Jump to content


joyba

Članovi
 • Posts

  348
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by joyba

 1. Teško oboleli klasični zapadnjački razmaženko, dobri su mu klipovi gde okupi glvane face iz vinil sveta, ostalo onako. Koliko sam razumeo lik je otišao na odmor naručio 150 first pressinga. Druuuže pa nije ti ovo juno ili jpc, prvo kontaktiraš prodavca pa tražiš da proveri deadwax pa pošalje slike itd… On samo štancao ordere.
 2. joyba

  AAA vinyl club

  Kod mene je obrnuto inače po meni je malo svetlije uradjen master, nije baš po mom
 3. joyba

  AAA vinyl club

  Mene zanima koje je vaše mišljenje posle ove drame da li je za dobar zvuk neophodno da ploča bude AAA ili može digitalni transfer? Da li je ova cela drama promenila vaš stav?
 4. joyba

  AAA vinyl club

  Samo za pretplatnike wp-a edit: sad mi ne traži, sve ok
 5. joyba

  AAA vinyl club

  Jel to Fremer stvarno rekao da može da čuje razliku izmedju digitalnog i analognog mastera?
 6. joyba

  AAA vinyl club

  Hahahaha odličan
 7. joyba

  AAA vinyl club

  Sad se izvlače kako znaju i umeju
 8. joyba

  AAA vinyl club

  Mislim da je ovo što se desilo sa MoFo dobra stvar za nas, makar za nas koji nismo kupovali te ploče, iz razloga što su dokazali da digitalni trasferi u ovom slučaju DSD mogu da zvuče super i da ih ne treba izbegavati kad su u rukama pravih majstora. Ono što bi moglo da se desi u budućnosti je to da se obore cene za takva izdanja i da znamo da mogu biti limitirana samo zbog ugovora sa izdavačkim kućama a ne zbog tehničke prirode.
 9. joyba

  AAA vinyl club

  Nemajte da se zavaravate da su sva izdanja Speakera Corner i Pure Pleasure AAA. The Electric Recording Company koristi lampaški chain i osvežene ortofon mašine za press (ako se ne varam), po meni super je to što rade iako nisam niti ću ikad biti njihov kupac
 10. joyba

  AAA vinyl club

  Super su i contemprorary reizdanja koje je radio Bernie Grundman, malo drugačiji zvuk
 11. joyba

  AAA vinyl club

  Ali priznanje mofi-ja da koriste digitalni transfer je šokiralo mnoge, kako i ne bi kad su za onestep ploče davali 100€ i više. Sa druge strane to je realna priča jer koliko sam razumeo onestep proces podrazumeva da se za svaku ploču reže novi laker a to iziskuje dosta habanja master trake pa je u tom slučaju digitalni transfer realno rešenje.
 12. joyba

  AAA vinyl club

  Pokušavam da zaobidjem tu varijantu ali situacija je bezizlazna
 13. joyba

  AAA vinyl club

  mobile fidelity kao izvor koristi DSD (digitalija)
 14. joyba

  AAA vinyl club

  https://www.bluenote.com/john-coltrane-blue-train-tone-poet-vinyl/
 15. Leti se malo redje pale lampe…
 16. joyba

  AAA vinyl club

  Da da Joe Harley je pričao o tome, jedva čekam
 17. joyba

  AAA vinyl club

  Bio sam skeptik kad je Fli objavio da je album snimljen za audiofile ali kad sam ga pustio bilo je jasno da nije lagao Još uvek nije jasno da li je ploča u potpunisti AAA (verovatno nije) ali je sigurno mix snimljen na traku pa je odtatle Bernie Grundman radio master.
 18. joyba

  AAA vinyl club

  May 20th Ronnie Foster: Two Headed Freap (1972) Brother Jack McDuff: Moon Rappin’(1969) June 17, 2022—Hard Bop Lou Donaldson—Blues Walk (1958) Sonny Clark—Dial ‘S’ For Sonny (1957) July 15, 2022—Hidden Gems Don Wilkerson—Preach Brother (1962) George Braith—Extension (1964) August 19, 2022—Post-Bop Larry Young—Unity (1965) Wayne Shorter—Adam’s Apple (1966) September 16, 2022—Rebirth Charlie Hunter—Bing Bing Bing! (1965) Joe Lovano—I’m All For You (2003) October 18, 2022—Soul Jazz Big John Patton—Oh Baby! (1965) Stanley Turrentine—Common Touch (1968) November 18, 2022—The Avant-Garde Andrew Hill—Point of Departure (1964) Grachan Moncur III—Evolution (1963) December 16, 2022—Bebop Thelonious Monk—Genius of Modern Music Vol. 1—BLP 1510 (1947-48) J.J. Johnson—The Eminent Jay Jay Johnson, Vol. 1—BLP 1505 (1953-54)
 19. father john misty - fear fun
 20. joyba

  Jazz is dead ?

  Džez svario, pihtije i škembiće nikako
 21. 4 sata kod mene @InSides jel možeš da objasniš kako zagrevanje motora utiče na zvuk gramofona ili apgrejd napajanja?
 22. joyba

  AAA vinyl club

  Pa gde njih da pitaš imaš na storu: https://store.bluenote.com/?utm_campaign=nav&utm_medium=referral&utm_source=bluenote.com
 23. joyba

  AAA vinyl club

  Mislim da su tri istumenta itekako dovoljna da se pokaže dobar zvuk ili sistem ali da sad ne ulazimo u raspravu, i ja sam imao par dolki i jazz images pa sam ih brže bolje zamenio.
×
×
 • Create New...