Delija Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Koja je poenta da streamujes iz foobar-a na foobar? Ako ti treba aplikacija na mobilnom za kontrolu - imas foobar2000 controller (Android) ili MonkeyMote (iOS) za to. Jedino sto ima smisla je da stream-ujes sa Tidal-a ili Qobuz-a ili nekog treceg internet streaming service-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorteZ Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Ne znam koja je poenta, zato i sve ovo pitam. Počelo je od Tidala (sa kojim lepo radi), a onda video da može da "pušta" i muziku sa lokalnog diska. Pa da se iskoristi kao "daljinski" i za ostalo.Probaću aplikaciju koju ste mi preporučili. Hvala na odvojenom vremenu. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
somilenko Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Za Tidal ti treba mconnect + Foobar, za lokalne fajlove na tom računaru gde ti je Foobar, nema smisla, bolja je varijanta sa remote app za Foobar.Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorteZ Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Sada podešeno: TIDAL = Mconnect + Foobar i Lokalni fajlovi = Foobar Control + Foobar.Sve radi, osim kada se puštaju SACD ISO fajlovi kod kojih ne pokaže spisak pesama u plejlisti. Tek kada uradim "skip" na sledeću pesmu spisak se pojavljuje ali tako da je spisak pomeren - druga pesma je prikazana kao prva, druga kao treća,... i prva kao zadnja. Kada hoću da pustim npr. treću pesmu sa SACD ISO moram da kliknem na četvrtu. Sve ostalo radi OK (moj dac podržava do 192). Igram se dalje.Hvala još jednom na pomoći. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Ne znam sta je konkretan problem. Kod mene radi normalno. Jel pravi problem sa svim ISO fajlovima? Jel su dobro tag-ovani? Jos nesto - ako koristis Android telefon, BubbleUPnP je bolja aplikacija od mconnect. Savetujem kupovinu licence za punu verziju - cena je smesna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorteZ Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Da sa svim, čak i kada puštam direktno. Sve je bilo OK, dok nisam instalirao Foobar2000 controller na PC-u. Pogledaću za vikend o čemu se radi. Javljam iskustva.Hvala za preporuku. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUROKVL Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 4 sati ranije, Delija said: Ne znam sta je konkretan problem. Kod mene radi normalno. Jel pravi problem sa svim ISO fajlovima? Jel su dobro tag-ovani? Jos nesto - ako koristis Android telefon, BubbleUPnP je bolja aplikacija od mconnect. Savetujem kupovinu licence za punu verziju - cena je smesna. Potvrđujem, stabilnija Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorteZ Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Radio sam na foobaru. Problem je nastao sa nekim podešavanjima (mislim za SACD plugin). Nisam išao u detalje. Instalirao sve iz početka i sada sve radi. Foobar (najnovija verzija sa Dark One v4.0 skinom) + Bubble (plaćena verzija za Tidal) + Foobar2000 control (za lokalne fajlove). Samo da proverim Bubble "ne propušta" MQA fajlove? Da li treba da se nešto posebno podešava u Bubble? Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Nema podrske za MQA. To jeste prednost mconnect-a kome treba, tj. ko to moze da iskoristi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
somilenko Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Ili jednostavno preći na Qobuz, čak je i jeftiniji a za ono što ja slušam, sadržaj oba servisa je manje više jako sličan...Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted June 2, 2021 Report Share Posted June 2, 2021 Kako da ubicm skin u foobar.Skinuo sam fajl zove se hifi u njemu ima dva fajla common i turntable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klops Posted June 5, 2021 Report Share Posted June 5, 2021 On 6/2/2021 at 2:37 PM, Mingus,Mingus said: Kako da ubicm skin u foobar.Skinuo sam fajl zove se hifi u njemu ima dva fajla common i turntable. Ja sam odustao od Foobara nakon dugo vremena jer taj asketizam i problematicnost namjestanja i najobicnijih stvari (kao sto je npr. skin ) mi vise izaslo na nos....mnogo je jos dobrih playera da stvarnmo vise nisma imao snage :)..U svakom slucaju sretno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanp Posted August 21, 2021 Report Share Posted August 21, 2021 Ne radi mi Foobar controller od kad je u sistem ušao smart TV. Probao i Foobarcont, nemere nikako. Izgubi konekciju posle desetak sekundi. Da li je rešenje da isključim internet na TV u? To bi baš bilo smarajuće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanp Posted August 21, 2021 Report Share Posted August 21, 2021 Pričam sam sa sobom ali ne mari. Nije smart TV bio problem, nego verovatno oštećeni Foobar. Instalirao najnoviju stabilnu verziju i sve radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boban Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 Ima li Foobar podršku za strimovanje sa SoundClouda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 https://hydrogenaud.io/index.php?topic=116179.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boban Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 Thx. Pokušao, ali nešto neće... OK, sredio. Mora youtube-dl.exe da se ubaci u path addon-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted October 21 Report Share Posted October 21 Pre par dana sam imao potrebu za nekom muzičkom podlogom za snimak dronom i nađem muziku na YouTube koja savršeno odgovara dinamici pokreta koja je u snimku. Na moju sreću u Foobar components postoji plugin za ubacivanje linka YT videa i njegovo slušanje. Ono što je bila moja ideja je da ovaj link konvertujem u 16bit/48k wav fajl u samom Foobaru. Naravno uspelo je i vrlo sam zadovoljan rezultatom. Ranije sam preko neke druge app preuzimao mp4 video koji sam otvarao u Adobe Audition i tu ga eksportovao kao wav. Plug in se nalazi na donjem linku https://www.foobar2000.org/components/view/foo_youtube Mislim da je interesnatno za neke Live snimke kojih nema u izdatoj formi, a kvalitetni su za slušanje i kolekciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted October 21 Report Share Posted October 21 Koja je poenta konverzije lossy formata u lossless? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted October 21 Report Share Posted October 21 Nije poenta u tome. Napisao sam šta sam imao i vrlo je jasno. Kome nema poente, neka čuva u lossy formatu ili neka sluša sa YT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted October 21 Report Share Posted October 21 22 minuta ranije, Father said: Nije poenta u tome. Napisao sam šta sam imao i vrlo je jasno. Kome nema poente, neka čuva u lossy formatu ili neka sluša sa YT. Pa nije uopste jasno. Zasto ne bi cuvao u lossy formatu? Skines za YouTube, OK, to kapiram zasto - moze da nestane, mogu da sklone video, mozda hoces da slusas u vikendici gde je los net... stagod. Ali sta je poenta da snimas kao 16/44 WAV - kad ti youtube stream-uje mp3? Snimi ga kao mp3, sto bacas prostor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted October 21 Report Share Posted October 21 Video je u formatu 16/48 na YT. Ja svakako u Adobe Premier uvek ubacujem prethodno obrađen audio u wav formatu 16/48. To što ste se obojica uhvatili za to, je sasvim druga stvar. Naveo san mogućnost izvlačenja audio zapisa sa YT kao komoditet jer većina ovde ima pojma da rukuje u njemu. Kako će da skladište je lična stvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted October 21 Report Share Posted October 21 1. Molba za verzirane u Foobaru za pomoć. Negde sam zaglavio i ni makac. Imam više streamera i koristim ih uglavnom sa Androida. Strimeri Ili imaju neku svoju aplikaciju ili(neki strimeri) podržavaju Tidal Connect. Sa Tidal Connect je sve manje više dobro ali sa namenskih aplikacija upravljanje nema baš fleksibilnost koju daje Tidal. Druga stvar je što želim i sa PCa da upravljam strimerima a to je prilično ograničeno. Fajliranu muziku puštam Foobarom (Upnp plugin) ali Tidal malo teže. Sad sam naišao na rešenje da se i Tidal pušta preko Foobara ali ne uspevam da implementiram. Probao sam da povežem kako je objasnjeno na ovom sajtu https://www.audkit.com/tidal-music/foobar-tidal-plugin.html U Tidalu mi se javlja još jedna opcija VB-Virtual Cable i poslao sam muziku na taj izlaz. Ovo mi bas nije jasno Step 4. Set the output audio path as VB-Audio Virtual Cable > foo_record plugin (44k1 24bit) > ASIO USB driver > DAC. Kako da stavim u Foobar da je ulaz to što Tidal šalje (VB cable)? 2, Imam i još jedan kuriozitet, nevezsn sa ovim prvim, o kome bih hteo da prodiskutujemo. Jedan isti album slušam sa Tidala (na strimer šaljem mConnect Lite-om) i kao flac "kupljen" kod Rusa (Foobar šalje na strimer preko Upnp plugina) .Razlike su tolike da sam mislio da je drugo izdanje, remaster, live, šta li. Šta uzrokuje toliku razliku: Plugin, slab internet, sam strimer ne odradi kako treba, nešto treće? Ovo je album koji se "kupljen" kod Rusa mnogo bolje (drugačije) čuje nego preko Tidala https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5277104 https://tidal.com/browse/album/24652840 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted October 21 Report Share Posted October 21 2 sati ranije, Father said: Video je u formatu 16/48 na YT. Ja svakako u Adobe Premier uvek ubacujem prethodno obrađen audio u wav formatu 16/48. To što ste se obojica uhvatili za to, je sasvim druga stvar. Naveo san mogućnost izvlačenja audio zapisa sa YT kao komoditet jer većina ovde ima pojma da rukuje u njemu. Kako će da skladište je lična stvar. Nema šanse da je audio više od 256kbps, YT nema lossless ni za pretplatnike: https://support.google.com/youtubemusic/answer/9076559?hl=en Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted October 21 Report Share Posted October 21 Ok, slažem se sa vama. Hajde samo da obrazložim. Kada sam ranije u Premier Pro ubacivao direktno CD audio, mp3, free youtube audio pri exportu konačnog filma audio je posedovao prisutnu iskričavost koja mi je smetala. Od kada sam počeo da audio sledećih kvaliteta: wav 16/44.1, mp3, youtube audio ... konvertujem u wav 16/48 nisam imao problema sa audiom nakon rendera filma u Premieru. Samo sam u par slučajeva uskladištio konačni flac iz mp4 videa sa youtube-a i tada sam koristio neku drugu app za skidanje videa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now