Solderer

Članovi
 • Content Count

  580
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

About Solderer

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

2,422 profile views
 1. Solderer

  Father Alignment Tool 215

  Моја намера није била да истакнем да је разлика у изобличењу мала, већ да дам савет знајући шта власници грамофона највише гледају при анализи разних справа за подешавање.А то је вредност ТХД у свим тачакама, која је у твоју корист у односу на Бервалд.
 2. Solderer

  Father Alignment Tool 215

  Из графикона у првом посту произилази да на 80мм од центра плоче, Фадер има хармониско изобличење у функцији газне грешке од 0.47% , Бервалд 0.53 а Стивенсон 0.68 %.
 3. Solderer

  Father Alignment Tool 215

  За потенцијалне купце би било убедљивије да се види смањење дисторзије а не само газное грешке коју ова справа има у односу на постојеће, као ово.
 4. Solderer

  Domaca Radinost

  Да ли Танго звучи суво неутрално или ''меснато''?
 5. Solderer

  Domaca Radinost

  Ниси нам још описао разлику у звуку Милет/Синдрић.
 6. Овај трансформатор је тзв. flatpack нископрофилни са УИ језгром и балансираним намотајима за примар и секундар. Има око десет пута мању капацитивност између примара и секундара од тороида и самим тим мањи уплив смећа из мреже.Бесплатан струјни филтер. Недостатак му је већа паразитна индуктивност која се решава правилним снаберизовањем.
 7. Хвала. Ову са Амазона не шаљу јер је наводно потребан посебан поступак руковања. Такође, нема никаквих спецификација, осим индуктивности. Аудио грејд пригушнице те величине мора да имају потпуно линеарну индуктивност на свим фреквенцијама, високу саморезонанцу, ниску толеранцију итд..За сада мислим да имам изведбу ''best of both worlds''.
 8. Изгледа интересантно, али не шаљу за Србију.Код већих вредности квалитет језгра је критичан.
 9. Када се толико пригушница спаја сериски , повећавају се нежељене паразитне карактеристике, а и треба доста простора на ПЦБ, у мом случају и нема места.
 10. Применио сам 100мх, то је једна половина Сименс ЦМ пригушнице купљене на распродаји у '' Микро Принцу'' пре много година.
 11. Није лако наћи ту вредност. Синемаг или Ландахл.Ландахл је најбољи, али много скуп. Још увек проучавам ту област. Можда је чак ова моја варијанта најоптималнија.. Најбоље од сваке топологије.
 12. За сада није. Из приложене шеме се види да је издизање басова у фидбеку( Ц14 и Р33) , а у активној еквализацији је ЛР немогућ. Борбели је предвидео и потпуно пасивну еквализацију , и у том случају други ступањ има равно појачање , а цела РИАА је између. Ту већ треба имати велику пригушницу од 520мх. Ово сада је ЛР само у пасивној ВФ екв., у најосетљивијем делу.Р 19 и Ц12 су предвиђени само за потпуно пасивну екв.
 13. Остао сам овде једино дужан да кажем нешто о резултатима модификације пасивног дела РИАА еквализације мог фоно пред. Борбели 419. са РЦ на ЛР. То није било лако урадити јер је требало доста рачунати ( онлајн калкулатори) а индуктивности и мерити, отпорнике баждарити итд. Да ли има промене у репродукцији ? Да. Је ли то побољшање ? Дефинитивно. У свим аспектима репродукције. Никакав ватромет. Једноставно, већа неутралност и резолуција најфинијих детаља. Никакав плацебо. Хвала господину Грау што је утицао да се заинтересујем за ову област.Повлачим све моје скептичне ставове . Р18 и Ц11 из шеме су замењени са пригушницом и отпорником.
 14. Ова тема је потпуно одступила од првобитне намере. Не постоји довољна заинтересованост чланства . Молим администрацију форума да затвори тему. Case Closed.
 15. Не са било којом, већ са неком која би имала пет пута већи излаз од твог Шура. Класично засићење. Провери податак за МЦ појачање Синдрића и подеси пот. уколико желиш веран тест.