Jump to content

Recommended Posts

Posted

da li je bzvz, da najavim novu spravu u sistemu koji još nisam prikazao? ma nije :) biće prikaz kasnije, ovo ne može da čeka:

nači najava noviteta u sistemu - dipl elektro inžinjer iz Zrenjanina, Ferenc Lazar se probudio prožet idejom u vezi plinta za Garrard 401 gramofon, koji sm, gle čuda, odavno imao u šteku.. svašta se radilo sa tim Garrardom, sa više ili manje uspeha, ali ovakva konstrukcija još uvek nije.. probnu konstrukciju (bez okvira, na običnoj iverici, otvorenu) sam oslušnuo prošle jeseni, i svidelo mi se kako Garrard, oslonjen na gumene loptice svira.. svidelo se to još po nekom, pa je Ferenc pristupio izradi, za sada 3 gramofona, od kojih su dva skoro pa ista, a jedan otvoren.. znači - ušao je u seriju..

za sada samo par fotografija, uz napomenu da su gornje ploče u sendviču: šperploča, mediapan, klirit i aluminijum.. podloška ručice, osim toga ima i bakarnu ploču - teg sa donje strane.. SV je radio okvir (trešnja) a Ferenc sve ostalo

0-02-05-6ef425257be0abfca94667cce916cf51d480769ce8a7a748ccd1c30d1d83081e_f4c2c9fc.jpg

0-02-05-33972596beed77eb83c968845f82c36ff11c40ca1007c96fd5914494275d63e3_fef04a8a.jpg

Posted
6 minuta ranije, perodeformero said:

Ne mora da znači, zavisi koja im je osnovna namena.Postoje tkz gume različitih boja i tvrdoća koje se koriste u neke druge svrhe.

ove predmetne, su iste tvrdoće

1 minut ranije, siroma said:

Mogu li dadobijem mustru za šustiklu?

ne može, ti si zabatalio gramofon :P

Posted
4 minuta ranije, džonibigud said:

Meni izgleda kao kavurma, ne znam da li je videla zamrzivač...:)

Kavurma od čokolade? 

Odlična ideja, još ako je špikovana streljom, to bi bilo baš po mom ukusu.

2 minuta ranije, džonibigud said:

Ovo prelepo izgleda :)

+1