Jump to content


Srecko

Članovi
 • Content Count

  756
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Srecko

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Za link koji sam postavio "pesnički" [emoji16] bih rekao: "I na tramvaju piše banka pa ne ulaziš u tramvaj sa idejom da poodignes novac" [emoji16].
 2. https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zasto-je-hrana-u-beogradu-jeftinija-iako-su-u-prestonici-plate-najvece-manji-gradovi/exvny0h
 3. U čemu je problem sto kupac želi da kupi bilo šta za dž. a prodavac da proda za zlatnu polugu. Tako i treba da bude. Zašto branite poziciju prodavaca, nema potrebe, sami će se odbraniti[emoji16]. Malo me to sve podseća na jednog mnogima omiljenog lika koji stalno plače nad svojom sudbinom, jadan i neshvaćen.
 4. @somilenko da li je baš tako? Dođe Merkator, Idea, Delez..... i samo privatise već ogromne marže u malo prodaji. Onda dođe Lidl i cene padoše. Možda Lidl ima i deo sa HiFi opremom[emoji16].
 5. Ne interesuje ih to što ste pomenuli nego ih interesuju, kao kupce, zašto cene nisu niže što je iz vizure kupca potpuno najnormalniji interes. Razlog je veoma jasan-tržište. Da je više prodavaca poput gospodina koga sam više puta pominjao (u najboljoj nameri kao svetao primer) sigurno da ni drugi ne bi sebi mogli da priušte ogromne marže i držanje na lageru proizvoda duže od ekonomske logike. Sa ovakvim tržištem i konkurencijom očito da mogu da rade to što rade (čim to i čine).
 6. Ja bih to onda nazvao izuzetnom sposobnošću.
 7. Svako pokušava da svoju poziciju zastupi na najbolji mogući način pa bi i kupac trebalo da ima pravo na to, zar ne? Zašto ne mogu da se zapitam kako gospodin Sima može da ponudi veoma kompetitivne cene evropskim npr. za brend Hegel, a drugi to ne mogu? Ne mešam se u posao zastupnika, svako je kovač svoje sreće ali imam pravo da mislim da je poslovna politika gospodina Sime: bolja, razumnija, dugoročno ispravnija i za nas kupce privlačnija.....
 8. Najjeftinije je verovatno obavestiti tu kompaniju kakvoj su firmi dali zastupstvo[emoji16].
 9. Važno je da je operacija uspela u potpunosti[emoji16].
 10. Nisam u potpunosti saglasan.Ovakve primedbe na forumima, ako odstupaju od politike kompanije koju pomenuti prodavac zastupa, mogu biti dobar razlog samoj kompaniji da razmisle da li su pravoj osobi dali zastupstvo za prodaju svojih proizvoda. Inokosno ponašanje zastupnika-prodavca, nesaglasno sa politikom te kompanije, može biti štetno kako za kupca tako i za samu kompaniju koja može zbog takvih stavova gubiti kupce što im svakako ne može biti u interesu. Naravno ovo je generalni stav i nema nikakvih konotacija sa razlogom zbog koga je pokretač i pokrenuo temu (nisam upoznat sa slučajem). I
 11. Ne kažem da niste delimicno u pravu. Ne znam I sam da je npr. nekom sadašnjim proizvođaču gudačkih instrumenata uspelo da ponovi neki instrument iz Cremone. Za razliku od Vas ja mislim da su to ipak izuzeci a ne pravilo, ako nisam pogrešno razumeo Vaš stav.
 12. Nadam se da se nećete naljutiti I da ćete ispravno shvatiti ovaj MOJ stav. Volim sve novo (iako sam blizak po godinama Broju 1.[emoji16]) : od novih materijala, preko novih tehnologija, novih robotizovanih proizvodnih pogona, novih mernih metoda i uređaja........ sve do ljudi (koji kreiraju i proizvode ove predivne nove proizvode); a koji su mnogoooooo bolji nego što sam ja i moji prethodnici ikada bio. Sve ide napred. Čista dijalektika[emoji16].
 13. Deo odgovora je i u ovome. The sensitivity of a loudspeaker system is physically correlated with the power of the magnet, the driver's surface area, how far the cone can move fore/aft and the weight (moving mass) of the cone, coil and surround. If the magnet, surface area and excursion are fixed, then the only variable that the designer can manipulate to alter sensitivity is the cone moving mass. Fifty years ago, in the tube amp era when power amplifiers were rated at a handful of watts and speaker cones made of lightweight paper, high speaker efficiency was well matched to low amplificatio
 14. Ne moramo da znamo da prepoznamo umetničku epohu da bismo se divili zvučnicima[emoji16].
 15. Slušam sve vreme? U pravu ste. Neću više[emoji16].
×
×
 • Create New...