Solderer

Članovi
 • Content Count

  605
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

About Solderer

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

2,580 profile views
 1. Solderer

  VTA

  www.tnt-audio.com/sorgenti/vta_e.html
 2. Нисам ни ја слушао , одакле ми 8000Еура колико је Ц27 коштао. Ја сада користим ММ главу , ово сам испробао са МЦ главом '' из руке '' само да видим да ли ради. Велики број транзистора је због паралелно спојених комплементарно диференцијалних улаза који смањују шум. Ово предпојачало је врло често добијало изузетно добре приказе.Не треба по сваку цену бежати од комплексних решења ако то има оправдања у побољшању карактеристика кола.
 3. Направио сам модул за један канал парцијалног клона фоно предпојачала Екјуфејз Ц-27, само МЦ ступањ. Пошто модул ради, могу да почнем са израдом другог канала, то ће сада ићи много лакше.
 4. Solderer

  VDzeletov sistem

  Прво треба разјаснити термине. Сви извори за напајање који се пуне да би се касније користили су акумулатори. То важи и за литијумске акумулаторе у лаптоповима. Батерија означава скуп,низ ( батерију) појединачних ћелија акумулатора. За литијумске батерије напон једне ћелије је 3.6В, за оловне гел акум. 2В, никл-кадмијум 1.5В итд. Овде се под акумулатором најчешће сматра велики аутомобилски акумулатор. Хемијска реакција у акумулаторима ствара одређени широкопојасни шум који је ипак мањи од шума линеарног напајања са уобичајеним регулаторима напона.У Аудио Експресу постоји чланак о томе. Ја не знам који је регулатор напона употребљен у извору напајања о коме говоримо. Батерије нису шант, већ floating извор јер оне ништа не регулишу , тј . немају регулациони шант елемент.Шант регулатори могу да се употребе и даље од кола, јер њихова највећа предност је што захваљујући извору константне струје или отпорнику у потпуности одвајају регулисани напон од основног напајања и штетног утицаја сметњи из мреже, шума диода и мана филтерских кондензатора.И наравно струјних каблова, конектора и ових данских снејк оил геџета. Овај задњи пасус је увредљив.Наравно да знам принцип рада СМПС , прекидач је ту само да искључи доток мрежног напона у напајање и све препусти само акумулатору.
 5. Solderer

  VDzeletov sistem

  Чему линеарно напајање за лаптоп када се он може користити са батеријом тј. акумулатором ? Те батерије дају бољи ДЦ од грубог линеарног напајања . Једино би неки велики шант регулатор дао боље резултате од батерије, али због великих струја то је непрактично. Да би се у потпуности елиминисао утицај прекидачког напајања за пуњење акумулатора, уградити прекидач на мрежном каблу.
 6. Solderer

  Jel ima neko od iskusnih DIYera neku solidnu lemilicu

  Oва коју користим је за субспецијалисте.
 7. Уколико је ваш кабал од гр. ручице конструисан као микрофонски кабал са два упредена проводника + шилд спојен на једном крају, замените га са коаксијалним каблом ( централни проводник+шилд).То важи и за остале интерконекте у аудио систему. И ја сам својевремено прихватио накарадни савет псеудо експерата и специјализованих произвођача аудиофилских каблова да се за небалансиране везе користи балансирани кабал са оплетом( шилдом, ширмом) спојеним на извору сигнала. У небалансираним интерконекцијама , небалансирани интерконект ( коаксијални кабал) даје најбоље резултате.
 8. Solderer

  Strujni Kablovi

  Хвала. Одлични услови куповине и брза испорука, разумна поштарина.
 9. Solderer

  Strujni Kablovi

  Питао бих , невезано за тему ,каква су искуства са том фирмом? Наручио бих АЛПС потенциоматре, нешто су ми много јефтини, па се питам да можда нису кинески фалсификати.
 10. Solderer

  Strujni Kablovi

  Ако све ово побољшава рад хардвера за репродукцију, морало би да то исто чини и у ланцу продукције. Јер аудио сигнал је и тамо и овде. Ако се пред. чује боље, морао би и студијски магнетофон или микрофонско пред. итд.
 11. Solderer

  Strujni Kablovi

  Кавог би тек квалитета били снимци Битлса, Ролинг Стоунса , Цепелина итд. да су продуценти знали за црвени бакар, родијум и ширмоване струјне каблове?
 12. Solderer

  Strujni Kablovi

  Претраживао сам мало, '' црвени бакар'' је кинески назив за нешто. А и те озбиљне фирме то набављају од Кинеза. Дај ми неки линк озбиљне фирме где објашњавају разлику обичан/црвени бакар.
 13. Solderer

  Strujni Kablovi

  Јесте ли проверили стање контаката у разводној кутији из које се рачвају каблови за вашу аудио утичницу? Ту нема никакве егзотике, већ су огољени крајеви каблова или уврћени међусобно ( стари стил) или су неке редне стезаљке сумњивог квалитета. На једном крају Ватгејт, а на другом лабава клема од ко зна каквог метала.Ја сам једног дана скинуо одговарајуће осигураче, и јаком лемилицом залемио међусобно све упредене крајеве и трајно решио проблем деградације контаката. Ништа не кошта, а потенцијална корист је у рангу специјалних конектора о којима се прича.
 14. Solderer

  Strujni Kablovi

  Red copper је значи берилијум бакар? Не верујем. Имао сам масивне терминале за звучнике Едисон Пост који су били израђени од берилијум бакра без икакве заштите. За кратко време би попримили браон боју бакар оксида. Ми још увек не знамо шта Кинези називају '' црвени бакар''.
 15. Solderer

  Strujni Kablovi

  Хвала, ту бесмислицу сам и ја пронашао Берилијум је редак тврд метал сиве боје који се чист нигде не употребљава. Можда су мислили на легуру од 3% берилијума и остатак бакра који се често употребљава за контакте али увек превучен златом или калајем .