Jump to content


Srecko

Članovi
 • Posts

  975
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Srecko

 1. To što ste Vi uspeli da zaokružite u sistem je, ako ne grešim, plafon od Linn. Mislim da će taj zvuk biti jednostavno drugačiji (isto dobar kao i onaj ranije, za Linn i objektivno verovatno i bolji naravno) jer ne mogu da razumem šta bi u onom zvuku (koji sam slušao ranije) moglo uopšte da se poboljša. Kako li će tek to da se čuje? Još jednom čestitam!
 2. Čestitam! Prelep je. Da uživate u njemu.
 3. Naravno da se to rešenje ne može primeniti svuda. Plafoni su nam različiti (kao i podovi) a neki i nepogodni za takvu postavku. No, okačen “Bose 901 series IV”, davno, u stanu jednog mog prijatelja je izgledao veoma pristojno (za moj ukus). Generalno nije mi jasno zašto nije dobro izolovati zvučne kutije (ako sam dobro shvatio gospodin Delija je upravo to uradio)? Zar onda zvučna kutija ne pokazuje baš ono što može (što konstruktori tokom razvoja i testova u anehoičnim sobama i postužu)? Zar “uključivanjem” podova i sl. se ne unose u sve samo nove “nepoznate”? Ako se prostorija kao “nepoznata” mora prihvatiti-uključiti, zar se moraju dodavati i druge “nepoznate” poput podova ako se to može izbeći izolatorima kako je to g. Delija i uradio?
 4. Bose 901 serija, predviđeni su takođe da vise. Teško bi se moglo i pomisliti da pokojni Amar Bose i katedra za akustiku MIT nisu poznavali akustiku prostora[emoji16].
 5. Da li grešim? U anehoičnim sobama držači zvučnika su obično na “sting”-ovima, pri testiranju. Kako se sa njih vibracije prenose na pod?
 6. I još da nikoga nema u sobi da ne “ometa” prostiranje zvučnih talasa[emoji16].
 7. Pa npr. bolji Devialet msm-noviji model (vaš beše baš mator skoro godinu dana ima, ako ne grešim[emoji16]). Nova boja, neka džidža-bidža više i naravno +30% veća cena.
 8. Hvala g. Sondek, o njemu sam i razmišljao dok nisam video kapacitivnost, no kad Vi kazete biće; čim se dokopam Londona.
 9. Ne g. @NL, našalio sam se na Sondekov post, u smislu da korišćenje LP12 je svakoga prolepšalo osim mene. Nisam stavio u funkciju LP12 (ručicu sam kupio davno ali još uvek nisam cartridge nabavio). Suština je da još nisam načisto koju glavu da kupim. “Linn Sondek LP12” je planiran za rad u sistemu sa “Naim Supernait 3” koji, verujem da mnogi znaju, ima u sebi MM phono preamp koji zahteva da kapacitivnost glave bude 470 pF. Takvih novih MM glava, koliko sam shvatio čitajući forume, nema (nove MM glave su valjda 100-200 pF), pa još uvek razmišljam koju glavu da kipim. Naravno mogao bih da kupim novi (znacajno bolji phono preamp) i da tako jednostavno rešim problem no ne želim još jednu kutiju u sistemu (ovaj sistem mi je u dnevnoj sobi i između ostalog zato sam i kupio “Naim SN3”-integrisani pojačavač).
 10. Mene je izgleda Linn prevario[emoji16].
 11. Bože koliko lepog na jednom mestu. Ne bih mogao da se opredelim šta je najlepše i najinteresantnije. Siguran sam da nisam jedini koji Vam zavidi.
 12. Doktore, iskreno sam impresioniran i zapanjen! Čestitam!
 13. Prosto je nemoguće da ste talentovani za sve: i tehniku i dizajn i ….. Mora da Vam je oko police ipak supruga pomagala[emoji16].
 14. Čestitam! Vi baš sve najbolje. Prelepo je kućište.
 15. Ne mora ni da je dobro kad je ekološki ok[emoji16].
 16. Sjajan pojačavač (za moj ukus). Obavezno ga čujte (zamolite gospodina Simu da pokuša da Vam to omogući da ga čujete, on je po mom iskustvu veoma fini i pokušaće da Vam to obezbedi). Ako je prethodnik tog pojačavača “Hegel H360” dugo bio izbor vlasnika kompanije “Harbeth” gospodina Allan Shaw kao demonstracioni pojačavač na sajmovima za njegove “Harbeth” zvučnike, verujem da će se i Vama jako dopasti.
 17. Posedovao sam nekih 5 godina (1990.-1995.) “Acoustat 3”. Posedovao sam i “Quad ESL 57” posle njih a i sada još uvek imam “Quad ESL 63”. Interesantno je da sam u tom periodu znatno više voleo da slušam “klasične” zvučne kutije npr.: “B&W 801 F” i pogotovo “Tannoy Arden”, koje sam takođe dugo posedovao. Kada su elektrostatici u pitanju, više mi je se sviđao zvuk Quad elektrostatika nego “Acoustat 3” (verovatno ne samo meni jer sam “Acoustat 3” jako teško prodao ustvari trampio za neka platna Drezge i novac[emoji16]). Siguran sam da je Vaš zaključak ispravan (bolji od mog) jer sam ja daleko manje posvećen analitičkim procenama zvuka pri uporednom slušanju od Vas i sada sa ove pameti pretpostavljam da je mnogo toga u mom sistemu tada bilo neadekvatno poput same amplifikacije (“Hafler DH200 i DH101” i “Dynaco ST-70” i preamp takođe Dynaco zaboravio sam koji)a i materijala koji sam tada voleo i slušao, zbog čega sam i formirao pomenuto mišljenje. Ovo sve pišem samo da bih istakao kako se i sami menjamo, tokom vremena, a i naš ukus šta preferiramo bilo da je boja zvuka u pitanju ili vrsta materijala koji slušamo. Sada obožavam zvuk “Quad ESL 63” (često ga slušam) i više mi prija od “Harbeth M40.1” koje takođe imam. Da se preciznije izrazim stvarno ne bih mogao da ih objektivno uporedim (ne bih ni znao) pogotovo ne bih mogao da dodelim epitet tipa bolji ili lošiji nekom od njih. To su veomaaaaa različiti tipovi zvuka. U zavisnosti od materijala koji slušate ili raspoloženja može Vam u jednom periodu odgovarati više jedan a u drugom periodu drugi, bar je takav slučaj kada sam ja u pitanju. Zato je lepo imati i neki tip elektrostatika a i klasičnih zvučnika, bar iz mog iskustva[emoji16]. I da pomenem još nešto. Na mene utiču i neke veomaa sporedne stvari (verujem da nisam jedini). Konkretno “Acoustat 3” je ogroman i po širini i visini i zahteva stvarno veliki prostor da se ne biste osećali klaustrofobično. Ja sam ih (tada) slušao u sobi od 24 kvadrata za koju su Quad’s bili optimalniji izbor bar vizuelno (pomenuh da mi je to bitno) pa je i moj utisak verovatno opterećen i time.
 18. Baš sam radoznao kako će taj novi uređaj nadmašiti onaj stari, koji je za moje uši bio savršen. Naravno da je tehnički jasno, više imam dilemu da li se ta razlika može čuti u “svakom” prostoru.
 19. Dodao bih, deca uvek ispaštaju zbog neznanja roditelja[emoji16], pa je reakcija-“buka” vlasnika Mede više nego opravdana.
 20. Da se zna da više ništa ne može bez Ace!!!
 21. Apsolutno sam ubeđen da ćete Vi to za sebe uraditi daleko bolje nego sto bi Vam uradio bilo koji pro. Čestitke na izboru, verujem da će to biti jedno od najboljih rešenja kod nas i da će čak i Vas zadovoljiti mada ste izuzetno “zahtevni i probirljivi”[emoji16].
 22. +1000 za gospodina Miću i kolege mu sa slike.
×
×
 • Create New...