zek

Članovi
 • Content count

  2,981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

About zek

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N.Bgd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zek

  Pojačala "D" klase?

  Ja bih rekao da je ovo greška i da se cena odnosi samo na napajanje, a ne kako u naslovu piše plus još dva modula. Sada videh ovo https://it.aliexpress.com/item/ICEPOWER-power-amplifier-fittings-Digital-power-amplifier-module-ICE250A-Professional-power-amplifier-board/32714965832.html pa je možda i moguće.
 2. zek

  Marantz PM68

  Kad smo već kod manjih Marantza, kako tu stoji PM350 u odnosu na PM25/35/45?
 3. zek

  Koju bas gitaru kupiti?

  Instrument se ne kupuje sa slike, odeš u radnju, uzmeš u ruke i vidiš da li ti leži oblik i debljine vrata, kako su urađeni pragovi, kako gitara balansira kada je staviš na rame (nekad glava preteže pa stalno moraš da je podižeš što je neprijatno pri sviranju) i kako zvuči, odnosno da li je to onaj ton koji tražiš.
 4. zek

  Pomoc oko ekvilajzera....

  Da li je ovo greška što pišeš u množini?
 5. zek

  shema

  Ako sva četiri zvučnika treba da idu na jedan izlaz iz pojačala onda ih treba ovako vezati: Ako treba da dva zvučnika idu na jedan izlaz a druga dva na drugi izlaz iz pojačala, onda se ne može napraviti kombinacija da ukupana impedansa bude 16 oma na svakom kanalu.
 6. zek

  Yamaha rx v371 + magnat vintage 110

  Nikako aceton, najbolje je blagi deterdžent za pranje suđa, sa poluvlažnom krpom da nigde ništa ne curi jer možeš napraviti veću štetu ako negde ostane nešto vlažno da napravi kratak spoj.
 7. zek

  Yamaha rx v371 + magnat vintage 110

  Moguće je da tim zvučnicima impedansa pada u nekim delovima spektra i ispod 4 oma, što je veliko opterećenje za pojačalo i ono se onda više greje. Bilo bi dobro da potražiš kutije koje su deklarisane na 8 oma i po mogućstvu sa što većom osetljivošću - 90dB/m/1W ili više.
 8. zek

  "One more man gone" - In Memoriam

  @Solderer 'Ajd malo spusti loptu, ne znam šta si ti video u postu Kafe. Ko se malo razume u muziku zna da su to akordi za neku pesmu. P.S. Preteče me Crna Kafa.
 9. zek

  mikseta

  Čovek ti lepo kaže da mikseta ima ulaze za 20 mikrofona, a ti se brecaš. Još je našao i slike miksete koje ti nisi ni postavio. Nisi u prvom postu ništa napisao ni koja je mikseta, ni koji su zvučnici, a tražiš pomoć......pa stvarno......
 10. zek

  mikseta

  Pa šta se bakćemo sa tom miksetom kad je već stavio na prodaju!!!
 11. zek

  Foobar2000

  Ne znam kome je sada išta jasnije.....
 12. zek

  Zanimljive slike

  ... i izgleda da grize nokte...
 13. zek

  mikseta

  Pa smanji je.
 14. zek

  mikseta

  Napiši koja mikseta (valjda ima ime i neku oznaku) i koji zvučnici.
 15. zek

  Dilema jazz-ofila...

  Bojim se da navedeno pojačalce neće biti dovoljno za te kutije jer ono ima 50W na 6 oma, odnosno 40W na 8 oma, ali sa 10% izobličenja. Treba videti gde su izobličenja manja od 1% (verovatno na 25W a možda i manje).