Jump to content


Srecko

Članovi
 • Posts

  980
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Srecko's Achievements

 1. Taj sam[emoji16], nisam posvećen zaljubljenik. U vezi sa sopstvenim slusanjem (slušanjem u svom sistemu) zahvaljujem na ponudi. Naravno da je to jako bitno, no iako po testovima imam još uvek dobar sluh (mator sam) sklon sam da verujem da je moj sluh daleko od onoga što može da čuje neko “posvećen”-“školovan” ili neko mlad sa netaknutim sluhom, oa su mi takva mišljenja dragocena pre neho i sam nešto zaključim.
 2. Veoma obuhvatan i koristan post (verujem ne samo za mene). Zahvaljujem Vam na vremenu koje ste utrošili da biste nam preneli jako interesantno iskustvo.
 3. Trebalo bi da u januaru ili februaru sledeće godine ja odem u London (ako GB zadrži trenutne propise kojima nam priznaju digitalni sertifikat za vakcinisane) pa se raspitujem upravo zbog toga. Ja sam ne zahtevan korisnik. Zadovoljan sam i sa DAC-om kojeg trenutno posedujem (“SMSL M8A DSD” i “SMSL P2” linearno napajanje baš za njega) ali će on ići u “B” sistem (“Quad ESL 63”, “Dynaco ST-70”, “PS Audio 5.6”) pa ću morati za u dnevnu sobu (“A” sistem) da kupim neki pristojan “jeftiniji” DAC.
 4. Zahvaljujem na iskustvu koje ste mi preneli. I meni se lično (na izgled[emoji16]) najviše dopada Qutest.
 5. Zamolio bih kolege koji imaju iskustva sa dac-ovima: “Chord Qutest”, “Chord Hugo 2” i “RME ADI 2 FS” da ih prokomentarišu (bilo bi idealno komparativno). Zahvaljujem unapred.
 6. To što ste Vi uspeli da zaokružite u sistem je, ako ne grešim, plafon od Linn. Mislim da će taj zvuk biti jednostavno drugačiji (isto dobar kao i onaj ranije, za Linn i objektivno verovatno i bolji naravno) jer ne mogu da razumem šta bi u onom zvuku (koji sam slušao ranije) moglo uopšte da se poboljša. Kako li će tek to da se čuje? Još jednom čestitam!
 7. Čestitam! Prelep je. Da uživate u njemu.
 8. Naravno da se to rešenje ne može primeniti svuda. Plafoni su nam različiti (kao i podovi) a neki i nepogodni za takvu postavku. No, okačen “Bose 901 series IV”, davno, u stanu jednog mog prijatelja je izgledao veoma pristojno (za moj ukus). Generalno nije mi jasno zašto nije dobro izolovati zvučne kutije (ako sam dobro shvatio gospodin Delija je upravo to uradio)? Zar onda zvučna kutija ne pokazuje baš ono što može (što konstruktori tokom razvoja i testova u anehoičnim sobama i postužu)? Zar “uključivanjem” podova i sl. se ne unose u sve samo nove “nepoznate”? Ako se prostorija kao “nepoznata” mora prihvatiti-uključiti, zar se moraju dodavati i druge “nepoznate” poput podova ako se to može izbeći izolatorima kako je to g. Delija i uradio?
 9. Bose 901 serija, predviđeni su takođe da vise. Teško bi se moglo i pomisliti da pokojni Amar Bose i katedra za akustiku MIT nisu poznavali akustiku prostora[emoji16].
 10. Da li grešim? U anehoičnim sobama držači zvučnika su obično na “sting”-ovima, pri testiranju. Kako se sa njih vibracije prenose na pod?
 11. I još da nikoga nema u sobi da ne “ometa” prostiranje zvučnih talasa[emoji16].
 12. Pa npr. bolji Devialet msm-noviji model (vaš beše baš mator skoro godinu dana ima, ako ne grešim[emoji16]). Nova boja, neka džidža-bidža više i naravno +30% veća cena.
×
×
 • Create New...