zek

Članovi
 • Content Count

  3,262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

1 Follower

About zek

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N.Bgd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Unimerom svaku žičku ponaosob, kontakte na glavi optički.
 2. Kupiš ovako nešto i iskoristiš postojeći sub. https://www.amazon.com/Nobsound-NS-03G-Subwoofer-Amplifier-Version/dp/B072KDNW3F/ref=pd_lpo_sbs_23_t_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=XYBYYAWNY4K89VY71JKD
 3. Zamena igle na toj glavi neće ti rešiti tvoj problem. Mora da se prvo pregleda da li postoji dobra veza između konektora na samoj glavi i činčeva koji idu u pojačalo (naravno da pojačalo treba da ima ulaz za phono), ako je to u redu onda možda i sama glava nije u redu ili nisu dobri konektori na glavi.
 4. Zaboravi, tvoje pojačalo nema te ulaze. To je OK. JVC recimo AX-550/555
 5. A šta nedostaje Marantz-u, ta serija je poznata po dobrom zvuku, jedino ako snaga nije u pitanju odnosno velika prostorija.
 6. Povećao induktivnost - čega? @Father je predložio da zameniš žice od bas drajvera do skretnice a istom žicom možeš i od skretnice do terminala na kutiji ukoliko to nije drugačije rešeno (ne vidim baš najbolje na slici).
 7. Uzmeš 3 ovakva i napakuješ umesto elektrolita i zauvek si miran http://silken.co.rs/product/1uf100v-ph/
 8. Za to što @zender-u treba trebalo je uzeti PA pojačalo koje trpi velika opterećenja i neće tako lako otići u "večita lovišta".
 9. Kod Ei kutija treba prvo zameniti sve elektrolite jer su prastari i sigurno su suvi, pa lako mogu dovesti do toga da izlazni stepen risivera crkne.
 10. Ima prekidač 4/8 oma, ali je ukupna potrošnja risivera samo 240W, što znači da je trafo mali i ne može da podnese neku veću torturu. Lepo sam postavio sliku još ranije, ali @zender nije reagovao na tu opasku.
 11. Ako su vezani redno, kada njih izvadiš onda ni srednjetonac ne radi. Da nisu oni vezani možda paralelno?
 12. zek

  hocu i ja hifi

  Za one koji još ne znaju https://www.blueline.rs/index.php?action=item&category=kablovi/telekomunikacioni-kablovi&id=abl-je-hsth-fe90 ima ih 2x2x0,8 i 4x2x0,8
 13. Ta kalota može da ostane samo se trubica odseče.
 14. Ne znam samo kako mogu da dibiju 2 x 100W ako je ukupna potrošnja risivera 240W.
 15. Jel' oni beše imaju onu trubicu u sredini (ne mogu sada da nađem sliku)? Ako njih ostavljaš probaj onakvi kakvi su, ako puno izvrištavaju možda bi bilo dobro da se ta trubica odseče jer je ona ionako predviđena za visoke tonove a tebi to ne treba jer imaš dobar visokotonac. Trubicu nije teško iseći samo treba mirna ruka i oštar skalpel. Prvo se makazama iseče na vertikalne listiće pa se skalpelom polako svaki listić odseče, pri tom paziti da se ne zaseče membrana.