Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 5/10/2020 at 1:43 PM, džonibigud said:

1561473711.jpg

Odlican! Steta sto na Tidal-u nema u mqa formatu.

ACT mi je generalno otkrovenje, nedavno sam dobio na poklon kompilacijski CD (The Very best of E.S.T), kada sam se prvi put i sreo sa ovom produkcijom. Bilo bi mi drago ako bi bilo jos dobrih ACT predloga. 

Posted

Pa ako cemo pravo, i nije neka steta.

Prvo, jer je konkretan postojeci flac. snimak ipak vec odlican. Drugo, kada predjem na JPlay Femto (ovih dana), tzv. mqa fajlovi sa Tidala mi i nece nista znaciti, Femto ih ne prepoznaje. A i zvuk "obicnih" fajlova na Femtu je bolji nego "najbolji" mqa koje sada slusam preko APlayer-a i Mconnect upnp-a.

Istina je da se u trenutnoj postavci APlayer/Mconnect, meni licno vise svidja zvuk mqa fajlova (tzv. master kvalitet) u odnosu na obicne flac fajlove. Jednostavno receno, zvuce mi raskosnije i bogatije. Sto opet ne znaci da i flac. fajlovi ne zvuce barem sasvim dobro.

Posted
On 4.10.2018. at 19:10, ZoranR said:

cover.jpg

Ovaj album mi je bas legao. Prva stvar sa albuma Keep On je odlicna.

Sledeci album Structuralism mi na prvu loptu nije legao, ali poslusacu ga ponovo ovih dana.

U zadnjih nekoliko dana slusam:

a0338870981_16.jpg

Dopao mi se i singl Blacked Out (Yussef Dayes i Alfa Mist). Na Tidalu im jos ponesto od Alfa Mista pa cu i to da preslusam.

Posted
On 2.10.2020. at 12:54, Dražo said:

Pa ako cemo pravo, i nije neka steta.

Prvo, jer je konkretan postojeci flac. snimak ipak vec odlican. Drugo, kada predjem na JPlay Femto (ovih dana), tzv. mqa fajlovi sa Tidala mi i nece nista znaciti, Femto ih ne prepoznaje. A i zvuk "obicnih" fajlova na Femtu je bolji nego "najbolji" mqa koje sada slusam preko APlayer-a i Mconnect upnp-a.

Istina je da se u trenutnoj postavci APlayer/Mconnect, meni licno vise svidja zvuk mqa fajlova (tzv. master kvalitet) u odnosu na obicne flac fajlove. Jednostavno receno, zvuce mi raskosnije i bogatije. Sto opet ne znaci da i flac. fajlovi ne zvuce barem sasvim dobro.

JPlay Femto će prepoznati MQA fajlove isto onoliko koliko i APlayer, odnosno neće uopšte, a s obzirom da Lampizator takođe ne zna za MQA, ne bi trebalo da bude neke razlike, osim razlika koje postoje između samih softverskih media renderera. I za kraj, MQA je lossy format, pogotovo u "unfolded" verziji kako ga ti slušaš.

Posted
45 minutes ago, Zexx said:

JPlay Femto će prepoznati MQA fajlove isto onoliko koliko i APlayer, odnosno neće uopšte, a s obzirom da Lampizator takođe ne zna za MQA, ne bi trebalo da bude neke razlike, osim razlika koje postoje između samih softverskih media renderera. I za kraj, MQA je lossy format, pogotovo u "unfolded" verziji kako ga ti slušaš.

Sve razumeo, slazem se. :thumbsup2

Posted
On 3/2/2020 at 11:34 PM, somilenko said:

Odličan album, muzika i produkcija.65b9fbcca107561c3ea35c8da98f9100.jpg

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Idem unazad sa pregledom predloga, od 700 i neke strane, pa do 686-te, ne naidjoh na nista bolje, hvala sugradjaninu Somi na predlogu! :cheers