prophet Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Samo pojasnjenja radi. Dosta je konfuzije, predstepen je jedino mesto gde moze biti pentoda. No nije ni vazno, uzece drugi amp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Drugari ima li neko u visku Mullard ecc83 i ecc82 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 36 minuta ranije, sondek said: Drugari ima li neko u visku Mullard ecc83 i ecc82 ? proveri Tungsram opcije istih...nisu njanjave po zvuku,manje su hajpovane,mozda se lakse nadju=budu i jeftinije.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Lepo jako zvuce ove koje su u preampu,nego radoznalos'(je ubila macku) ... kod Laleta je bilo finih razlika od lampe do lampe.Citao sam jedan post gde covek uz ovaj moj EAR864 opisuje dosta detaljno uticaj na zvuk 5-6 vrsta lampi.Interesantno, nova zabava.Mslm jesu skupe...po ebajevima.Tako je skup i supex,ls3/5a ... uglavnom u mašti prodavaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 16 minuta ranije, sondek said: Lepo jako zvuce ove koje su u preampu,nego radoznalos'(je ubila macku) ... kod Laleta je bilo finih razlika od lampe do lampe.Citao sam jedan post gde covek uz ovaj moj EAR864 opisuje dosta detaljno uticaj na zvuk 5-6 vrsta lampi.Interesantno, nova zabava.Mslm jesu skupe...po ebajevima.Tako je skup i supex,ls3/5a ... uglavnom u mašti prodavaca. idi lepo na YT,ima tamo par gitaristickih mahera sa snimcima gde uporedjuju kod cevne gitaristicke amplifikacije tzv "V1" poziciju,koja je pretezno ECC83/12AX,kako se menja zvuk,ako menjaju tu cefku,kod gitare...odsviraju par rifova,tonova,pa ako imas imalo cefa u ona dva organa sto se nalazi levo i desno na sto se stavlja sapka od gore,imas otprilike 90% odgovora,sto ti je traziti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskor Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 probaj najnoviju seriju JJ E83cc uradjena je kao Tesla E83CC/Telefunken ECC803S i ima dosta pohvala na netu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Lale je recimo sa Phillips miniwatt dobio slusljiviji zvuk, i otvoreniji prema vecem broju zanrova,na prvi utisak manje detaljan.Bio je preamp kod mene oko mesec dana i recimo gitarska muzika sjajno zvuci.Ovaj moj preamp recimo "audiofilskije", zvuci detaljnije naizgled ali je osetljiviji na te stare snimke iako gitara svakako zvuci mnogo bolje od tranzistoraca.O srednjim tonovima,punoci vokala i 3d da ne pricam.Sa d klasom u pojacalu snage to jednostavno nestane u direktnom poredjenju naspram lampaskog snagasa. Sve ima svoje i pro i kontra,kao i sve u hifi,pa jasniji i detaljniji zvuk nekad povuce tu osetljivost na zanr,snimak...svakako je slusljivost na duze bilo kakve muzike nesto sto sam najvise dobio.Jednostavno desilo mi se da przim 4 sata Hendriksa sa tidala i "niki problem".Vokalnu muziku takodje mnogo vise slusam,kao i klasiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Obrni-okreni, mnogo toga se u Hi-Fi-ju vrti oko nekih kompromisa. Jedno dobijes, drugo izgubis. Na kraju se u stvari trudis da minimizujes negativne strane. Jos nisam sreo sistem koji sve radi najbolje. Vrlo verovatno i necu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 3 sati ranije, neskor said: probaj najnoviju seriju JJ E83cc uradjena je kao Tesla E83CC/Telefunken ECC803S i ima dosta pohvala na netu mislis na ovakvu: https://www.ebay.de/itm/391060653093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true kolko je ona nova (kad je krenula proizvodnja iste,otprilike od strane JJ) ?...mislim da je takvu koristio Sindra u Pointe Sixty,kao upgrade varijantu onomad za Sixty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskor Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 14 minuta ranije, paja959 said: mislis na ovakvu: https://www.ebay.de/itm/391060653093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true kolko je ona nova (kad je krenula proizvodnja iste,otprilike od strane JJ) ?...mislim da je takvu koristio Sindra u Pointe Sixty,kao upgrade varijantu onomad za Sixty... ne, nije ta ova je: https://www.thetubestore.com/jj-e83cc-12ax7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Momci,zahvaljujem na predlozima,lepo bi bilo sve to probati...Nisu srecom skupe igracke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted September 6, 2022 Report Share Posted September 6, 2022 Opet ja... ima li neko da predlozi nekoga gde bi mogao da testiram lampe iz snagasa, radio bih servis ampa pa bi voleo znati u kakvom su stanju da znam na cemu sam. Ei Kt90 lampe su u pitanju. Novi Sad ili Bgd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts