Jump to content

zek

Članovi
 • Posts

  4,008
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by zek

 1. Ovo je glavni problem, nikad nećeš ni sa jakim pojačalom dobiti to što tražiš, ako ulazni signal nije kvalitetan.
 2. zek

  PA-102 Korting

  Stavi ih vertikalno ako nema mesta za horizontalnu montažu.
 3. Možda grešim ali mislim da ranije predloženi potovi ne odgovaraju jer prema šemi pločice pot ima 4 izvoda a ovi su obični sa po 3 izvoda.
 4. Nije moguće jer su ti zvučnici aktivni (sa ugrađenim pojačalom). Najbolja varijanta - prodaj pojačalo i kupi za te pare DAC i njega poveži na računar preko USB priljučka ili optičkog izlaza (ako ga računar poseduje) i DAC poveži na Microlab audio kablom 2 RCA - 2 RCA. Ovo sve pod predpostavkom da samo računar povezuješ sa zvučnicima, odnosno da nemaš još neki izvor za povezati - recimo gramofon, dek, tjuner, TV i sl. Daj sliku zadnje strane pojačala da vidimo koje konektore poseduje.
 5. Povežeš računar i Microlab 7c sa interkonekt kablom koji na strani računara ima 3,5mm stereo bananicu a na strani Microlaba dva činča. Sony ti ne treba.
 6. A da pogledaš u service manual ... https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/pma-2000r.shtml P.s. Preteče me giZ_Mo dok sam kuckao.
 7. Stavi na krajeve kabla viljuške sa izolacijom i rešio si problem čvrstog spoja sa terminalima. Da li si ”širm” vezao na uzemljenje u šuko utikaču?
 8. I na šta će da ga poveže - na aktivne zvučnike ???
 9. Kako je već ranije rečeno, ako i dalje želiš gramofon u svom sistemu, moraš tražiti neko integralno pojačalo i pasivne zvučnike, jer sa ovim aktivnim zvučnicima nećeš se usrećiti zbog visoke osetljivosti ulaza (oko 2 V) a gramofonska predpojačala daju verovatno oko 150-300 mV na izlazu. Nisi rekao koju mini liniju imaš i kako si povezao gramofon sa njom. Još jedno pitanjce: Da li potenciometar na gramofonu ima uticaja na izlazu za slušalice?
 10. zek

  Maurizio Cucco

  A što ideš naokolo, pitaj čoveka direktno.
×
×
 • Create New...