Jump to content


grinccaffe

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About grinccaffe

  • Birthday 01/02/1954

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Croatia, Zagreb
  • Interests
    HI-FI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

grinccaffe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Zdravo Krca!!! There is no back, always progress Na cijevi se ide (prema mom iskustvu) nakon bar 20 god (+/-) HiFi vratolomija. Sve je lijepo i dobro, živiš opasno (prodaš-kupiš, uvijek u pravcu korak do dva naprijed) i ne možeš dočekati novu ($$$) igračku. Kad te lampe općine-preuzmu tu počinje nova era i (ti misliš) niko te ne razumije. Mladi kolege-početnici bi odmah na Krell (što više W to bolje) od 500W. Wrong! Još samo nešto za ljubitelje lampi (a volio bi komentar od nekog tko ih je koristio ; Psvane !!! Cijeli lampaški svijet se gotovo kune (puno čitao forume o tim lampama) da su te lampe "new age".
  2. Quad;) Hm; Freddy Krueger. Dužan sam dati odgovor. Ne mogu filozifirati iz vlastitog iskustva (god rođenja ¨54.) jer ga nisam imao u vlasništvu ali dosta čitam:) Još u životu nisam čuo lošu kritiku (općenito Quad) i žao mi je da neću imati dovoljno vremena da se u to uvjerim osobno. Lampa je Heroin svake vrste (Korato, Quad, Pointe Sima, Phatos ...ima još) ali manimo se ponora. U diskusiji fali Krco:)
  3. Zatećen sam. Ne znam kome prvo odgovoriti:) Turbo feedback. Hvala svima na dobrim željama i preporuci. Afiniteti su beskonačni. Imam već kutije prilično dobre (red veličina u SH 3.000 E). U tom cjenovnom razredu sam voljan ići u avanturu.
  4. Malo je reći 100% da su u pravu. Nikad nisam imao to zadovoljstvo da imam u vlasništvu ozbiljanTannoy. Ali (ako nisi pratio) imam ozbiljan Klipsch x 2 Život je dugačka kategorija ali je jedan. Taj Lux SQ38u imam u posjedu maje od godinu dana. So far so good. Ljubav na prvi sluh.
  5. Pozz ekipi!!! prošlo pola godine od zadnjeg javljanja pa da prijavim promjene u mom domu. Za one koji su pratili: Korato Renaissance dcc monoblokovi i Hd AudioLab monoblokovi prodani. Novi šerif je u gradu:): Luxman SQ38u http://prnt.sc/nkcu9w http://prnt.sc/nkcvqe I dalje vjeran Klipsch kutijama:) Šta reći o Luxman SQ38u; Ne Kralj već Car. Mislim da ostaje kod mene do smrti moje ili njegove. Kod kutija još ima mjesta za neke promjene (npr Tannoy, Harbeth i sl.). Prema vašem iskustvu koje kutije su idealan par za lampaše snage do 25-30W?
  6. Hvala Krca. Vidit ću ovih dana šta se dešava. Opet vratiti H3 pa ako bude pištalo onda porazmiještati kabele da se ne preklapaju i dr....
  7. Vratio sam nazad P37F i nema nikakvih suzvuka. Sve u redu. To ukazuje na Heresy 3 što mi je teško povjerovati (nove kutije).
  8. Možda nije loše napomenuti da se problem pojavio nakon što sam prvotne kutije P37F (radi probe) zamjenio sa Haresy 3. Još nisam pokušao ponovo vratiti nazad P37F pa da vidim da li je i sa njima isti problem prisutan.
  9. Pozz ekipi! Pišem u nadi da je netko od vas imao ovakav problem.. Korato preamp i monoblokovi korišteni (imam ih manje od mjesec dana). Od prije 2-3 dana pojavio se sljedeči problem; Kad upalim preamp pa zatim oba monobloka (izvori zvuka u mirovanju), iz lijevog zvučnika (Heresy 3) izbija visoko pištanje (kao kad mokrim prstom kružiš po rubu staklene čaše pa dobiješ onaj cvileči visoki varirajuči sonični zvuk) i traje odprilike oko jedne minute a zatim potpuno utihne i sve normalno radi. Ima li tko kakvu ideju o čemu se radi?
  10. Korato radi sa P37F. Izvrsna kombinacija. Slušam ih tek 3-4 dana i za sada sam sretan ko prase:) Blokovi su moćni (50W A classe) a kutije osjetljive (96db) tako da je volume preamp maksimalno na 1/4 (9h). Na malom volumenu također se odlično ponaša, svaki detalj cijelog spektra prisutan. Da, položaj kutija je u zadanim uvjetima. Tu nema pomoči. Ali bez obzira na to, ugođaj je odličan. P37F je osjetljiv-podložan pažljivom smještaju (bukvalno igra svaki cm i svaki 1 stupanj zakretanja) dok Heresy svira sjajno u svim uvjetima-pozicijama.
  11. Ekipi pozdrav iz Zagreba!!! Evo jedan masterpiece sa El34 (gornja etaža). http://prntscr.com/l4g99p http://prntscr.com/l4gdo8 http://prntscr.com/l4ga1c Pionte Sima ode a Korato dođe:)
  12. Ili čak nešto ovako: http://prntscr.com/is6epr
  13. Da, to mi je već palo na pamet (dve hoklice ili dve gajbe pive:)) i to ću svakako prvo isprobati. Ako to pije vodu onda ide nacrt i izrada stalaka na četiri točke zato, što ipak u skučaju potrebe, razmišljam da u podnožje oba stalka uguram 10" woofere. Nešto nalik na ovo: http://prntscr.com/is6ed4
  14. Da, izgleda i je odlična kombinacija jer po želji biraš drugi sistem - zvuk kad se zasitiš prvoga. Također moram isprobati zamjenu ampova (kontra opcija) da vidim kako Heresy radi sa Pointe Sima. Inače tu imam jedan nezgodan problem sa pozicioniranjem Heresy-a (ne znam da li to vidite na slikama) jer mi u zvučno polje (lijeva strana) zadire dio kutntne garniture. To bi se moglo lagano riješiti sa stalcima ali me to onda gura u novu nevolju. Klipsch community forumaši (njih večina) kažu da podizanjem Heresy-a sa poda (H3 je dizajniran da bude na podu), znatno se gube niski tonovi. U takvoj podignutoj postavi preporuča se woofer (moji ampovi nemaju woofer out). Druga polovina forumaša kaže da u malim sobama nema tog efekta - gubitka basa, dapače, dolazi do poboljšanja kvalitete zvuka jer srednji i visoki driveri budu na razini uha slušaoca. Sad ga ti znaj:(
  15. Tako je Krca. HAD AudioLAB blokovi i njihov preamp "custom" Breeze M1 Line “Old Man”.
×
×
  • Create New...