zek

Članovi
 • Content Count

  3,542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

1 Follower

About zek

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N.Bgd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jesi li siguran da u DAC ide 5V kroz usb kabl kad ti je DAC priključen na eksterno napajanje.
 2. Imaš li malo mesta da razmakneš zvučnike i izvučeš iz uglova sobe (tu će da bumbara bas).
 3. Možda da proba ovako nešto ispod zvučnika https://www.kupujemprodajem.com/muzika-i-instrumenti/prof-studijska-oprema/adam-hall-spadeco1-izolacija-za-monitore/oglas/78541107 ili slično https://www.kupujemprodajem.com/muzika-i-instrumenti/prof-studijska-oprema/sonitus-appono-1330-set/oglas/11463406
 4. zek

  Kakav oglas!?

  ... samo kutija i nalepnica....
 5. Ne bih uzimao AV risiver za slupšanje stereo muzike.
 6. Trebalo bi prvo pregledati skretnice u JBL-ima, zameniti elektrolitske konove ili ubaciti neke MKP, MKT, zameniti ožičenje...pa tek onda tražiti pojačalo.
 7. Najverovatnije da je igla na gramofonu ili izlizana ili pokvarena. Proveri sa lupom kako ti izgleda, da li ima prljavštine na njoj, da nije iskrivljena i slično. A možda nije ni dobro podešena gazna sila ručice na ploču.... svašta tu može da bude uzrok.
 8. Za sada proveri prvo sve na skretnici detaljno, ako treba prelemi sve tačke da si siguran u lemne kontakte. Nije mi baš najjasnije da na drajverima nisu označeni + i - (obično crvena tačka na +) Posle detaljno opiši šta je menjano na pojačalu.
 9. Samo mala napomena - nikakav hibridni konektor nije na jednom kraju kabla, već optički od 3,5mm. Postoje i adapteri za klasični optički kabl. Ovakav je gotov kabl a ovo je samo adapter za klasični optički kabl Hibridni ulzni konektor je na samom uređaju jer prima i klasičnu 3,5mm bananicu i ovakav optički konektor.
 10. Pošto si pazario zvučnike, pogledaj ovu temu
 11. Verovatno si već tražio, ako nisi onda evo kako su se kretale cene (od 350 do 1000 evra!!!) https://www.hifishark.com/search?q=Quadral+Phonologue+Aurum+7
 12. Pogledaj pažljivo one pletenice što idu od kalema drajvera do konektora na korpi, da nije neka skoro u prekidu ili blizu toga.
 13. Zašto baš av risiver a ne neko stereo pojačalo.... i koliki je budžet za to?
 14. Ako je uvek levi kanal tiši i kada zameniš zvučnike, onda nije do zvučnika nego do pojačala.