To ti niko ne može reći, dogod box set ne izaÄ‘e i presluÅ¡a se. Ima remastera koji zvuÄe u najmanju ruku isto tako dobro kao i prva izdanja, ali su ipak u manjini. Ja sam na primer relativno zadovoljan remasterovanim izdanjima koje su odradili Älanovi grupe Kraftwerk, ali prva izdanja izaÅ¡la pod etiketom KlingKlang su ipak po meni najbolja. Quote
HMrules Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 U tom sluÄaju je najbolje saÄekati. Quote
Maks Posted October 26, 2014 Report Posted October 26, 2014 HMrules, za Mejdene je najbolje loviti strane licence (po pitanju odnosa kvalitet/cena), pri tome mislim na ploÄe iz NemaÄke, Holandije itd. Moj ortak ima komplet diskografiju Mejdena na nemaÄkim licencama i originalima, sve je fenomenalnog zvuka. Quote
HMrules Posted October 26, 2014 Report Posted October 26, 2014 Može se reći, gledao sam neke albume Maidena koji su DMM, inaÄe imam DMM Metallicu-Kill em All i zvuÄi zaista odliÄno. Quote
Koko Bil Posted October 27, 2014 Report Posted October 27, 2014 Toplo preporuÄujem Machine Head licencu iz 1972. Dragocena informacija. Za ovih 30+ godina koliko se bakćem s ploÄama joÅ¡ nisam naleteo na mint primerak Machine Head, u bilo kojoj varijanti. Zato mi je (bio) dragocen moj primerak iz aprila '85 koji sam kupio u radnji. Pa sve pecam engleski primerak, ali nikad, rekoh, ne naÄ‘oh mint. ZnaÄi dobro zvuÄi i licenca, ali ako je žuta etiketa iz '72... Hvala! Quote
Maks Posted October 31, 2014 Report Posted October 31, 2014 Koko Bil, razumem muke Moja licenca iz '72 je daleko od dobrog stanja, krcka sve u 16. ÄŒak i kao takva daje veći užitak od one iz '85. Ne mora biti mint, ako je za malu cenu HMRules, inaÄe su Mejdeni poznati po odliÄnoj produkciji i po tome Å¡to su snimali i miksali albume analogno sve do kraja osamdesetih. Quote
Spachek Posted November 9, 2014 Report Posted November 9, 2014 Mozda je vec bilo pomena, ali iskreno mrzelo me da listam 11 strana, da li je neko narucivao vinyl izdanja Pinball Wizard Records-a i ako jeste kakva su vam iskustva. Vidim da imaju dobru ponudu. Quote
zbrujic Posted November 9, 2014 Report Posted November 9, 2014 Gde si video tu dobru ponudu? ÄŒetiri petine kataloga im je "out of stock". Quote
Spachek Posted November 9, 2014 Report Posted November 9, 2014 pa nije bas tako, ne znam kada si poslednji put gledao ali ima poprilican broj izdanja, dosta jazz-a koliko se secam Quote
ras Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Mozda je vec bilo pomena, ali iskreno mrzelo me da listam 11 strana, da li je neko narucivao vinyl izdanja Pinball Wizard Records-a i ako jeste kakva su vam iskustva. Vidim da imaju dobru ponudu. Kako može da se diskutuje o kvalitetu izdanja PW, kada tako neÅ¡to ne postoji? Pinball Wizard je nezavisna prodavnica ploÄa, kako i piÅ¡e na njihovom sajtu - bave se prodajom i ne mogu biti odgovorni za kvalitet pojedinih izdanja iz ponude. pa nije bas tako, ne znam kada si poslednji put gledao ali ima poprilican broj izdanja, dosta jazz-a koliko se secam Generalna je preporuka izbegavati kuće kao Å¡to su Discoinforme, Doxy i sl, koje se bave izdanjima muzike koja je u javnom vlasniÅ¡tvu i nemaju pristup originalnim masterima. Quote
Recommended Posts