Srecko

Članovi
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Srecko

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ne znade se šta je lepše od sprava. Kao i kod ljudi Bog ne štedi, kada daruje, ni kada su sprave u pitanju. Siguran sam da tako lepe još lepše svire.
 2. Nisam pročitao lepšu definiciju izuzetnog HiFi sistema od ove koju je Vaša supruga izrekla.Verujem da je u definiciji sadrzano mnogo Vašeg edukativnog rada kroz primere[emoji3]
 3. Vi ste nestvarni zaljubljenik u HiFi, primer za nas "ostale".
 4. Srecko

  Omiljene serije

  Da li ste čuli da NE Krško ne radi punom snagom (projektovanom i prvobitno dogovorenom sa Westinghouse) već sa oko 70% snage. Priča se da je razlog 800mm dugačka pukotina u parogeneratoru zbog čega celo postrojenje iznad pomenute snage značajno vibrira. Naravno da su ovo priče ali je još gore sto se takođe priča da je Westinghouse znao za tu pukotinu i ipak je isporučio parogenerator (to je najveći deo) misleći da mi (Jugoslavija) ne zna da identifikuje uzrok vibracija a i bio je se dogovorio sa nadležnima (podmitio one koji su ugovarali elektranu da se snaga smanji tj. da snaga bude oborena na tih 70% projektovane-ugovarane početno da bi rad bio bezbedan). Ovo sam sve napisao da se neko ne bi zanosio da su tzv. Zapadne elektrane potpuno sigurno isprojektovane; sto i potvrdiste sa generatorima Fukušime. Hvala bogu da nije bilo “testa” koji bi pokazao njihove manjkavosti (naravno da i ja mislim da su ti projekti bezbedniji od sličnih SSSR). Ne treba zaboraviti da je do prvog topljenja jezgra došlo u NE Ostrvo 3 milje.
 5. Veoma mi se dopadaju ovakvi postovi koji odišu ne pretencioznošću, iskrenošću i sopstvenim doživljajem zvuka nekog sistema; o čemu se uopšte ne može i ne treba raspravljati. Veoma instruktivno za svakoga koga ova materija interesuje a ne želi da "preterano duboko" sam istražuje uticaj sinergije komponenata na zvuk.
 6. Pretpostavio sam. Pitanje sam postavio zato sto sam mislio da mu je i sada mesto u onako lepo specifikovanom sistemu. [emoji106].
 7. Šta reći osim zavidim Vam, u onom lepom smislu reči! A Dynaco ST-35?
 8. @Woland Vi ste moj idol. Takva posvećenost a pri tome studioznost i planiranje retko se sreću ne u hobijima nego i u profesionalnim oblastima.
 9. Još jednom zahvaljujem na odgovoru.
 10. Gospodine Willi kada na tjuneru imate switch za FM Wide/Narrow šta je po Vama bolji sonični izbor uz sobnu antenu i područje NBG. Tjuner pri tome pokazuje za jačinu signala 3 podeoka od 3 (100%). Zahvaljujem na odgovoru unapred.
 11. Uživanje je, kao i uvek, čitati Vaše postove.
 12. Zadovoljstvo je pročitati ovako lep post!
 13. Zaboravih da kažem da je ovo glavni razlog što npr. ja ne uspevam da svoj sistem skockam kao g. Grozni.
 14. Imao sam zadovoljstvo da čujem sistem. Kako to lepo “gazda” reče najjednostavnije je za kazati da mi je se zvuk neverovatno dopao. Šta je razlog, da li izuzetan snagas ili preamp ili zvucnici (ribon je neverovatno prijatan “ne pršti”), izvori, kablovi ..... sto tako prijatno (za uho) sistem zvuci, naravno i pri tihom slusanju; nije ni bitno. Važno je da je “gazda” uspeo da sve perfektno “uskladi” na zadovoljstvo nas koji smo imali priliku da čujemo.
 15. Gospodine Milosav Grozni, predivan post. Pravi esej.