Toza

Članovi
 • Content Count

  2,214
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Toza

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/02/1966

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,271 profile views
 1. Da ne bude sve tako sjajno, na "boljem" zidu je muzika puna života, raskošna i vrcava, ali su isto tako čujni i problemi u akustici koje vrlo lako apstrahujem. Kad se ti problemi ispeglaju, nestane magija muzike. Na "lošijem" zidu, nema problema sa akustikom, ali nema ni muzičke magije u toj mjeri kao na "boljem". Na kraju je sve stvar pojedinca i kompromisa na koji je spreman.
 2. Nije problem u mjerenjima već u slijepom vjerovanju. Naravno da su mjerenja dobra i neophodna tamo gdje su potrebna i za šta su potrebna. Kad donesem sistem u sobu, mjerenja samo informativno. Ako ono što čujem nike u ravni onog što vidim na grafiku, opredijeliću se za uši jer muziku ipak slušam. Zaista mi apsolutno ne znači perfektan odziv ako je na uštrb životnosti.
 3. Zaista bih volio da čujem sistem koji sa upotrebom dsp a nije makar malo izgubio od životnosti bez njega. Radije prihvatam čujne probleme koje pravi soba, nego ispeglanost odziva na uštrb životnosti muzike.
 4. Evo opet. U svakom sistemu koji sam dosad čuo i gdje god da je probano.
 5. Damić pomenu harmonike, više i niže... Upotrebom dsp a se upravo ispeglaju ti veseli harmonici koji daju teksturu i boju tona instrumenta. Ono što je ličilo na "živo", bilo vrcavo i opipljivo, upotrebom dsp a se ispegla i postane sivo, ravno, dosadno i nezanimljivo.
 6. Da se složim sa par kolega... iz malih drajvera može da se dobije itekako kvalitetnog basa. Meni, recimo, ne treba ništa više od 6,5 inča. Basa, kvalitetnog, koliko hoćeš. Za muziku naravno, pa i elektronsku, a i klasičnu. Najniži tonovi orgulja naravno da zapnu, ali to ne slušam svaki dan. Druga stvar, mjerenja su možda dobra stvar, ali ako mi dsp pokvari sredinu, a pokvari, ne znače mi ništa. To što vidim na grafikonu nije u klasi onog što čujem. Ako mi mjerenja kažu da mi treba dsp da ispravi situaciju, neka fala Vi. Mjerenja bih ostavio mjeračima. Imam drugara koji se upecao na mjerenja i otad mu je zvuk u sistemu na oko sve ravniji, a na uvo sve gori. Sub definitivno nije pravi put za početak. Dotjeraj sistem pa uključi sub u cirkus.
 7. Pa, analogni? Ne, neee, digitalni, naravno... Samo da ... tetki lek... Maaa, sad si me zbrzao... Pa, makedonski, naravno.
 8. Eeee, bravo Vi ga!!! Napokon pišete srpski, da i ja, kome srpski nije maternji, razumijem.
 9. Hifiles je to i radio. Mislim i da je bio/bilo brojeva koji su tematski bili posvećeni isključivo domaćim proizvođačima.
 10. Tražili bi još koješta, a vjerovatno ne bi ni stigli da traže, da to čuju usvirano i u nekom sređenom prostoru.
 11. Čestitke organizatoru na odličnom sajmu!!! Ove godine je što šta ostavilo vrlo dobar utisak na mene. Doduše, neko sluša potencijal, a neko očekuje čuda od uređaja na sajmu. Nema čuda na sajmu.
 12. Čudno, od sve sile audiofila na sajmu da niko nije primijetio da se zvuk konfidensa mijenja u toku samo jedne numere. Kao da niko nikad nije slušao promjene koje se dešavaju u zvuku pri usviravanju. Očigledno je bilo recimo pozicioniranje kontrabasa po visini u toku samo jedne numere... A onda mi je prezenter objasnio da su stigli u četvrtak... Pa šta očekujete od potpuno novih zvučnika? Još se ni lak na njima nije osušio... Sjajno je što su ih uoošte i postavili za svirku! Svaka čast!!! Izgleda jedino Delija kapira o čemu se tu radi.
 13. Koristi PMC uveliko. Sve su im kutije iznutra obložene time ili nečim sličnim.
 14. U jeee.... 18 strana.... usviraše mi se kablovinje dok ovo iščitah...
 15. Toza

  Stereo sistem

  Ne ide mi uploud... Kojot i acme, neodoljivo ...