Solderer

Članovi
 • Content count

  477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

About Solderer

Recent Profile Visitors

2,167 profile views
 1. Калкулатор је дат само за израду на основу Гербер фајла. Ако се шаље шема, они морају да испројектују ПЦБ. Где је тај калкулатор? Колика је поштарина за Србију?
 2. Ја сам открио овај добар дизајн, утврдио да ради , и то добро.Моја улога се ту завршава.Документацију имате за појачавачки део, па организујте групну куповину.. Мацура је за своје напајање објавио само шему, али није дао фајлове за фабрикацију штампаних плоча. Имам у плану да овде представим једно квалитетно напајање са дискретним регулаторима напона.. Није оно као на слици, већ користи ИЦ као појачало грешке, нискошумну референцу и Мосфет на излазу. Исправљачке диоде су софт рикавери, што значи да уносе низак ниво шума у једносмерни напон ( +/-17В). Потребан је трансформатор од 15 ВА , 2х 18в, тороидални ако се уграђује у кутију од 19 инча. Електростатички намотај и гвоздени лим по ободу трафоа ради смањења зрачења су веома корисни за оптималан рад.
 3. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Немам линк, ово је прва квота која се је појавила у претраживању, дао сам је више као илустрацију.Мислим да је фирма ALL Pcb. Претражујте, можда постоје и повољније. Пребаците се на основну тему ради договарања.
 4. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Системдек, Рега и звучница коју смо заборавили , а то је Бенц Микро Силвер. Може с одмах употребити на ММ улазу Грундига. И никакво мењање кабла за ручицу на Реги! То је мој став којег не желим даље да образлажем . Заснован на чврстим аргументима. Мичелов тег је као и сви тегови и клампови контраверзна ствар. Оставити за касније.Док се слуша Грундиг, размишљати о овом фоно предпојачалу (линк).Тешко је приуштити комерцијални уређај тог нивоа. Обећавам покретачу теме бесплатну уградњу елемената на ПЦБ. Пет штампаних плоча се могу наручити онлајн за 28 ам. долара уклј. поштарину ав. поштом. Са ДХЛ -ом 44 долара.Удружити се и сарађивати са заинтересованим.
 5. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Који рисивер?
 6. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Да би доказао значај извора звука у аудио систему, Лин је крајем седамдесетих свој грамафон Сондек прикључио преко фоно предпојачала на типичан Гето Бластер тог времена. На другом је био прикључен типичан јапански директ драјв са истом звучницом.. Остало је познато.
 7. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  У суштини , тај Грундинг 7200 и није тако лош. Свиђа ми се европски стил конструкције и нарочито мрежни трансформатор. Два велика електролита од 10000 микрофарада /40волти би требало променити, конекторе очистити итд.Сигуран сам да би на линијском улазу радио веома добро.
 8. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  МВТ сигурно користи ЛМ318 јер је делимична шема објављена на великом диј аудио форуму. И из мог искуства ОПА 134 је одлично операционо појачало, има мањи шум од ОПА604.Уместо ТЛ084 могло би да се употреби ОПА4134 без икаквих измена. И у интегрисаном појачалу МФ А10 у грамофонском предпојачалу коришћени су ТЛ084. И тада је било добрих кондензатора, али су ређе коришћени. Данашњи кондензатори познатих брендова су ипак нешто бољих карактеристика и много мањих димензија од ондашњих. И Хитачи и његов наследник Ренесас већ дуже време не производе 2ск 1058/2сј162 мосфетове.
 9. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  То је предпојачало из 1986 год. и садржи комбинацију операционих појачала (ЛМ318)и дискретних транзистора. Добро је конструисано, али ипак данашња оп. појачала имају пре свега мањи шум, мања изобличења већу брзину и већу изл. струју. Нова оп. пој. као нпр АД797, ЛМЕ 49710, ОПА 134 , ОПА 627, ОПА 827 , ЛМЕ 49870 тада нису ни постојала, и много су боља од наведеног.Код транзистора овде употребљених нема неке разлике. Исправљачке диоде су у међувремену постале брже и уносе мање шума у напајању. Данашњи филтерски кондензатори имају знатно мањи унутрашњи отпор од ондашњих, и боље филтрирају високофреквентне сметње. Са слика видим да су употрбљени стандардни метал филм отпорници а не мало квалитетнији, прецизни типови.Потенциометар је добар и за данашње услове (Алпс). Регулатори напона су најједноставнији и са највећим шумом 78..и 79.., што се види са слике. Бољи регулатори , нарочито дискретни би ту донели побољшање.Трансформатор је у посебној кутији, што је оптимално решење. На МЦ улазу су највероватније нискошумни биполарни транзистори у металном кућишту ЛМ 394, што је био стандард у то време. Уз модификације као што су модерни оп-амп, и пре свега бољи регулатори, то би било веома добро предпојачало.Они су касније имали модел предпојачала МВТ 3а којим су отклонили неке од ових недостатака. И овакво какво јесте, то је добро комерцијално предпојачало.Волео бих да видим детаљну шему уређаја.
 10. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Ако тако мислиш, узалудно је да те убеђујем у супротно. Појавило се је у међувремену мноштво много бољих операционих појачала који директно обликују звучни сигнал. Сви смо ми по мало носталгични.
 11. Solderer

  System by RingeRaja

  Сада ми је јасно. Светлосна сигнализација положаја фазе у низу. Комфор који чини пробну лампу сувишном.
 12. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Искрено говорећи, МФ преамп 2а је био напредан за то време, али је у међувремену превазиђен. Довољно је само видети његово напајање које је изведено са тропинским регулаторима високог шума, као и застарела операциона појачала.
 13. Solderer

  System by RingeRaja

  Значи, убодеш утикач нпр. појачала снаге у струјну летву , и ако си погодио прави поларитет, сигнална сијалица светли? Препознаје исправно повезан трансформатор унутар уређаја? На ком принципу то ради?
 14. Solderer

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Матерјал је можда и бољи од оргинала. Верујем да је Бил Фојербах, дизајнер ВТА ручице вискозитет уља одредио по систему '' густина као багремов мед'' или тако нешто. Чини ми се да се је негде касније појављивао податак од 300 јед. за мерење вискозитета као оптимална.