prophet

Članovi
 • Content Count

  5,616
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by prophet

 1. prophet

  Na gramofonu..

  Fenomenalan album.
 2. Veliki pozdrav starom majstoru.
 3. prophet

  Šta se gleda?

  Pokusaj sa VLC.
 4. prophet

  BBC Monitori

  Tamo gde sam slusao je postojao veliki izbor pojacala. Bilo je tu i izvanrednih i veoma skupih. Malo je simptomaticno i to sto je slican utisak i sa drugim zvucnima koje sam naveo. Inace promena parametara usled vremesnosti bi se prvobitno odrazila na bas segment a ovde je to bilo bas dobro, narocito kod Tanoya.Mislim da ti primedba nije na mestu. Takodje mislim i da su ovi zvucnici pravljeni da traju.
 5. prophet

  BBC Monitori

  Nedavno sam slusao Celestion sl6, ako je to model o kom govorite. Moj utisak je da je mid segment, donji i centralni, predampiran a da se to pokusava nadomestiti visokotoncem u gornjem mid-u. Isti utisak i sa Tanoy D700 i jos dosta brit modela iz te epohe sa tako tretiranim drajverima. Ovo govorim u apsolutnom smislu, u poredjenju sa konkurencijom jako dobro stoje. Da se nadovezem, meni se vise dopada Cabasse iz tog perioda premda i tu ima odredjenih nedostataka ali druge prirode.
 6. prophet

  Na gramofonu..

  Upravo ovaj drugi album je prvo sto sam cuo od njih.
 7. prophet

  Na gramofonu..

  Ne znam zasto, na pomen Locomotiv GT uvek se setim ove pesme:
 8. Postoji razlog zbog cega sam napisao da krene od Transflex, preko primera iz linkova pa ukoliko zeli, da izucava dalje. Za konkretniju pomoc potrebno je znati vise podataka. Sta je u nastavku opsega, potrebna eff...
 9. Go for it. Prouci malo istoriju, npr Jensen Transflex. Zatim pogledaj nekoliko projekata na ovom sajtu za pocetak: http://wp.volvotreter.de/projects/th-2/the-eminence-horn/ https://www.cowanaudio.com/th.html
 10. U vreme dok je radio kao kompozitor džinglova Jeff Wayne (većini poznat po muzici "War of the Worlds") je izvanredno producirao pesmu koju je napisao glumac David Essex a maestralno odsvirao basista David Bowie-a Herbie Flowers Šalu na stranu ovo i danas zvuči fenomenalno.
 11. Na tom primeru sa cevima se lepo vidi koliko je audio segment nebitan. Kada su poceli sa ton filmovima angazovali su poprilicne resurse (300b). Kasnije je primat preuzela vojska (211), jednim delom profi segment (el84, el34...). Za kucnu upotrebu se koristilo u radio aparatima. Zbog toga i nema tih cevi. Ovih drugih jos uvek ima.
 12. Nije direktno vezano za temu ali tiče se stvaralačkog procesa koji joj prethodi . Pogledajte: Slično tome i u drugim sferama života, kako tu razliku izmedju nekada i sada definiše legenda: https://tinyurl.com/tt8cn72
 13. prophet

  Na gramofonu..

  @zbrujic Drago mi je. I ti si mene podsetio...lep period, 80-te... slušalo se:
 14. Vlada Ribeli i Fairlight 1986. godina
 15. Covek vam samo kulturno predocio da je u tom procesu potrebna jos jedna konverzija.
 16. @Majda Padoše mi na pamet KST i Akademija
 17. Meni se mnogo dopada kako to rade. Poceli su od dobre osnove i polako nadgradjuju. Trude se i da se prilagode prostoru, tu pre svega mislim na vise izvedenih resenja za bas horne. Po svemu sudeci to nije moguce pravilno integrisati u vecem broju razlicitih slucajeva bez pomoci DSP. Izradili su i lepu visokotonsku hornu. Poceli i izradu drajvera. Za gramofon je vec pomenuto. Dakle kapa dole. Jos malo i mogu da promene naziv u final solution.
 18. Potvrdio si na neki način ono što si čuo, znači def možeš da gledaš u tom pravcu. Jbg bar za te egzote od visokotonaca da čovek ne žali skuplji a bolji vid atenuacije.Ti bi to mogao da probaš i sam da namotaš.