Jump to content


Srle

Članovi
  • Posts

    758
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Srle

  1. Srle

    Čišćenje ploča

    Hnjooo, mislio sam da ima nešto više tu, izgleda da ga zaista samo nervira kad se neko drugačije izražava od njega... Bezveze :-/
  2. Srle

    Čišćenje ploča

    offtopic pitanje - momak kaže: "don't call stylus a needle..." Kako se ovo prevodi na srpski? "needle" je igla, ali i "stylus" tako prevodimo ovde, ili postoji adekvatniji HiFi izraz?
  3. Srle

    Šta se gleda?

    Vala ja čekam bioskop, tako sam gledao Basterdse i Djanga, tako ću i ovaj. Džaba su cimeri skinuli, rekao sam im kad reše da gledaju idem da se prošetam.
  4. Srle

    Šta se gleda?

    Meni se svideli novi Ratovi Zvezda! Znao sam da će mi se svideti još kod onih plavih slova gde kaže "nekoć davno..." Doduše bitno je naglasiti da nisam očekivao novu "Imperiju" (ep. 5 za one koji vole numeraciju) te nisam imao problema kao neki koji već uveliko bacaju hejt na film i mrko gledaju na nastavke koji slede. Nisam gledao 3D, ne volem, gledao klasičnu projekciju ali je matori sinoć bio sa mamom (ej bre, Ratovi Zvezda u bioskopu? pa to nije bilo od 83-će ) pa čekam i njegove utiske (on jeste gledao 3D, od valjda Ajkule voli to ).
  5. Ako dođe tiket za vikend biće i za kasetu i za školarinu.
  6. Dabome da su matore, da su nove ne bi imale dobru 'ziku!
  7. Te dve koje su zezale su Maxell XL-II i Basf normalka, ostale probane i svirane, koje su normalno radile, su TDK familija... Možda je izbirljiv?
  8. Na još jednoj je bar 5 puta stao i posle par minuta sam od sebe nastavio, a na 10-ak drugih radi ok, sad privodim drugu celu kasetu kraju i sve radi ok. Moguće da je u pitanju kaseta (bila u kolima celo leto, nije, dakle, "audiofilska" ) ali ne kontam kako je to uzrok da dek razvije sopstvenu svest...
  9. Opet se ukočio, ovaj put gasi/pali uspelo, izvadio sam kasetu, probao "na suvo", diže/spušta blok sa glavama, mota u obe strane i pušta play iako nema kasetu unutra.
  10. Ha, "otključao" se sam od sebe, samo je nastavio da svira! Danas će biti naopak dan, već vidim... Mada mi se ne sviđa to što se desilo, svakako me zanima šta je uzrok tome, i kako bi eventualno mogao isti da se otkloni.
  11. Dek drugari pozdrav! Nakamiči CR2, svira, svetli, sve ok. U sred pesme samo se čuo zvuk kakav pravi kad dođe do kraja kasete (a nije kraj), isključio pik metar (displej radi, svetli dolby). Svetlo u vratima radi, uključen je, ne reaguje na komande (ne svetle ni lampice iznad istih) i ne mogu da otvorim vrata. Ima li neko viziju o čemu se radi, susretali li ste se sa sličnim problemom? Slušao sam Chris Rea-u i crtao u AutoCAD-u raspored armature, i ako je ovo neki ozbiljan problem postoji realna verovatnoća da zapucam prvo monitor a onda slomim ionako već iskrivljen Wilson reket (koji ruku na srce ne koristim ni za šta drugo sem pražnjenje negativne energije, ali svejedno, ne bi prijalo komšijama sigurno). Hvala unapred na odgovorima
  12. Srle

    Formula E

    Više je unapređenja za svakodnevne normalne automobile poteklo iz relija nego iz formule. Da citiram velikog Klarksona: "Ne možeš ući u Ferrari i tražiti Šumijev bolid, ali možeš ući u Subaruov ili Mitsubishiev salon i tražiti auto sa reli specifikacijom".
  13. Srle

    Omiljene serije

    Meni GoT serija nije loÅ¡a, prihvatio sam Äinjenicu da HBO od svega pravi cirkus, iskljuÄio autokorekciju i poreÄ‘enje sa knjigama da bih mogao da gledam opuÅ¡teno i da uživam. A Å¡to se knjiga tiÄe... Knjige se ne osećaju uopÅ¡te, reklamacija! Hoću taj second hand dim (ili third hand, drugi je kad si u prisustvu puÅ¡aÄa, ili kako već to ide). Na alkohol i duvan zaudaraju oni pravilnici za beton iznad, i to onako baÅ¡ baÅ¡, jasno se osećaju arome Drine i ZajeÄarca.
  14. KonaÄno! ÄŒekam ovu titulu, pa, duuuuugooooo...
  15. A Å¡to ne postavi pitanje u dekovskoj temi, plus da se lepo tamo pohvaliÅ¡ maÅ¡inom, mi baÅ¡ volimo 3-oglave prinove. Å to se tvoji pitanja tiÄe, sve je vrlo jednostavno. Koji Dolby želiÅ¡ da koristiÅ¡ sa njim snimaÅ¡ i sa njim onda tu kasetu reprodukujeÅ¡. LiÄni stav, Dolbija bez, meni se nikad nije sviÄ‘ao, naravno sve je to subjektivno, probaj pa 'Å¡ Äuti. Å to se kalibracije tiÄe, te Sony maÅ¡ine su vrlo zahvalne, ubaciÅ¡ kasetu, stisneÅ¡ dugme za kalibraciju, na displeju dobijeÅ¡ markere u vidu dve crvene strelice i okrećeÅ¡ Bias i Cal Rec potove dok se i levi i desni pik ne poklope taÄno sa tim markerima. PoÅ¡to imaÅ¡ 3 glave trebalo bi i da ÄujeÅ¡ promene u zvuku, tj. moguće je i "Å¡timanje na uvo". Tipovi kaseta? CrO2 iliti hrom, type II, Maxell XL-II, XL-IIs, UD-II, TDK SA, SA-X, SA-XS, BASF Chrome Maxima, ReCord II, Sony UX, UX-Pro, itd..., sve redom odliÄne kasete. Normalkama, tj. type I kasetama nisam naÅ¡ao primenu u kućnom sluÅ¡anju, koristim ih kao radne kasete za kola ili kad se pravi jednokratni mix za žurku. Type IV iliti Metalke = suvo zlato. BuÅ¡ videl, niÅ¡ta straÅ¡no, ako Å¡tagod zapne pitaj u dekovskoj temi, tamo će ti sve reći vrlo precizno.
  16. Auf, prelepa Yamaha, deluje jako "kulturno" u odnosu na Marantze i Sansuie istog/sliÄnog doba. CR-1020 mi je tiha patnja i na wiÅ¡ listi za budućnost.
  17. Srle

    Šta se gleda?

    Preživeću. Moja nova lejdi ne voli ni Ratove Zvezda ni Gospodare Prstenova. Ali je bar Igra Prestola barem malo interesuju. Meni dosta da zadržim pažnju na seriji.
  18. Srle

    Šta se gleda?

    Blagosloveni bili Äuvari i nosioci iskre prave piraterije! O slava Internetu! O zbogom svete na naredna 4+ sata! Gasim ruter, telefon na mute, lazanje na tanjir, Pinot Noir u ÄaÅ¡u... Westerose, ponovo se srećemo, nakon toliko vremena!
  19. Srle

    Šta se gleda?

    Da li je već preporuÄivan na ovim stranicama film 25th hour?
  20. Srle

    Formula 1

    Zaista bravo za crvene konjiće, malo da zabibere sezonu, sad još samo Mclaren da ne bude najgori...
  21. Maximalni rispekt za izbor muzike! (tumbs up)
  22. Devojka (inaÄe teÅ¡ki tehno manijak ) me pita da pustim neÅ¡to za dremku, da ne bude tiÅ¡ina, poÅ¡aljem je do police i kažem da potraži TDK SA60 kasetu na kojoj piÅ¡e Jasmine... -"Eeeej, nije ti ovo loÅ¡e, baÅ¡ mi se sviÄ‘a, lepo je... Može posle joÅ¡ neÅ¡to tako da bude taj tvoj džez, samo nemoj Pink Floyd ili Jethro Tull ili Å¡ta već ti sluÅ¡aÅ¡ inaÄe?" -"Naravno, razumem Å¡ta hoćeÅ¡ da kažeÅ¡, kad se zavrÅ¡i vrati kasetu gde si je i naÅ¡la pa će prva desno do nje biti isto TDK SA, piÅ¡e Milt Jackson Sunflower"
  23. Srle

    Kakav oglas...

    Zar se nisu do skoro prodavali sa stalcima Ä‘uture za <200e?
  24. Hvala, ne mogu da verujem da mi je promaklo, obiÄno kad je post u vidu elaborata napravim screenshot da mi se naÄ‘e za kasnije, da ne moram da bauljam po temi...
×
×
  • Create New...