Jump to content


Streaming uređaji - modeli, iskustva, poređenja


Dragan Penev

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Iako sam planirao da odem do gosn. Sime u BG, ponesem Focale te poslusam na licu mesta, utrefilo me (uz hint clana foruma) da na KP da covek prodaje CA CXN v2, par meseci star, sa domacom garancijom, za 800inak evrova. Cak je bio raspolozen da donese do NS kad prolazi i ostavi na slusanju ali sam resio da uzmem na slepo i nisam zazalio. 

Povezani su preko XLR balansirane veze, kablovi nista spec iz playera uzeo neke. Osetno manje suma, tj. uopste ga nema preko XLR. USB kabl do laptopa isto neki obican printerski, al cu tu probati sa primarnog sistema neki kvalitetniji koji je doneo primetnu razliku na komp > Singxer SU6 > Lyngdorf  vezi, pa da uporedim hoce li se i ovde cuti razlika.

Focali definitivno bolje zvuce nego na iFi Gryphon-u. Visoki vise nisu toliko ostri, mada je delimicno i do usviravanja novih zvucnika. Nizi spektar nekako lepsi, prijatniji za slusanje i cini mi se malko i nize dohvata. Definitivno ima vise detalja, a da opet sve to nije zamorno za duze slusanje.

Probao Tidal, Spotify, vezu sa kompom i internet radio. Sve savrseno radi, app na mobilnom lepo radi, pa daljinski maltene i ne treba. Sa gomilom prikljucaka sto mi je i bio glavni razlog za uzimanje i odlicnim zvukom mislim da ce se duze zadrzati u sistemu. Probacu ga i na starom HK655vxi i B&W CDM2 SE, al ne sumnjam da ce odlicno zvucati.

Kopka me da ipak odem do Sime i poslusam Elac ARB51 sa CXN v2. Verovatno sjajno zvuce, ali nisam siguran koliko su predvidjeni za nearfield slusanje, mislim da im ipak treba vise mesta od moje 10kvm sobice.

 

 

 

IMG_3837.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, nesone said:

Pa da cujemo utiske kada dodje. Od-do.

Za sada mogu samo kvalitet izrade pohvaliti i za tu cenu je 10+ Kutija je takođe veoma lepo urađena i izdizajnirana. Na prvi pogled deluje kao veoma zaokružen proizvod. Iznenadila me je težina,  veoma je robustan.

 

Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam Innuos Pulse Mini.

Nemam nikakvih primedbi na zvuk, trenutno koristim njegov ugrađeni dac. Zvuk je lepo balansiran, ništa mi ne smeta, nisam primetio ništa što bi mi pravilo problem.

Nisam ga još dovoljno slušao sa eksternim dac-om, ali prvi utisak je da je tako zvuk malo "otvoreniji" u visokim tonovima, tako da lošiji snimci mogu da budu malo i preoštri. Sa druge strane, učinilo mi se da je tako bas malo čvršći i brži, ali možda me taj prvi utisak vara.

Aplikacija ima sve što mi treba. Ne smeta mi što nema Tidal Connect, to sam ionako slabo koristio i na Node. Mislim da je jedan korak iza BlueOS. Jedino što mi smeta je što ako telefon/tablet ode u sleep, app se ponovo učitava, kao da ponovo traži Pulse. To je stvarno kratko, ali je malo bzvz što uopšte postoji taj lag, koji ne postoji ni na BlueOS ni na WiiM sistemima.

Otkad sam kupio Pulse (mesec dana), bila su 2 update-a, tako da mislim da će i ta podrška biti ok.

Ukratko, mislim da nisam nimalo pogrešio u izboru, jako sam zadovoljan kako to zvuči i radi.

Link to comment
Share on other sites

Dva su pitanja

Pokusavam da saznam imaju li strimeri (zasebne komponente) problema sa logovanjem, odnosno... radom  aplikacije... nakon svih ovih ucestalih TIDAL apdejta.

Naime, posedujem AV risiver VSX 832 koji ima svoj strimer... i sve je to radilo odlicno do skoro dok nisu poceli da cackaju login u android aplikaciji. Dakle, slusam TIDAL preko Pionira, preko njegove app ... i vec drugi put mi se to desava da tokom apdejta TIDAL aplikacije na telefonu...da me izloguje na risiveru.

1. Desava li se to jos nekome na krstenom uredjaju? (od ovoga zavisi hocu li jednog dana kupovati neki takav ili koristiti laptop kao izvor)

2. I ima li neko neko predlog sta da radim sa logovanjem?

 

viber_image_2023-06-27_15-38-25-048.jpg

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, ZoranR said:

i vec drugi put mi se to desava da tokom apdejta TIDAL aplikacije na telefonu...da me izloguje na risiveru.

Meni to zvuči logično. Ne možeš sa jednim nalogom biti ulogovan na dva uređaja u isto vreme. Jedan mora ispasti. Tako da, ako je aktivna aplikacija na telefonu, risiver će se izlogovati. 

 

4 sati ranije, ZoranR said:

Desava li se to jos nekome na krstenom uredjaju?

Meni je Node 2i (sad, da li je "kršten", sam proceni) posle svakog update-a plejera ili kontrolne aplikacije tražio novo logovanje na Tidal. Pain in the ass. Onda sam prestao da koristim BluOS kontrolnu aplikaciju za puštanje muzike sa Tidala. Vidi niže. 

 

4 sati ranije, ZoranR said:

ima li neko neko predlog sta da radim sa logovanjem?

Rešenje je strimer koji podržava Tidal connect. Od kako ga koristim, nisam morao da ponavljam logovanje nijednom, ni na desktop aplikaciji ni na tabletu. Više od godinu dana sigurno. 

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, Arn said:

Meni to zvuči logično. Ne možeš sa jednim nalogom biti ulogovan na dva uređaja u isto vreme. Jedan mora ispasti. Tako da, ako je aktivna aplikacija na telefonu, risiver će se izlogovati. 

 

Ne znam da li je ovo uobičajeno, ali ja sam sad ulogovan na Tidal i na telefonu i na strimeru istovremeno. Preko istog naloga. Na strimeru radi radio, na telefonu plejlista.

Moj strimer ne podržava Connect opciju.

Link to comment
Share on other sites

Meni ne dozvoli da pustim muziku na strimeru i telefonu istovremeno. Izbaci samo poruku da je aktivan playback u drugoj aplikaciji i da moram prvo da ga zaustavim ako želim da pustim u drugoj... Ali ne izloguje se nigde, ni tada ni prilikom apdejtova. Strimer je Eversolo DMP-A6.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Arn said:

Rešenje je strimer koji podržava Tidal connect. Od kako ga koristim, nisam morao da ponavljam logovanje nijednom, ni na desktop aplikaciji ni na tabletu. Više od godinu dana sigurno. 

Hvala, to bi bio odgovor koji sam trazio. Dakle, kada budem kupovao novi strimer obraticu paznju na to da li poseduje Tidal connect. https://tidal.com/supported-devices

BTW, nisam ni pokusavao da slusam muziku sa dva uredjaja u isto vreme (u tom slucaju Tidal prekine reprodukciju I obavesti o tome kako je vec jedan uredjaj prikljucen). Moj problem nastaje kada se apdejtuje Tidal aplikacija na telefonu…. koju primera radi nisam danima koristio. Ona u tom momentu zaustavi reprodukciju na Pioniru I izloguje me … a zatim ne dozvoljava ponovno logovanje.

Resenje je cupanje strujnog kabla iz pionira, ponovna inicijalizacija… kada se uredjaj sam automatski loguje na Tidal. Razmisljam da iskljucim opciju apdejta Tidal aplikacije na telefonu… kako mi se ovo vise ne bi ponavljalo.

U sustini me zanima na kakve sve sitnice treba obratiti paznju pri kupovini strimera. Dakle, za sada … Tidal connect

 

Hvala

Link to comment
Share on other sites

On 28. 6. 2023. at 20:47, Dragan Penev said:

Radi istovremeno Tidal na oba.

Sad, ja moram da pitam da razjasnimo, šta znači "radi na oba"?!?

Možeš da slušaš različite pesme istovremeno, jednu na telefonu a jednu na Atoll-u, korišćenjem jednog naloga?
Možeš da šaltaš jedne pesme na telefonu a druge na streamer-u, u isto vreme?

Link to comment
Share on other sites

Dok ne prelomim koji strimer da nabavim, u medjuvremenu sam nabavio DAC smsl su-1. Necu zuriti sa odlukom oko strimera, pa s tim u vezi imam jedno pitanje. Da li ima razlike u kvalitetu Tidal strima sa kompjutera na dac ili sa telelefona na dac pa dalje na pojacalo? Pretpostavljam da nema, ali mozda bolje da pitam. Morao bi nabaviti kabal usb-c na usb-c, koji bi mogao koristiti i za komp (laptop) i telefon. Da li duzina kabla moze uticati na kvalitet, i koliko je bitno da gledam kvalitetniji (skuplji) kabal za tu namjenu?
Mozda nisam bio najjasniji, govorim o strimu preko kabla

Sent from my DN2103 using Tapatalk





Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...