Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Dok čekamo prve najave za Novosadski Jazz festival imamo sjajnu vest: U Novi Sad nam u subotu, 16. septembra dolazi dobitnik Gremija i legenda džeza Džejson Majls!

 

Sarađivao je sa Majlsom Dejvisom, Majklom Džeksonom, Dajanom Ros, Vitni Hjuston, Luterom Vandrosom a sada dolazi na Kaleidoskop kulture!

 

Slušaćemo ga sa Elektrik kvartetom 16. septembra u Distriktu od 20.30.

 

Ulaz je slobodan!

 

#KaleidoskopKulture

Screenshot_20230913_170441_Facebook.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Mingus,Mingus said:

koncert-Niskog-simfonijskog-orkestra.jpg

https://fb.watch/n3VwRdxUqP/?mibextid=Nif5oz

Velika pohvala nišlijama od mene, kulturološki iskorak, žao mi je što nisam bliže da dodjem čuti Betovenovu devetu u takvom ambijentu. Danas naleteh na delić kad je maestro Zubin Mehta dirigovao zajedničkim orkestrima Izraelske i Berlinske filharmonije.

Link to comment
Share on other sites

On 15.9.2023. at 14:10, sondek said:

Očekivano karte za Pogorelića kao glavni događaj brzo odlaze, pa požurite da ne bude kasno. 

Meni je nekako Simon Trpčeski "glavniji" događaj. Više bi mi bilo žao da propustim njega. Sjajan lik u svakom smislu. Bez nepotrebne ekscentričnosti kao Pogo, a muzički svakako besprekoran. Šteta što njegov nastup neće obuhvatiti nešto sa mejnstrim repertoara - npr. njegove interpretacije klavirskih koncerata Prokofjeva i Šostakoviča su meni potpuno neverovatne. Ali neće biti zgoreg ni da se čuje Makedonissimo. Jedva čekam. 

Inače, hvala na informaciji, gledaću da je iskoristim koliko god je moguće. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Setite se jazzeri... Kreće zona festivala, Bgd, Pa, NS s moje strane sve isplanirano. Kupljene karte za Stefano di Batissta i John Scofielda. Dave Douglas- a nazalost propustam, ali svakako preporuka - izvanredan trubač. 

Sto se NS JAZZ festivala standardno će se program saznati verovatno u zadnji momenat, zasad sto se zna je da će ga otvoriti Kenny Garrett sto je odlična vest.

O Pančevačkom zasad nema informacija.

Uzivajte u jazz jeseni.

Cheers 

https://bjf.rs/

https://www.jazzin.rs/beogradski-dzez-festival-2023-najavljeni-prvi-gosti/

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/novosadski-dzez-festival-od-15.-do-18.-novembra_1471295.html

Link to comment
Share on other sites

🎷 Velikani svetske džez scene za Duška Gojkovića - SOUL CONNECTION  

 

Pozivamo vas na jedinstven novogodišnji koncert Big Benda RTS! 

Podelite najlepše muzičke trenutke sa izabranim gostima iz celog sveta koji će zajedno sa našim Big Bendom Radio-televizije Srbije posvetiti ovo veče našem Dušku Gojkoviću. 💥

 

Na gala kocertu pod nazivom „Soul Connection”, 28. decembra, u Velikoj dvorani Zadužbina Ilije M. Kolarca sa početkom u 20 časova, Big Bendu RTS-a uz njihovog šefa dirigenta i trubača Stjepko Gut, kao specijalni gost pridružiće se legendarni američki bubnjar Alvin Queen i vanserijski solisti, trubači Nemanja Jovanović i Klaus Rajhštaler, saksofonista Fulvia Albano, pijanisti Uros Peric Perry i Klaus Raible i kontrabasista Martin Đakonovski.

 

Koncert je vođen idejom da se na sceni pored Big Benda RTS okupe saradnici i prijatelji Duška Gojkovića, kako bi još jednom izrazili svoje poštovanje prema velikom umetniku, svirajući njegove najznačajnije kompozicije i big bend aranžmane.

 

Nije nepoznata činjenica da je Gojković svoju profesionalnu karijeru džez muzičara započeo kao član Big benda RTB, što je uvek isticao u svojoj biografiji. Po odlasku u Nemačku, postao je član i solista Džez orkestra Kurta Edelhagena, jednog od vodećih ansambala toga doba, a nastavak njegove karijere ušao je u sve važne Enciklopedije posvećene džez muzici. Tokom čitave karijere, a naročito poslednjih petnaest godina, sa velikim entuzijazmom je sarađivao sa Big Bendom RTS, nastupajući, na brojnim festivalima i koncertima. Jedan od vrhunaca zajedničke saradnje bio je i CD „Latin Haze“, koji je snimio sa Big Bendom RTS , a izdali su ga PGP RTS za naše tržište, Enja Records iz Minhena za ceo svet i posebno izdanje za Japan.

Duško Gojković je uvek isticao da je Stjepko Gut džez trubač izuzetne kategorije. Njihovo poznanstvo, koje datira iz ranih 70-tih godina, rezultiralo je brojnim zajedničkim nastupima, a u jednom intervjuu Gut je i izjavio: „Duško je taj zbog koga sam počeo da sviram trubu“.

 

Svi učesnisnici koncerta „Soul Connection“ sa ponosom ističu saradnju sa Duškom Gojkovićem. Trubač Nemanja Jovanović, nekadašnji član Big Benda RTS, svirao je prvu trubu u „Dusko

Goykovich Munich Big Band”. Klaus Rajhštaler, direktor i predavač Džez Instituta na minhenskoj Visokoj školi za muziku i teatar bio je Duškov dugogodišnji saradnik, kao i Klaus Raible, za koga je Gojković govorio da je najomiljeniji evropski pijanista. Saksofonista Fulvio Albano, umetnički direktor „Due Laghi Jazz Festival” i „Jazz Club Torino”, često je sa njim nastupao i snimio više albuma, a Duško je kao gost svirao i na albumu vokalnog soliste i pijaniste Uroša Perića. Mnoge snimke sa čuvenim trubačem načinio je Martin Đakonovski, makedonski kontrabasista, koji već dugi niz godina živi i radi u Kelnu, a Alvin Kvin, nekadašnji bubnjar Oskara Pitersona, i mnogih drugih najznačajnijih imena džez muzike, nastupa ove večeri kao dugogodišnji prijatelj i saradnik Duška Gojkovića, sa kojim je, jedno vreme, svirao i u zajedničkom kvintetu i snimio puno albuma počev od davnih sedamdesetih godina.

 

 

FB_IMG_1697257235759.jpg

Screenshot_20231014_062052_Facebook.jpg

Link to comment
Share on other sites

I ja volem da odvrnem Ramštajn. Ali su karte ovog puta paprene. Svaka kriza me baca u velike probleme. Ono kad 50km postane ko 5000. Metafora, al ne umem bolje.

Žao mi je, propustio i prošlih puta, propustiću i ovog puta. Žao mi je.:(
Ima nekoliko grupa koje sam propustio iz sličnih šuškavih razloga. Propustio bih i Stonse da me ćera nije častila koncertom u Amsterdamu.

Link to comment
Share on other sites

Ujdurma sa prodajom "ograničenih" kompleta karata po 4800din za NS jazz festival bez pustanja u prodaju pojedinačnih je konačno gotova, ko se zeznuo, zeznuo. Srećom naislo je na totalno opušteni igore, pa su koliko vidim po mapi sedenja prodali dobrih 20-tak karata. Puštene su pojedinačne karte, 1100 parter, 900balkon. 

U poslednje tri godine ovo je već treća sala 🙄, sad je mesto održavanja Pozorište mladih. 

Uz stari novosadski pozdrav "Opušteno"... Dobrodošli na 25.Ns jazz festival.  Cheers 🥂🍻

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...