Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zato Å¡to je to originalni omot albuma. Natpis je nalepnica koja je dodata na neka izdanja. Jugoton je oÄigledno mrzelo da Å¡tampa tu etiketu.
Isto ko što su neka izdanja TDSOTM imala etiketu Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon naknadno nalepljenu.
Oriđinale omot ima samo sliku prizme.

Posted

post-29281-0-20068000-1399290169_thumb.j

Da li neko poseduje neki color vinyl izdavackih kuca iz SFRJ i koji? Mislim da je neko spominjao da je Film imao neki album na crvenom vinilu, da li je bilo jos nekih izdanja?

Posted

Imam ja zelenkasto crni Film,cool izgleda.Jel' moze to da se unovci dobro?,ne slusam domacu muziku...zena donela u miraz,verujem da bi se obradovala nekom sminkom,frizurom,torbom,cipelama,bundicom ili vec nekom zenskom zabavom,zavisno o kolekcionarskom dzepu.Imam i potpisanog Zdravka Colica,donela svasta u miraz  :rolleyes: post-11818-0-95367900-1399297211_thumb.j

Posted

Ima li neko ove licencne naslove.Zanima me kakvi su otisci i zvuk,u odnosu na originale,sta sa liste vredi uzeti a sta zaobici.

-Miles Davis-Tutu

-Coleman Hawkins-Night hawk

-Dr.John-Desitively bonaroo,In the right place

-Bob Dylan-Before on flood (2 LP)

-Iggy Pop-Lust for life

-Kinks-Hit singles

-Jefferson Airplane-Flying log (2 LP)

-Bob Marley-Natty dread,Survivol,Reaction

-David Bowie-Pin-ups,Station to station,Diamond dogs,The man who sold...,Young americans.

-Beleza tropical

-Kraftwerk-Autobahn

-Sonny Rollins & contemporary leaders

-Otis Redding-History..(2 LP)

-Keith Jarrett-The Koln concert (2 LP)

Ovo sve odliÄno:

-Miles Davis-Tutu

-Coleman Hawkins-Night hawk

-David Bowie-Station to station,

-Beleza tropical

Ovo odliÄno kao i svi livencni ECM-ovi:

-Keith Jarrett-The Koln concert (2 LP)

Ovo je problematiÄna ploÄa, poput ostalih (ploÄa) iz druge polovine osamdesetih na koje je nakrcano previÅ¡e materijala:

-Kinks-Hit singles

U nedostatku bolje, sluša se sa zadovoljstvom.

Posted

Ima li neko iskustva s ploÄama (nema ih mnogo) Discipline Global Mobile (Robert Fripp's label)? 

Kakav kvalitet valja oÄekivati? 

Vidim da se pojavilo njihovo (200g) reizdanje važne: Fripp & Eno - No Pussyfooting. 

Nije "No Pussyfooting", ali je iz iste serije - stiglo mi je danas reizdanje: 

Fripp & Eno - Evening Star (DGM, 2014, 200g). 

post-9577-0-27715200-1399925662_thumb.jp post-9577-0-00901900-1399925710_thumb.jp 

PiÅ¡e: "Newly cut from masters approved by Fripp & Eno". Ovo je, valjda, lep naÄin da se zaobiÄ‘e "digitally remastered" tekst. 

Ipak, glavni problem ploÄe nije u njenom "zrnastom" zvuku, teÅ¡ko je i stići do toga. Puna je onog (to sigurno ima neko ime) Å¡uÅ¡kanja koje prati visoke tonove. Kao na najgorim 30-minutnim-po-strani RTB kompilacijama. NesluÅ¡ljivo, jadno... prevara! 

Rekao bih i da u ostatku ploÄa zvuÄi plitko.

Dobro je da je 200 grama :)

Posted

NesluÅ¡ljivo, jadno... prevara! 

Ima i pozitivnih primera... 

MaÄka u džaku... Ja sam definitivno odustao od novih izdanja starih albuma. 'Pecam' stara izdanja u dobrom stanju. Ide sporo ali ima svojih draži...  :)

Posted

Ja sam definitivno odustao od novih izdanja starih albuma. :)

Pametno,i ja sam.I ono malo novih vinyla sto pazarim uzimam samo nove albume,od 90-tih pa na ovamo,ili eventualno nesto sto se tesko da naci.Ne mili mi se da pucam po 25 i vise jura,pa da gatam u bob ili pasulj kako je snimljeno.

Doduse zadnje novo/staritete koje sam uzeo Warren Zevon-same,Otis Redding-Blue Otis & Joni Mitchell-Blue,mogu reci da je kvalitet snimka vrlo dobar.Tako da za ove tri ide moja preporuka. :)

• 4 months later...
Posted

Razmišljam o kupovini Box set vinila Iron Maiden 1980-1988 koji bi uskoro trebao da se pojavi u prodaji, interesuje me da li kupiti njega ili pecati starija izdanja album po album?

Posted

To ti niko ne može reći, dogod box set ne izađe i presluša se.

Ima remastera koji zvuÄe u najmanju ruku isto tako dobro kao i prva izdanja, ali su ipak u manjini.

Ja sam na primer relativno zadovoljan remasterovanim izdanjima koje su odradili Älanovi grupe Kraftwerk, ali prva izdanja izaÅ¡la pod etiketom KlingKlang su ipak po meni najbolja.

• 3 weeks later...
Posted

HMrules, za Mejdene je najbolje loviti strane licence (po pitanju odnosa kvalitet/cena), pri tome mislim na ploÄe iz NemaÄke, Holandije itd.
Moj ortak ima komplet diskografiju Mejdena na nemaÄkim licencama i originalima, sve je fenomenalnog zvuka.

Posted

Toplo preporuÄujem Machine Head licencu iz 1972. 

Dragocena informacija. Za ovih 30+ godina koliko se bakćem s ploÄama joÅ¡ nisam naleteo na mint primerak Machine Head, u bilo kojoj varijanti. Zato mi je (bio) dragocen moj primerak iz aprila '85 koji sam kupio u radnji. Pa sve pecam engleski primerak, ali nikad, rekoh, ne naÄ‘oh mint. ZnaÄi dobro zvuÄi i licenca, ali ako je žuta etiketa iz '72...

Hvala!

Posted

Koko Bil, razumem muke :D
Moja licenca iz '72 je daleko od dobrog stanja, krcka sve u 16. Čak i kao takva daje veći užitak od one iz '85.
Ne mora biti mint, ako je za malu cenu :D

HMRules, inaÄe su Mejdeni poznati po odliÄnoj produkciji i po tome Å¡to su snimali i miksali albume analogno sve do kraja osamdesetih.

• 2 weeks later...
Posted

Mozda je vec bilo pomena, ali iskreno mrzelo me da listam 11 strana, da li je neko narucivao vinyl izdanja Pinball Wizard Records-a i ako jeste kakva su vam iskustva.

Vidim da imaju dobru ponudu.

Posted

Mozda je vec bilo pomena, ali iskreno mrzelo me da listam 11 strana, da li je neko narucivao vinyl izdanja Pinball Wizard Records-a i ako jeste kakva su vam iskustva.

Vidim da imaju dobru ponudu.

Kako može da se diskutuje o kvalitetu izdanja PW, kada tako nešto ne postoji?

Pinball Wizard je nezavisna prodavnica ploÄa, kako i piÅ¡e na njihovom sajtu - bave se prodajom i ne mogu biti odgovorni za kvalitet pojedinih izdanja iz ponude.

pa nije bas tako, ne znam kada si poslednji put gledao ali ima poprilican broj izdanja, dosta jazz-a koliko se secam

Generalna je preporuka izbegavati kuće kao što su Discoinforme, Doxy i sl, koje se bave izdanjima muzike koja je u javnom vlasništvu i nemaju pristup originalnim masterima.