zek

Članovi
 • Content Count

  3,156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

1 Follower

About zek

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N.Bgd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Proveri prvo skretnicu, ispred visokotonca sigurno ima neki kondenzator koji je najčešće elektrolitski, to treba zameniti sa nekim blok kondenzatorom iste vrednosti.
 2. Greška je u zamenjenim visokotoncima.
 3. Ako pojačalo nema trožilni strujni kabl (sa uzemljenjem) onda ova veza nema svrhu.
 4. zek

  Kakav oglas 2019.

  M'da i sa izbušenim i zgužvanim vešanjem....
 5. Veoma je teško pohvatati šta imaš od zvučnika, kakve veze imaju CRT/VGA adapteri.... Da ti lepo uslikaš sve to što si naumio da povežeš, da se vidi kakve konektore ima koji uređaj, pa da ti neko pomogne oko povezivanja.
 6. Za povezivanje U-Phoria i FC330 dobar je izabrani kabl. Moraš da proveriš čemu služi USB ulaz na Behringer-u. Ovo baš i nije jasno šta si sve hteo da uvežeš.
 7. Ovakvim svojim stavom si pokazao kako se odnosiš prema nepoznatim ljudima i još očekuješ da drugi budu korektni prema tebi.
 8. Prvo ne znam šta znači da risiver znatno slabije radi. CD plejer neka uključi i jedan od dva ulaza za tonband (tape) i na prednjem panelu neka izabere odgovarajući preklopnik.
 9. zek

  Zujanje risivera

  Ako je zujanje bilo u zvučnicima a ne u samom risiveru, onda ti nisi rešio problem, jer nedotegnuti šrafovi ploče ne mogu da izazovu zujanje u zvučnicima, mora da je tu neki hladan lem ili nešto oko releja koji otvara izlaz na zvučnike.
 10. zek

  Smesne slike

  Šta je ovo kad se ne vidi?
 11. zek

  Wolandov Sistem

  Prednja krajnje leva loptica treba da je plava (zbog ravnoteže).
 12. Optički kabl nosi digitalni signal i on se jednostano adapterom ne može prevesti u analogni signal RCA kabla. Znači morao bi jedan DAC sa optike na analogni RCA izlaz. Jedino ako pojačalo ima optički digitalni ulaz onda može optika od DAC-a do pojačala.
 13. Možda Topping DX3 Pro... https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-topping-dx3pro-dac-and-headphone-amp.4967/
 14. Ovo obavezno treba proveriti jer je to AC napon, pa ako je stvarno tako veliki izlazni napon na trafou, onda kada prođe ispravljač daje verovatno oko 53V DC što je mnogo više nego preporučenih 40V DC.