Jump to content

Pojacala sa lampama

Aoxomoxoa

Recommended Posts

Lepo jako zvuce ove koje su u preampu,nego radoznalos'(je ubila macku) ... kod Laleta je bilo finih razlika od lampe do lampe.Citao sam jedan post gde covek uz ovaj moj EAR864 opisuje dosta detaljno uticaj na zvuk 5-6 vrsta lampi.Interesantno, nova zabava.Mslm jesu skupe...po ebajevima.Tako je skup i supex,ls3/5a ... uglavnom u mašti prodavaca.

16 minuta ranije, sondek said:

Lepo jako zvuce ove koje su u preampu,nego radoznalos'(je ubila macku) ... kod Laleta je bilo finih razlika od lampe do lampe.Citao sam jedan post gde covek uz ovaj moj EAR864 opisuje dosta detaljno uticaj na zvuk 5-6 vrsta lampi.Interesantno, nova zabava.Mslm jesu skupe...po ebajevima.Tako je skup i supex,ls3/5a ... uglavnom u mašti prodavaca.

idi lepo na YT,ima tamo par gitaristickih mahera sa snimcima gde uporedjuju kod cevne gitaristicke amplifikacije tzv "V1" poziciju,koja je pretezno ECC83/12AX,kako se menja zvuk,ako menjaju tu cefku,kod gitare...odsviraju par rifova,tonova,pa ako imas imalo cefa u ona dva organa sto se nalazi levo i desno na sto se stavlja sapka od gore,imas otprilike 90% odgovora,sto ti je traziti...

B)

Lale je recimo sa Phillips miniwatt dobio slusljiviji zvuk, i otvoreniji prema vecem broju zanrova,na prvi utisak manje detaljan.Bio je preamp kod mene oko mesec dana i recimo gitarska muzika sjajno zvuci.Ovaj moj preamp recimo "audiofilskije", zvuci detaljnije naizgled ali je osetljiviji na te stare snimke iako gitara svakako zvuci mnogo bolje od tranzistoraca.O srednjim tonovima,punoci vokala i 3d da ne pricam.Sa d klasom u pojacalu snage to jednostavno nestane u direktnom poredjenju naspram lampaskog snagasa.

Sve ima svoje i pro i kontra,kao i sve u hifi,pa jasniji i detaljniji zvuk nekad povuce tu osetljivost na zanr,snimak...svakako je slusljivost na duze bilo kakve muzike nesto sto sam najvise dobio.Jednostavno desilo mi se da przim 4 sata Hendriksa sa tidala i "niki problem".Vokalnu muziku takodje mnogo vise slusam,kao i klasiku.

3 sati ranije, neskor said:

probaj najnoviju seriju JJ E83cc

uradjena je kao Tesla E83CC/Telefunken ECC803S i ima dosta pohvala na netu

mislis na ovakvu:

https://www.ebay.de/itm/391060653093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true

kolko je ona nova (kad je krenula proizvodnja iste,otprilike od strane JJ) ?...mislim da je takvu koristio Sindra u Pointe Sixty,kao upgrade varijantu onomad za Sixty...

14 minuta ranije, paja959 said:

mislis na ovakvu:

https://www.ebay.de/itm/391060653093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true

kolko je ona nova (kad je krenula proizvodnja iste,otprilike od strane JJ) ?...mislim da je takvu koristio Sindra u Pointe Sixty,kao upgrade varijantu onomad za Sixty...

ne, nije ta

ova je:

https://www.thetubestore.com/jj-e83cc-12ax7

• 1 year later...