Jump to content


Vlada Jovanović

Članovi
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vlada Jovanović

  1. Evo, čuo si i sam... Složili smo se da WiiM Amp sa QA 3020i (čak i ovako u polici) zvuči vrlo prihvatljivo, ne samo u odnosu na cenu uređaja, već generalno. Zvuk bih ocenio kao nenametljiv i relativno dobro uravnotežen, bez posebnih iskakanja bilo kog dela spektra. Nisam za nedelju dana intenzivnog slušanja imao slučaj da poželim da prekinem muziku zbog zamora. Snage ima dovoljno ako baš nisi rešio da praviš žurku na 90+ dB. Sve do 80-85 dB je korektno odsvirano, pojačalo se dobro snalazi i sa kompleksnijom muzikom i do sada nije bilo clippinga. Za preko tog nivoa niti imam zvučnike, niti imam sobu za slušanje, tako da meni ne treba glasnije. Za probu smo povezali CSS 1 TDX, koji su daleko kvalitetniji od mojih QA, ali su dosta manje efikasni, pa su veće opterećenje za Amp. WiiM se dobro snašao i sa njima, zvuk je daleko detaljniji i mislim da je značajno bolje uravnotežen u poređenju sa QA. Ovo meni govori da bi ulaganje u kvalitetnije zvučnike i malo "sređivanje" prostora za slušanje dalo jako dobre rezultate. O WiiM Home aplikaciji ne treba da trošim reči, sve je funkcionalno i lako dostupno, sa dovoljno opcija. Kao bivši BlueOS korisnik, slobodan sam da kažem da WiiM Home ne zaostaje.
  2. Samo QA. Koliko sam video po prikazima, Amp baš ne puca od snage, tako da izgleda da to nije za neke zahtevnije zvučnike/veće prostore, pa ćemo ga tako i tretirati.
  3. WiiM Amp stigao danas i povezan na QA 3020i zvučnike. Prvi utisak je dobar - WiiM Amp je dobro sastavljen, ništa nije labavo, uređaj je dosta težak i ostavlja solidan utisak. Što se funkcionalnosti tiče, radi sve kako je i obećano , sem HDMI ARC, koji još nisam povezao, pa to još ne znam. WiiM Home aplikacija je odmah prepoznala uređaj, dodala sve nove funkcionalnosti vezane za Amp, itd. Bluetooth daljinski upravljač je jednostavan i nije posebno kvalitetan, ali je funkcionalan i radi kako treba. Verzija softvera je 5.0.606744, danas urađen update. To bi trebalo da obezbedi da nema zujanja i nekih drugih začkoljica kojih je bilo sa verzijom 2. Nisam čuo nikakav šum/brum/zujanje iz uređaja niti iz zvučnika sa odstojanja od 10cm. Sad sledi malo slušanja, pa ćemo da vidimo...
  4. Da, tačno, Iron man je u pravu: Tidal Connect ne može da radi samo sa PCa na PC, ostalo treba da može sve kao sa telefona
  5. Mislim da je to tako treba - ako se ne varam, ne možeš da napraviš cast iz Tidala sa PCa na drugi uređaj.
  6. Za godinu dana korišćenja nisam primetio probleme sa Tidal Connectom, sve je radilo kako treba. Koristim Tidal sa telefona, sa laptopa nisam probao, nije mi zatrebalo nikad. Pustim stream na WiiM i sve šta mi treba radim u Tidal aplikaciji.
  7. Imam isti takav dac i napajam ga Samsungovim fast-chargerom od 2 ampera. Nisam primetio da se greje.
  8. Ako ti baš ne trebaju RCA ulazi/izlazi i koristićeš WiiM samo preko wifi, uzmi Mini i uštedi malo para. Što se tiče zvuka i aplikacije, ne bi trebalo da bude bilo kakvih razlika.
  9. Ni meni ne dozvoljava da Tidal istovremeno radi na dva Android telefona. Ali, na telefonu i na strimeru (Innuos Pulse Mini) radi istovremeno. Ako se ne varam, Eversolo radi pod Androidom. Možda je to razlog što Tidal ne dozvoljava dve istovremen sesije.
  10. Ne znam da li je ovo uobičajeno, ali ja sam sad ulogovan na Tidal i na telefonu i na strimeru istovremeno. Preko istog naloga. Na strimeru radi radio, na telefonu plejlista. Moj strimer ne podržava Connect opciju.
  11. Probao, isto je. Izgleda da nema veze sa Androidom, nego sa samom aplikacijom i sa Pulse. Drugar kaže da na Zen MkIII toga nema. A video sam na Innuos forumu da se još ljudi žali na istu tu stvar
  12. Nisam isključio Battery saver opciju, ali sam uključio "Keep Screen Always On" opciju u Sense-u, pa bar kad ne odlutam na nešto drugo, Sense je aktivan i nema nepotrebnog učitavanja. Hvala za savet, isključiću battery saver, pa ću videti kako će da radi
  13. Uzeo sam Innuos Pulse Mini. Nemam nikakvih primedbi na zvuk, trenutno koristim njegov ugrađeni dac. Zvuk je lepo balansiran, ništa mi ne smeta, nisam primetio ništa što bi mi pravilo problem. Nisam ga još dovoljno slušao sa eksternim dac-om, ali prvi utisak je da je tako zvuk malo "otvoreniji" u visokim tonovima, tako da lošiji snimci mogu da budu malo i preoštri. Sa druge strane, učinilo mi se da je tako bas malo čvršći i brži, ali možda me taj prvi utisak vara. Aplikacija ima sve što mi treba. Ne smeta mi što nema Tidal Connect, to sam ionako slabo koristio i na Node. Mislim da je jedan korak iza BlueOS. Jedino što mi smeta je što ako telefon/tablet ode u sleep, app se ponovo učitava, kao da ponovo traži Pulse. To je stvarno kratko, ali je malo bzvz što uopšte postoji taj lag, koji ne postoji ni na BlueOS ni na WiiM sistemima. Otkad sam kupio Pulse (mesec dana), bila su 2 update-a, tako da mislim da će i ta podrška biti ok. Ukratko, mislim da nisam nimalo pogrešio u izboru, jako sam zadovoljan kako to zvuči i radi.
  14. Prodajem Bluesound NODE (najnoviji model 130). Kupljen krajem novembra u 4Audio. Malo korišćen, mint stanje, kompletno pakovanje i račun. Moguća proba kod mene. Cena: 500 eur
  15. Prodajem komplet RPi strimer iz naslova. Raspberry Pi4 sa 2GB, RaspberryPi DAC HAT (max. 24/192), originalno RPi napajanje (5,1V 3A) i HiFiBerry plastično kućište. Korišćen dve godine. Prodajem isključivo u kompletu. Cena 150 EUR.
  16. "Hardware Attached on Top" - dodatak koji se kači na RaspberryPi preko 40-pinskog GPIO priključka.
  17. Ovaj deo sam znao, tako se napaja i moj DAC+ HAT. Zanimalo me je kako se izvodi to "čisto" napajanje za HAT i ono drugo za RPi. To si mi odgovorio i to je sad potpuno jasno. Takođe je jasno da neki HAT-ovi (oni najskuplji?) imaju USB ili neke druge priključke za napajanje, a ostali nemaju. Pošto nisam baš nešto mnogo vešt sa lemlicom, napajanje mog HATa će da ostane kroz RPi...
  18. Ako sam dobro shvatio, HAT treba da ima dva predviđena mesta, za napajanje samog HAT-a i za napajanje RPi-ja, pa to onda fercera tako? OK, moj HiFiBerry DAC+ HAT nema nijedan USB C za napajanje... znači, ništa od toga. Hvala u svakom slučaju na objašnjenju.
  19. Pozdrav, Da li može jedno objašnjenje: kako to dvostruko napajanje (kakvo god bilo) funkcioniše? Mislim, prikačiš jedno napajanje normalno na RPi, a drugo na HAT (ako HAT to omogućava) i desi se šta? Kako u tom slučaju HAT "zna" da ne treba da vuče "prljavu" struju iz RPi preko GPIO priključka? Hvala
  20. Ja imam Trangle Borea BR03 zvučnike. Pristojni mali bookshelf zvučnici, vrlo efikasni. Moje zvučno iskustvo sa njima je sledeće: Zvuk je maksimalno detaljan. Srednji opseg je malčice isturen u odnosu na sve ostalo, ali samo malo, ništa što bi eventualno smetalo. Vrlo su "živahni" u području viših frekvencija, pa pojačalo i izvor treba pažljivo da se biraju. Niski tonovi nisu preterano istaknuti (nije da ih nema, potpuno su OK, ali nisu baš spektakularni - nije ona priča "znatno veći zvuk nego što je zapremina zvučnika"). Što se tiče opreme: povezao sam ih na Atoll IN100 Signature pojačalo i ta kombinacija je super-detaljna, ali malo zamara posle sat-dva slušanja na nivoima oko 75dB i više. Za tiho/noćno slušanje je savršeno, jer tu Atollova sjajna dinamika dolazi do izražaja sa dosta efikasnim Trianglima. Visoki tonovi u toj kombinaciji su malo prenaglašeni. povezani na staru Denon F102 mini liniju (koja sama po sebi ima povučen, malo tamniji karakter) su izraženi Trianglovi visoki tonovi došli na svoje, pa ih sada koristim u toj kombinaciji, sa Denon F102 CD plejerom i WiiM Mini strimerom. To daje sasvim zadovoljavajući zvuk u dosta komplikovanoj sobi, koja je sve samo nije akustična. Sve u svemu, mislim da su Triangli BR03 za svaku preporuku, s tim da obavezno moraš da ih čuješ u svom sistemu.
  21. @Iron man "Nemam pojma za ovo o Androidu što si rekao da sve srozava na 16/48 ali i da je istina nije to loš kvalitet." Tu informaciju sam pročitao na više mesta. Čak sam i kupio app koji se zove USB Audio Player Pro koji (navodno) preskače ovu up/downsampling priču na Android uređajima. Naravno, ne kažem da je 16/48 loše, samo kažem da je to još jedan korak u digitalnoj obradi zvuka pre dac-a. Nisam znao da je HiFi Rose 150 zanovan na Androidu. Siguran sam da je hardver posvećen obradi audio signala na Rose-u ozbiljniji nego na uobičajenim Android uređajima. A pretpostavljam i da je Android na njemu optimizovan za audio funkcije i da ne radi ništa drugo (za razliku od mobilnog telefona ili tableta)
×
×
  • Create New...