Jump to content

Recommended Posts

Posted

Samo materijal za @lalelala zvučničke kablove je koštao preko 1000$. Lale ga sam kupovao i donio iz amerike.

Ovdje možeš za šerpu ribe da kupiš gotove koji su zvučno superiorni. 

I stvarno, šta nije jasno?

Baš sam popizdeknuo.

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pa dobro kolege ne vadimo bubrege u temi?

Sada me baš zainteresovala proba tog monokristala(Neotech vs VBS,naravno zvučnički) ne mogu da poverujem @Tozasamo na reč da je VBS bolji od Neotecha i pogotovo nekog HIGHEND kabla (naravno mislim na Transparent).

Ali biće dana za megdana.

Posted
6 hours ago, ab said:

Ко ти прави кулен док си на печалби

Kumara. A dolazim par dana pre 29. novembra , taman na sveze cvarke !

@Thecoki mozemo da probamo  kad naletim na GO, ako vi ne probate i ranije.

Ja imam moj Neotech kabel (by Toza ) koji mi je kod brata , da se ne ulenji dok dodjem.  Mogu zamolim brata da Vam ga da za probu.

U Teksasu sam napravio  kabel po Tozinom recepisu ali sa Belden zicama od obicnog bakra u teflonu iz rasturenog Belden mreznog cat6 kabla ...  i to svira veoma dobro do odlicno. Nije da skida zvezde sa neba ali je jako pristojan i povoljan. To sam napravio jer sam hteo sam sebi da pokazem koliko sam materijal zice utice na finalni zvuk i pokazalo se da utice bas, bas dosta.

Monokristal brise ogranicenja za najfinije detalje, on omogucava protok muzike bez granica i limita. Sa pravilnom geometrijom  i Tozinim stosevima brisu se i dinamicke granice  ali uvek sam materijal napravi veliku razliku .

Obican bakar deluje stidljivo  u odnosu na monokristalni . Ako je ostatak sistem kako treba, steta je skrivati sve te fine detalje, treba ih pustiti da lete slobodno . . . 

Posted
24 minuta ranije, Thecoki said:

Pa dobro kolege ne vadimo bubrege u temi?

Sada me baš zainteresovala proba tog monokristala(Neotech vs VBS,naravno zvučnički) ne mogu da poverujem @Tozasamo na reč da je VBS bolji od Neotecha i pogotovo nekog HIGHEND kabla (naravno mislim na Transparent).

Ali biće dana za megdana.

Što biće? Ajmo odma, ove nedelje. Samo nagovori @Delija i može kod tebe.

On donese providne, ja donesem moje, a nas dvojica možemo i pivo da donesemo da ti olakšamo situaciju...

A može i kod njega, taman da ne palim navigaciju kad krenem kući.

:lol:

Posted
23 minutes ago, sondek said:

Cenim jako poeziju... ali kako u razlicitim sistemima i bez direktne uporedbe znate kakav je koji kabl i koliko je koji od kojeg bolji?

Veliko Iskustvo je u pitanju. Ali prave probe ce biti u vise sistema.

Ja sam jos dok sam bio u  Srbiji probao paklenu pomorandzu u slicnoj geometriji kao Tozin recept .

To je obican bakar u silikonu i njega smo Toza i ja uporedili sa Neotech monokristalnim, kada sam dosao na GO i razlika je bila kao sto sam opisao . Ovaj Belden sto sam u Teksasu napravio je jos blizi po svemu osim po materijalu zice i jos je bolji za poredjenje jer je teflon i na Beldenu i na Neotechu, a geometriju sam u potpunosti primenuo na oba.

Posted
6 minutes ago, Thecoki said:

Taman za Dan Republike kod mene jedna ekipa sluša druga seče čvarke!

Dogovoreno , ja donosim  vino, Mina Mesa Zinfandel Paso Robles. Odlicno leze na masno !

Posted
1 sat ranije, miletrosak said:

Ako navodis sta je neko napisao, kulturno je da navedes celu recenicu a ne samo ono sto ti odgovara.

Kakve to ima veze. Bitno da smo opet cool. Chil out.

:beer :cheers

Posted
3 sati ranije, lalelala said:

Kumara. A dolazim par dana pre 29. novembra , taman na sveze cvarke !

Има нешто што се никада неће променити :)