Jump to content

Recommended Posts

Posted

Haustor - Tajni Grad.... preslusao sam novo izdanje i pustio odmah iza staro, B stranu ( posto je se upravo zavrsila B strana novog izdanja - dakle nije pravi A/B test ali dovoljno za cuti ).

Kao sto kazu na slajfni ovo je Remaster i to se cuje.

Jasniji, dinamicniji, sa izrazenijom ritam sekcijom, preciznijim basom, cinelama - potpuno u skladu sa godinom u kojom zivimo.

Sto se mene tice preferiram staro izdanje s time da ne mislim kako je novo reizdanje lose.

Jednostavno je nesto drugacije i to je sve.

Posted

Što se tiče svih Jugoton tj. Croatia Records remastera svi su odrađeni odlično, jedino nisam zadovoljan sa Trećim Svijetom od Haustora, ne znam da li još neko od članova foruma ima remaster tog albuma pa da mi kaže njegovo mišljenje ali na mom primerku se na A1-Neobičan dan javlja S=Š efekat i pored toga što imam vrhunsku AT glavu i microline iglu što mi je jako čudno, kao da sama ploča nije dobro rezana ili nešto u celom tom procesu nije urađeno kako treba.

Tajni Grad imam prvo izdanje koje sam kupio pre nekih 12 godina za tadašnjih 25€ u super stanju, možda ću i remaster kupiti kasnije.

Posted

opet malo o deutsche gramophone izdanjima...nije striktno kvalitet izdanja u pitanju, čovek ne spori da je sve to deluxe, ali bar meni je bilo zanimljivo da i ovo pogledam...više je pitanje šta su sve diskografske kompanije u stanju da prodaju ljudima za relativno velike pare...nisu ploče jedina stvar, ali eto na audio forumu smo...btw, lično sam i ovde pisao da je za mene klasika na vinilu bacanje para i gubljenje vremena tako da ne bude da mi je ovo otkriće tople vode...

Posted

Hi-fi prezentacija muzike se menja kao i moda pa svakako da ne zvuce isto stara izdanja u odnosu na nova.

Meni licno Haustor - Trijeci Svet zvuci dobro ali pritom nemam memoriju o originalu.

Bolero i Tajni Grad znam kakvi su na originalu i mogu da kazem da mi nova izdanja zvuce malo "napucano".

Posted
23 sati ranije, Parton said:

opet malo o deutsche gramophone izdanjima...nije striktno kvalitet izdanja u pitanju, čovek ne spori da je sve to deluxe, ali bar meni je bilo zanimljivo da i ovo pogledam...više je pitanje šta su sve diskografske kompanije u stanju da prodaju ljudima za relativno velike pare...nisu ploče jedina stvar, ali eto na audio forumu smo...btw, lično sam i ovde pisao da je za mene klasika na vinilu bacanje para i gubljenje vremena tako da ne bude da mi je ovo otkriće tople vode...

Ovaj tip je brutalni moron. Bilo je već dosta diskusije o njemu na Steve Hoffman temi o DGOS.

Lik nema pojma o čemu priča (ne govorim o njegovom znanju o klasici, nego o ovoj temi i uopće temi vinila). Jednako tako, tko nije probao ova izdanja i komparirao s originalima, riječ mu nema nikakve težine.