Jump to content


prophet

Članovi
 • Posts

  6,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by prophet

 1. Sramota je sto ovom coveku nismo napravili oprostajnu utakmicu u njegovom gradu, u njegovoj zemlji.
 2. Pogrešne premise vode ka pogrešnim zaključcima. Govorio sam o nečemu sasvim drugom.
 3. Za neku nijansu se preteruje u banalizovanju. A pre toga u generalizaciji. To je pogresan pristup i kada se tu zaglavimo tesko se odatle iskobeljamo. Uredjaj je ili dobar ili nije. Nadam se da ne govorimo o onima koji to nisu. Svaki dobar uredjaj ima svoju namenu u smislu tehnickih zahteva koje treba da zadovolji. Neadekvatna implementacija u sistemu je jos jedna ne tako retka pojava. Ne treba ici linijom manjeg otpora te nedostatke koje ispoljuje bilo sam uredjaj ili sistem kao celina "popravljati" maskiranjem. Ne moze to po principu plug and play. Kada se odaberu kvalitetni uredjaji i formira kvalitetan sistem svakako mu treba omoguciti da sto bolje "dise".
 4. A ha. Logicno. A podloske iz videa su magneti ili neki drugi princip?
 5. Koja je uloga silikonskih gumica?
 6. Dobar SET i dobri zvucnici su pravi blagoslov. Nije bas jednostavan put do toga.
 7. Moj savet 95db eff zvucnici. Ali da ta efikasnost bude i u bas segmentu. Naravno preduslov je da taj Single ended ima dobre izlazne trafoe. Sa malim membranama neces imati toliko srece kao sa vecim. Recimo Tanoj Berkli je neka polazna tacka. Izgurao sam jednu Novu godinu sa 7W lampasem i 90db eff zvucnicima. Ali mnogo je bolje bilo sa 95db eff zvucnicima na istom ampu. Gledaj da membrane ne budu teske, skretnice ili sa dobro dimenzionisanim elementima ili sto jednostavnije i po mogucstvu veci kabineti.
 8. Koliko vidim nema "protivnika" kablova, iz prostog razloga sto ne moze to bez kabla. Sugestija da se signal izmeri je dobronamerna. Ovde se u sustini radi o tome. Normalno i da izmerena vrednost dobije i slusnu potvrdu. Sad sto nemaju svi mernu opremu a svi imaju usi drugi je par opanaka. Digitalni ili analogni signal je uvek elektricni. I kod optike imamo tu konverziju. Kao i uvek osim medijuma kroz koji se signal transportuje imamo ulogu Tx (predajnika) i Rx (prijemnika). Zatim nivoe signala, bafere, metode interpolacije, napajane, izolacije...
 9. Smena 8 je vadila bolje fotke.
 10. To je 3-way. Ili 4-way ako su oni dole za infra, mada cisto sumnjam.
 11. [emoji23]Gornji mid ili donji? Nista bez 6-way i reza po sred mid-a. Onako inzenjerski.
 12. A da ipak dodas woofer? Cisto da pojede tih par stotina vati.
 13. Tvoji su 87db/1w/1m na 25Hz? Fazno uskladjeni u celom opsegu? Ovi su 8 oma. Nisu moji, ja sam ih napravio. Neverovatan bas zaista. Trpe puno snage, taj osecaj da mozes da upucavas koliko hoces. Rekoh, vec sa 30W neverovatna glasnoca i kontrola. Lepo radi ceo opseg ali bas je ono sto ga izdvaja od svega sto sam slusao.
 14. Valjda radi lepo i na tihom slušanju a ne samo kad ga napanjiš.
 15. Ne znam zasto bi morao da menjas koncept. Mislim da se nalaze jeftino polovni. Ima ih i od JBL i drugih proizvodjaca. Predlozih bas zbog te pozicije u kojoj su Wharf. Eventualno dodas vufere za pun opseg. Barem su posteno deklarisani, pa ce se i to lakse uklopiti.
 16. To je vec uradio koliko sam razumeo. Razumem i zbog cega hoce da ih zameni. Slusao sam ih. Kao i vecinu predloga. Zato mu i napisah Cabasse.
×
×
 • Create New...