Chowek Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Naravno,mesecni meny se podrazumeva sa Maidenima...Mada slusam,bar se trudim,sve,kad god se Maideni pomenu proradi emocija,stvori se slika tinejdzerkih dana,tamo pocetkom osamdesetih,skupljanje drustva kod mene i slusanje,lupanje dobosa u krevet i cinele u zid,rifovi u vazduh na 'prazno',dva piva i KLOT...Behu to dobra vremena....pa ona dva koncerta na Sajmu i Pioniru..brrrr...Neznam ni sam koliko puta sam im pisao i MOLIO da ponovo dodju.Odavno vec muziku ne delim na dobru i losu,vec na onu koja mi se svidja ili ne,mislim da je to jedini ispravan kriterijum jer koliko ljudi toliko i cudi.A ja ZAISTA volim Maidene,mada sam vec nabio cetrdeset i koju Ih, što si ovo lepo rek'o! P.S. Neke stvari definitivno idu sa godinama - u ovom trenutku smo u fazi u kojoj smo skapirali da stvarno više nema smisla bacati stvari po sobi. Probajte Wire, Magazine, New Order, Joy Division, PIL (umalo da zaboravim)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Moram da prekinem ove metalce Gang of Four - Return the Gift [2005] Super, nisam znao za ovo...kako li sve to zvuÄi odsvirano 20+ godina kasnije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Moram da prekinem ove metalce Gang of Four - Return the Gift [2005] Momci su snimili self-tribute mnogo godina posle. Uprkos diskutabilnoj ideji - iznenadjujuće sveže zvuÄeća ploÄa. Možda ne baÅ¡ masterpiece, ali... UopÅ¡te, Äudno je kako, manje-viÅ¡e, svi ti dobri engleski post-punk albumi osamdesetih zvuÄe i danas dobro. Probajte Wire, Magazine, New Order, Joy Division, PIL (umalo da zaboravim)... Nemaj potrebe ono sto si nabrojao je mnoooogo bitan deo muzicke kolekcije, posebno Gang of Four, Joy Division i njivoh "izdanak" New Order . I da jer moze naka onako das dobra preporuka za PIL. Godinam sa nakanjivam da krenem da ih slusam onako ozbiljnije, ali muzike toliko stize i stize da .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuleas Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Pozdrav ljudi,ja sad odoh na posao,ubacio u LG sve od IM na bednih 128 MB,bice za popodne...Nekog prati Guca i trubaci,mene Fear Of The Dark...Ziveli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbrujic Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 I da jer moze naka onako das dobra preporuka za PIL. Godinam sa nakanjivam da krenem da ih slusam onako ozbiljnije, ali muzike toliko stize i stize da .... Prva tri izdanja su možda i najbolje sto je post-punk dao (malo sam subjektivan): First Issue (ili self-titled, kako gde), Metal Box, Second Ed. Posle ih je napustio Jah Wobble (po mom miÅ¡ljenju najvažniji Älan banda). . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbrujic Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 kako li sve to zvuÄi odsvirano 20+ godina kasnije? Sad, posto slusam album vec treci put, ZARAZNO. Ustao bih. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 I da jer moze naka onako das dobra preporuka za PIL. Godinam sa nakanjivam da krenem da ih slusam onako ozbiljnije, ali muzike toliko stize i stize da .... Ja mogu da ti ponudim kompilaciju The Greatest Hits So Far, malo zbrkano ali možda dovoljno za poÄetak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Nego evo zbrujic me podceti na spomenem jedan CD koji mi mnogo znaci. I ako je kompilacija, i ako takvih kompilacija ima mali milioon, za neme to nosi neku posebnu vrednost i sigurno je jedan od bitnijih CD koji sam preslusao za dalje slusanje i formiranje muzickog ukusa. A tad sam bas i klinac . Evo ovo je bas preporuka od srca. http://www.discogs.com/release/362454 Ufff, kako je tada bilo lepo cuti Bauhaus, Executive Slacks, Killing Joke, Department S (fenomenalna francuska verzija), DAF, Taxi-Girl, itd itd . Preporuka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbrujic Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Prva tri izdanja su možda i najbolje sto je post-punk dao (malo sam subjektivan): First Issue (ili self-titled, kako gde), Metal Box, Second Ed. Posle ih je napustio Jah Wobble (po mom miÅ¡ljenju najvažniji Älan banda). . Da ne zaboravim, metal box i Second Ed. su praktiÄno identiÄna izdanja. Ja preferiram Second Ed. Zna li neko priÄu kako je doÅ¡lo do ova dva izdanja? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Prva tri izdanja su možda i najbolje sto je post-punk dao (malo sam subjektivan): First Issue (ili self-titled, kako gde), Metal Box, Second Ed. Posle ih je napustio Jah Wobble (po mom miÅ¡ljenju najvažniji Älan banda). . Super!!! Cucemo se jos. Ja tebi one knjige, a ti meni mjuzu. OK . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Ja mogu da ti ponudim kompilaciju The Greatest Hits So Far, malo zbrkano ali možda dovoljno za poÄetak... Ma imam ja od njih nesto na mp3-ci, ali hteo bih onako, sa nekom koncepcijom, da ih slusam. Kontas . U svakom slucaju hvala na ponudi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Evo nesto sto preslusam (ponovo) u ove lepe zimske dane. Niti je punk, niti je new wave, nit je gridcore, vec elektornika . I to ko ce li je znati kakva: synthpop, electropop ... I to izdanja iz zadnje dve godine. Prvo Skandinavija. Royksopp i odlican CD The Understanding (iz 2005-e). Po meni cak i bolji od debi albuma Melody AM. Ako se secate pesme What Else Is There?, i upecatljivog, na svaki nacin, zenskog volaka, super. Jer bi to bila druga preporuka, znaci The Knife i takodje dobar album Silent Shoutm (iz 2006-e). Nisam se bavio prethodnim izdanjima, ali ovaj mi je stvarno odlican. Zatim Engleska. Moji favoriti Ladytron i album Witching Hour (iz 2005-e). Tako fino, lepo, ma milina . I sad se bas kajem sto sam ih porustio na Exitu 05, sta da se radi . I na kraju ex-YU ili Slovenija Videosex. Odmah da pitam da li neko ima Arhih[videosex] CD2?Imam CD1, pa mi treba da upotpunim kolekciju . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
空也 Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Da ne zaboravim, metal box i Second Ed. su praktiÄno identiÄna izdanja. Ja preferiram Second Ed. Zna li neko priÄu kako je doÅ¡lo do ova dva izdanja? . Ja imam oba. Metal Box u CD varijanti (u metalnoj "Nivea" kutiji ) i Second Edition u varijanti 2 vinil LP-a. Sadrzaj je istovetan samo sto je redosled pesama malo drugaciji. Evo sta kaze Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Box Metal Box is an album by Public Image Ltd. released in 1979 by Virgin Records. The title refers to the album's original packaging, which consists of a metal 16mm film canister embossed with the band's logo and containing three 12" 45 rpm records (although the final tracks/side are 33rpm.) The music was reissued in 1980 as a double album titled Second Edition. The Metal Box packaging was innovative and surprisingly inexpensive, costing little more to the label than printed sleeves for equivalent 12" releases. But after an initial release of 60,000 units, the album was re-released in 1980 as Second Edition, a double-LP in a gatefold sleeve. In 1990, the concept came full circle, when the compact disc release of Metal Box employed a smaller version of the original metal canister, holding a single disc and small paper insert inside. The Second Edition sleeve art consists of distorted photographs of the band members, achieving a funhouse mirror effect. (The front cover is a photo of Keith Levene.) The song lyrics are provided on the rear cover; these were originally printed in a magazine advertisement and not included with Metal Box. The band initially wanted the album released with a lyric sheet but no track titles; the United Kingdom version of Second Edition appears as the band intended, with lyrics on the back cover, but no titles, and "PiL" logo labels on all four sides of the vinyl. The American edition of Second Edition has track titles both on the back cover and the labels. Jugotonova verzija omota je bila kao engleska - samo tekstovi, bez naziva pesama. To me je u pocetku nakratko nerviralo, sve dok nisam naucio nazive i redosled pesama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbrujic Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Sadrzaj je istovetan samo sto je redosled pesama malo drugaciji. Evo sta kaze Wikipedia: ... Jugotonova verzija omota je bila kao engleska - samo tekstovi, bez naziva pesama. To me je u pocetku nakratko nerviralo, sve dok nisam naucio nazive i redosled pesama. Sad sam potpuno zbunjen. Da li su na izdanjima koje imaÅ¡ trackliste i redosled istovetni? (EDIT: idiot, sad vidim da si rekao da je redosled razliÄit) Izgleda da postoji razlika izmeÄ‘u Metal Box-a i ameriÄkog 2nd ed. Moram pronaći ove diskove (a, pogledaću i vinil kod prijatelja). Sećam se da se dva diska razlikuju u redosledu numera. A postoji i neka razlika na prvoj (dugaÄkoj). ÄŒak nisam siguran da je broj numera isti na oba izdanja (bar ova moja dva). Anyway, složićemo se, sve preporuke . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Deep Purple - Live At The Olympia '96 Toto - Absolutely Live (1993) FANTASTICNI Live snimci rock svirki - sigurno medju najboljima koje sam ikada cuo (ni malo ne zaostaju za P.U.L.S.E.-om od Floyd-a)... Iako na netu vecina ljudi stavlja Livefields (1999) ispred Absolutely Live, ne slazem se sa njima... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Nils Petter Molvaer "NPM-Live 2001" dvd slika,kucni bioskop 2.0.Live materijal sa "Khmer","Solid Ether". Dokaz da se i ova vrsta muzike moze odsvirati jako dobro uzivo uz pomoc 2 DJ-a,nezamuceno,cisto,precizno... pozdrav paja959 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Remember Shakti "Saturday night in Bombay" Super world/ethno koncertni snimak John McLaughlin+Zakir [email protected]. pozdrav paja959 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirate Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Ej ljudi, pa sto samo nabrajate sta slusate. Dajte malo neki info. Kako mislite da nekoga zainteresujete. Dovoljno u dve, tri recenice: sta, kad, kako... jos moze i cover, i to bi bilo OK. Nego, ja se uvek rado vracam voljenoj indie labeli 4AD i dragoj umetnici Kristin Hersh. Uvoga puta slusam i preporucujem njen debi (solo) album Hips And Makers (1994). Jeko lep spoj akusticne gitare, altrenativnog roka i folka. Na prvoj numeri gostuje Michael Stipe (REM). Ne znam da li je on producent albuma, nisam siguran. Eto jos jedan album za rezanje vena. Nego ako se neko "druzio" sa Kristin Hersh da li ima nekakvu preporuku njenih albuma sa kraja 90-tih i iz 2000-tih. Slabo sam to ispratio. Ili pak je neko slusao nesto od 50 Foot Wave (alternativni rok). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuleas Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Snowy White & White Flames/The Way It Is.../dvd Mirni covek r'n'b -a...Svirao sa Peter Green-om,Roger Waters-om,cak i sa Thin Lizzy na par albuma...Sjajan koncert,svira bez trzalice,samo prsti,brale,prsti... Korisni linkovi: snowywhitefanclub.org whiteflames.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Uh ovo moram da zapisem u "dimnjak"i da se cepam od smeha sa Vama... Danas sam bio da burlam(ponovo) u jednoj ovdasnjoj second-hand prodavnici LP-a,jos prosli put su mi zapali za oko: Little Feat "Sailin shoes" Lowell George"Thanks I'll eat it here" Uzmem ja lepo oba,u prodavnici nisam ni obracao paznju,nego kad onako u miru kuci slusajuci ih,primetim neku meni poznatu "signalizaciju" na omotima...Moji bivsi LP-i koje sam ja prodao pre cca 15 godina,kada sam zbog nekih svojih tadasnjih ideja rasprodao sve LP(mea culpa)jednom prodavcu LP-a,u grad koji je udaljen od Bp-e cca 200Km-a.. Da ne bude sad onako skrto:za solo Lowell George kazem da se zainteresuju oni koje vole rane snimke Ry Cooder-a... Za "sailin'shoes": Mick Jagger-a u nekom intervju-u u vreme prije/posle izdavanja albuma "exile on the main street" su upitali koji mu je omiljeni album koji sad slusa,privatno...odgovorio je:Little Feat "Sailin shoes"..ako se male bolje razmisli taj Stones album zvuci malo "cudno" naspram drugih... pozdrav paja959 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuleas Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Sto se mene tice,'muzike' kod Stonsa jedino ima na 'Sticky Fingers' i 'Exile...' Rane radove iz sredine sezdesetih ne racunam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Hmmm,hmmm... "Aftermath".. "beggars.." "let it.. "exile.. "sticky..YOU GOTTA MOVE!!!" Nisam "cepao nijedno pojacalo+zvucnik u zivotu",ali je neki pioneer /car audio/pao kao zrtva na "paint in black" u kolima....jbga... pozdrav paja959 Off:otvoricu "stones" thread.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiofill Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Jedan fini Mapleshadov album koji mi pao u ruke juce: Kendra Shank - Afterglow Preporuka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zecconi Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Joshua Redman Spirit Of The Moment - Live At The Village Vanguard Sjajna klubska svirka, zabelezena sredinom devedesetih. Jedna od onih na kojima se oseti "ono nesto". Pozdrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuleas Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Europe/Live From The Dark/dvd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts