Jump to content

Srecko

Članovi
 • Content Count

  824
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Srecko

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Treba imati dara (ne samo volju i želju) za ovako lep post.
 2. Kad pročitam bilo koji Vaš post i osetim Vaše zadovoljstvo u vezi sa svim stvarima vezanim za HiFi osećam se lepo ceo dan. Ta lepota življenja Vaša naprosto je zarazna.
 3. Amity su toliko lepy da ni ne moraju da se slušaju, dovoljno ih je gledati[emoji1].
 4. Pa da kad su Vaši Amity Angelina Jolie za ostale amps[emoji1] (nisam strucan da procenim kvalitet zvuka ali za izgled sam stručan[emoji2]).
 5. Koliko god da je visina, pogođena je. Krajnji efekt, prelepo.
 6. Pogodili ste[emoji1]. Potpuno ste u pravu. Plint-Gramofon predivno izgleda upravo zbog visine-masivnosti.
 7. Ne znam sta je lepše, raritetni vintage gramofon Thorens ili bozanstveni plint. A još i svira[emoji1], verujem fantasticno. Izvinjavam se ako je ovo sto cu pitati očito ili glupo. Dakle, zamolio bih da mi objasnite šta je to na ovom modelu Thorens što je zahtevalo ovako visok plint za razliku od naprimer visine plinta za Vaše prethodne projekte: Thorens TD 126 ili Lenco PTP. Unapred zahvaljujem na odgovoru.
 8. Definitivno, kako god, Apple je se odrekao podrške (biblioteka) za AI od kako ne postoji mogućnost korišćenja Nvidia. Naravno da možete iznajmiti resurse ali koliko ja vidim apsolutno svi koji se profesionalno bave AI (postaje masovno) imaju Nvidia u lokalu (kod kuće) a ona u Apple ne ide. Nesporno je da je M1 čip izvanredan. Ja inace smatram da sve što Apple napravi to je zaokruženo potpuno (odlično). Ne mogu da se ipak otmem utisku da AI postaje nezaobilazan u svemu i pitam se prosto da li je Apple pametnije bilo da se bave time (ne da uđu u trku sa proizvođačima čipova) iako su potpuno sam
 9. Sve je to lepo ali ne i od izuzetnog značaja (i do sada je sve to bilo i brzo i tiho i iako toplo nije se palilo[emoji1]), rekao bih šminka. Čini se da je za Apple već ogroman problem (ponašaju se kao da ne postoji a mnogi njihovi dugogodisnji korisnici im odlaze) sto se davnih vremena odrekao Nvidia. Faktički je procesor M1 neupotrebljiv za AI (džaba mu brzina jer su biblioteke napisane za Nvidia) a AI se koristi čini se kao začin u svemu. Trenutno masa mladih drži Apple notebooks rekao bih iz pijeteta i kupuje ih i dalje (dokle će) a AI-em se bave na Windows platformama uz Nvidia.
 10. [email protected] da li ćete prikazati Vaš uporedni test Toping i Qutest, kad ga budete sproveli? Bilo bi lepo i interesantno to videti uz Vaše opservacije.
 11. Da li mislite da bih i ja posle istog slusnog testa izveo iste zaključke kao i Vi? Kako biste objasnili ako bih ja imao drugačiji zaključak? Koji biste argument upotrebili osim da mi kažete da sam: gluv ili da je normalno da u mojim godinama ne mogu da čujem to što Vi čujete?
 12. [email protected] ja sam veoma zadovoljan zvukom koji imam: "Dynaco ST-70" sa "Quad ESL 63" i "Naim Supernait 3" sa "Harbeth M40.1". Ni ne znam sta bi to bolje trebalo da mi bude (sigurno da nisam imao prilike da čujem nešto tako dramatično bolje) a komponente sam "birao" spram mog nesavršenog slušnog sistema uz naravno kompromis da nisam ipak jedini kome se te sprave dopadaju. Naravno da su ove moje stvari neka viša srednja klasa i da to i nije nesto spektakularno no meni se rekoh dopadaju. Dopadaju mi se toliko da kad sam prošle godine bio u Londonu i slušao ceo dan "Focal Grande Utopia" o
 13. Ne. Gospodine[mention=9968]zflazar[/mention], glasnoća, bar u mom slučaju, je pitanje preference-izbora a ne mogućnosti i danas. Od adolescentnog perioda do danas uvek sam slušao tiho max max max 85 db. Problemi sa bubnom opnom ne moraju biti rezultat samo situacije koju ste pomenuli već nastaju i deformabilno u svakoj sredini sa izraženom bukom:fabrike, stanovi na prometnim ulicama I ne određuju nas.... Gospodine[mention=30809]TurboMaximus[/mention] nisam lekar pogotovo ništa ne znam o neurologiji I psihijatriji. Cini se da je to oblast koju medicina i danas najslabije poznaje. Nisam ni misl
 14. Da ali i svi mozgovi nisu isti pa ni "dobri" na isti nacin (npr. neki su izrazito netolerantni na visok nivo jačine zvuka[emoji1]), što bi značilo da su za različite ljude različiti uređaji dobri. Zato tehnička specifikacija dobrog uređaja (merljive veličine) predstavlja neku vrstu zlatnog standarda za nas razlicite, koja definitivno nekome odgovara u potpunosti nekom više a nekom manje. Kao što se dogledi ne proizvode (osim namenski) sa različitim dioptrijama već mi moramo imati prilagođen vid (naočarima, socivima) za najbolji rezultat pri upotrebi dogleda.
×
×
 • Create New...