Jump to content


GuybT

Članovi
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by GuybT

  1. GuybT

    Goodbye MQA?

    Lenbrook (NAD, Bluesound, PSB) kupio MQA. https://lenbrook.com/lenbrook-extends-leadership-in-hi-res-audio-with-mqa-acquisition/
  2. https://tooloud.co/najava-hear-zagreb-22-i-23-11-2022/
  3. Mconnect mi baguje već danima, tipa pustim playlist-u i posle par pesama aplikacija samo prestane da radi. Ili mconnect svira i telefon je zaključan, otključam lock screen i aplikacija se ugasi. Da li je neko imao sličan problem i kako ga rešiti?
  4. GuybT

    Lemljenje

    Super! Hvala! 🍻
  5. GuybT

    Lemljenje

    Molim za preporuku. Treba mi neko da zalemi interconnect kablove na xlr konektore, i kablove za zvučnike na bananice. Da li znate nekog, po mogućstvu audiofilskog majstora da mi pomogne oko toga? Hvala unapred!
  6. GuybT

    Pojačalo

    U BG-u sam, tačnije NBG.
  7. GuybT

    Pojačalo

    Hvala ne stigoh da odgovorim na ovo. Bilo bi mi drago da poslušam AI kombo, poslaću pp za dogovor. Planiram da R26 koristim kao strimer, kod mene se trenutno usvirava.
  8. Ali pre toga, mozda najveća violinistiknja današnjice, En Sofi Muter, iz Šinderove liste (malo zatvorenije ili gušće u smislu produkcija):
  9. Kod prijatelja na Kuzmi sa Shindo preamp/apm kombom, redom... jednostavno, ili jednom rečju, ovo je fantastično veče... [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]
  10. GuybT

    Pojačalo

    Šank je visine 110, iznad njega je otvoren prostor do plafona od 145. Ovi kvadratići su mesta gde zvučnici stoje. Pod je parket, pola površine pokriva debeo tepih, i unutar prostorije su trosed i dvosed. Na zidu gde je sistem postoji niska drvena komoda, a iznad su okačene tri veče slike.
  11. GuybT

    Pojačalo

    Evo ga nacrt, malo sam omanuo sa odokativnom procenom od 4x7, u stvari je 3.3x5,4.
  12. GuybT

    Pojačalo

    Nezgodna do bola. Recimo 4x7m. Sistem se nalazi uz zid od 4m. Najduži zid je skroz u staklu, a preko puta njega nema zida, već se otvara trpezarija i kuhinja sa šankom. Dakle, gledano od zida gde je sistem, sa leve strane sve staklo, a sa desne polu otvoren prostor.
  13. GuybT

    Pojačalo

    Pa predloži i ti šta misliš da bi se dobro uklopilo. [emoji6]
  14. GuybT

    Pojačalo

    U potrazi sam za pojačalom, ali nisam načisto šta bih uzeo. Volim neutralan, da ne kažem, analitičan zvuk i kupio bih nešto novije (od recimo 2015. pa na ovamo). Nešto tipa Benchmark AHB2 ili izlaz na bazi 1ET7040SA, ili Hegel 360/390... budžet tipa do ili oko 3.000 EUR. Pojačalo bi bilo povezano sa Focal Kanta No 2. a izvor bi bio Gustard R26 (https://soundnews.net/sources/dacs/a-new-point-of-reference-gustard-r26-discrete-r-2r-ladder-dac-review/). Olakšajte mi ili otežajte potragu. Šta stariji i iskusniji forumaši preporučuju?
  15. Slažem se da priča o čipovima i tsl. nije off u ovoj temi. Naprotiv, upravo je suština u tome da raspravimo zbog čega je neki strimer kvalitetan, a drugi ne. U tom smislu, koji je najbolji streamer na tržištu (nebitna cena)?
  16. Koristim i kao pramp, on je u suštini jedina komponenta u sistemu, s obzirom da je povezan sa aktivnim zvučnicima (Audium comp 5). Nisam baš razumeo ovo za druge opcije? [emoji4] Inače, atoll st300 ide sa Double Burr-Brown PCM1792 converters (one for each channel), to mora da svira sjajno... https://www.atoll-electronique.com/en/products/streamers/streamer-st300-signature/
  17. Koristim dva strimera: Atoll st200, svira kao streamer od 10 hiljada eura. – Symmetrical outputs stages with no feedback and discrete components polarized in A class – Analog volume control (with commutated resistors) with possible By-Pass – Transformer specifically dedicated to audio stages – High Quality MKP link capacitors. – Burr-Brown PCM1792 converter. – DSD, FLAC, MQA. – PCM up to 24bits/192kHz and DSD64 & 128. Pre-amp / Connections: 2 USB-A inputs (1 front & 1 rear). 4 digital inputs: – 2 coaxial S/PDIF (24 bits/192KHz) – 2 optical S/PDIF (24 bits/192KHz) 1 Bluetooth[emoji2400] receiver 2 analog inputs 1 RJ45 network 1 Wifi antenna (802.11b/g/n) 1 pair RCA analog output 1 digital optical output 1 digital coaxial output 1 trigger 12V output 1 headphones output front (3,5) Zvuk i pozornica sjajni. Uživanje svako veče. Aplikacija im je bez veze. Drugi je Arylic A50, koštao oko 100e, daleko od nekog hifi-a, ali svira kao strimer od 500e, nešto veći od kutije cigareta, best buy.
  18. Povezao strimer i ruter preko wifi mreže, i šest meseci se mučio sa bagovanjem. Onda kupio lan kabal za 1.000din i nijednom nije štucnulo... uživancija...
  19. GuybT

    Šta se sluša ?

    Koliko su ove slušalice lepe! On the topic:
  20. Dakle, moraću da probam. Kako je striming jedini izvor, mora biti i najkvalitetniji.
  21. GuybT

    Šta se sluša ?

    The Streets - None of us are getting out of this life alive
  22. GuybT

    Šta se sluša ?

    Mark Knopfler - Down the Road Wherever Laganini...
×
×
  • Create New...