Jump to content


prophet

Članovi
 • Posts

  6,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by prophet

 1. Kii ne koristi DSP za korekciju odziva basa tj za peglanje krive. Koristi za faznu usaglašenost i to radi izuzetno dobro. Odličan zvučnik. Naravno, kada isto to postignete bez upotrebe DSP rezultat je bolji ali isto tako veoma je mali broj zvučnika na kojima je to korektno odrađeno i obično poprilično nadmašuju cenu Kii. Kii ima nekoliko preseta za pozicioniranje zvučnika i to je to. I da, Kii koristi servo za bas što je jako dobro.
 2. Kad smo već kod Ukrajine, još jedna firma koja pored ostalog pravi DAC-ove sa cevnim izlaznim stepenom: http://www.abbasaudio.com/en/productlist-dacs/
 3. Da, nov proizvod je u pitanju: http://sound-design-atelier.com/products
 4. Tonske kontrole se po potrebi mogu uključiti ili isključiti. Zgodna stvar su i dva izlaza.
 5. Cevni preamp sa 30-step TVC i daljinskim
 6. Pevao je na probi hora bar jednom u životu. Mogu da se kladim.
 7. Ma to će sigurno da ostane i da radi u alternaciji. Topološki, u pravom smislu značenja reči, LEAK je to bolje rešio. Nešto je prostraniji, komotniji i žice su bolje upakovane. Kod QUAD-a je to sve upakovano na manji prostor, kablaža nije najbolje rešena ... Opet, sonično mislim da je QUAD u prednosti.
 8. Sad ne znam da li uopšte to razmatrati, mislim na biamping.
 9. I Mona Liza je pokojna ali je večna.
 10. Vezano za temu, nezahvalno je i veoma teško verbalno izraziti muzički događaj. Čak i kada bi svi posedovali isti sluh, ukus i umeće. To nije slučaj pa prema tome treba izbegavati takve diskusije. Najbolje je zadržati se na eventualnoj preporuci da se nešto posluša. Drugo, treba izbegavati lične napade. To ne vodi ničemu. Kritika, ako je iskrena može mnogo da pomogne. Ne kažu džabe da pametan i od budale može nešto da nauči. Ovo se naravno ne odnosi na učesnike u ovoj diskusiji. Tako da relaksirajte malo atmosferu, prihvatite kritiku ali i slobodno iznesite svoje mišljenje. BTW, odslušao sam kompletan Nomimasenov album. U formatu na kojem se strimuje sa sajta. Reći ću samo da mi se kao delo dopalo. Ima i sjajnih momenata. Dakle pohvale za kompozitorski a bogami i izvođački deo posla. Naročito velike pohvale za producentski deo posla, tu pre svega mislim na pravi posao priducenta koji se tiče odabira i usklađenosti instrumenata i boja. Ne može tek tako neki bas da ide uz neki bubanj i tome slično. Ovde je to poseban kvalitet. Ima naravno i stvari koje mi se nisu dopale ali o tome kada i ako se budemo upoznali. Ovo za sada čisto sa korisničke strane, dakle kao konzument.
 11. Rekli smo da "nema jakih" YES jedan od po meni najboljih bendova. Doduše više volim ranije radove. Delimo isti ukus mada sam po prirodi eklektik. Ali zaista mislim da je čovek debelo osiromašen ukoliko ne sluša PROG, ne svaki dan ali mora da sluša. Inače, ovo kako je Fripp odsvirao gitaru, taj ton, kako je snimljeno je čudo.
 12. U Hi-Fi svetu priznajem samo jednu fotelju a to je Bujodragova.
 13. Zbog ovoga sam pitao. Koliko se sećam Quad II su na 2V p-p. Znam da možeš to da rešiš, ali ako si odlučio da zadržiš originalnu koncepciju i to je validno. Sada imaš po set tih legendarnih pojačavača, zaista preporučujem svima da pogledaju unutrašnjost tih uređaja i uvere se u dobru praksu izrade uređaja. Čak mi se više dopada Leak u smislu vođenja računa o putanji signala. I kod Quada i kod Leaka sve je point to point ali tako uredno... vidi se da iza toga stoje veliki znalci. A to je izrađeno pre 60-70 godina. Ima naravno još puno dobrih primera, uglavnom u profesionalnoj i bioskopskoj opremi iz tog pa i dosta ranijeg vremena, ali u kućnom HiFi ne znam za bolje u navedenom smislu.
 14. Iz Aleksandrovca je VIno Župa, nemate vi pojma.
 15. Stigao napokon. Lepota. Kakvi su dalji planovi?
 16. Ovo što predlažete dobrano je preko projektovanog budžeta. Ne znam kakve su slušalačke navike, retko ko sluša veoma glasno celo vreme. Uglavnom se sluša na nižim nivoima, pa bi shodno tome trebalo gledati da i u tom slučaju radi prihvatljivo. Naravno uz mogućnost pojačanja po potrebi.
 17. Jedan od pojačavača na kojem sam ih slušao je bio i ovaj Uher. Zaobiđi u širokom luku. Malo pregledah ponudu i ono što mislim da bi odgovaralo i vredelo probati je: https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala-snage/mozzart-snagas/oglas/137004894 https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala-snage/i-l-ribar-2111a/oglas/137584307 I ostaje solidan budžet za preamp, nešto poput: https://www.kupujemprodajem.com/audio/pretpojacala/korato-kvp-20-cevni-preamp/oglas/137812999?filter_id=1777875041
 18. Pitaj na diyaudio.rs
 19. Slušao sam te kutije sa više različitih pojačavača, sve tranzistorci. Moj utisak je da je potrebno slušati ih na većoj udaljenosti, samim tim i nešto glasnije. Pre svega jer miksuju dosta daleko, a to se i po izgledu konstrukcije da zaključiti. Zvučnici po izradi deluju impozantno, trpe popriličnu snagu. Meni se nisu dopali kako rade. Koliko se sećam imali su sunđerasta vešanja i vlasnik je kasnije morao da ih menja jer su vremenom propala. Ipak ostavljam mogućnost da bi u velikoj sobi i sa odgovarajućom amplifikacijom mogli i da zasviraju koliko toliko pristojno. Recimo model Ti5000 sam slušao na većoj udaljenosti sa ovim pojačavačem ručne izrade i to je bilo vrlo pristojno i na nižim nivoima glasnoće: Sve u svemu mislim da je potrebno uložiti poprilično finansija za amplifikaciju a na kraju dobiti solidan drmatorski zvuk za žurke. Koliko se sećam, izrada zvučnika je u jednom momentu izmeštena iz USA u Dansku, a nešto kasnije izrada skretnica je izmeštena na Tajvan. Tako da sigurno ima neke razlike u zvuku originalnih 250Ti i kasnijih iteracija.
 20. ESL bar toliko zavređuje.
 21. Zaista vizionar. Odlične instrumente je pravio. Imao sam retku čast da tome posvedočim svirajući na gotovo svim njegovim kreacijama. Naravno fundamentalan je njegov rad u Sequential Circuits i čitava gama Prophet synth-ova. Međutim nakon toga radio je na vektorskoj sintezi, pa je rad iz SCI preneo u Yamahu kroz seriju SY, potom i u Korgu i famozni Wavestation. Jedan je i od pionira softverskog synth-a. Veliki, ogroman doprinos u kreiranju moderne muzike, zvuka. Čuvena scena iz filma "Sneakers" u kojoj rade navigaciju putem zvuka i dva synth-a identična kao što sam imao u kućnoj postavci: Roland JX-3P i Prophet 2002. Da ne zaboravimo i veliki doprinos u implementaciji MIDI standarda. Počivaj u miru.
 22. Plavuša se smorila za medalju.
 23. Đavolja rabota. Izbaci to pod hitno iz sobe.
×
×
 • Create New...