Jump to content

Toza

Članovi
 • Posts

  2,600
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1 Follower

About Toza

 • Birthday 01/02/1966

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,912 profile views

Toza's Achievements

 1. Samo lagano. Ako je ovo gore ono što te buni, ja sam rekao ovo... sve te deformacije utiču na nehomogenosti elektromagnetnog polja kad protiče struja kroz provodnik ili kompletan post... Zaista ne razumijem tvoje nerazumijevanje, osim ako nije provokacija. Odustajem.
 2. Anizotropija (grč.) je osobina nekih tela da u raznim smerovima imaju različita fizička svojstva, npr. elastičnost, indeks loma svetlosti, magnetizacija, toplotna provodljivost i dr. Da li čitamo isto? "Što manje anomalija, manja nehomogenost"
 3. Ajde! Ako bi se malo razmislilo shvatilo bi se da nisu sve monokristalne strukture iste... Ne mora za sve link i referenca. Nešto se podrazumijeva da se učilo u školi. Makar bi mašinci to trebali da znaju.
 4. Čuo si za legiranje?
 5. I? Šta je sporno?
 6. Andrejeva žica, a i ostali proizvodi su specifični iz razloga što imaju mnogo manje kristalnih (metalnih) zrna po jedinici dužine zbog uslova proizvodnje. To znači da ima mnogo manje granica zrna (nečistoće, izlučeni uključci...) i mnogo manje nepravilnosti u samoj kristalnoj rešetci od uobičajenog industrijskog bakra. Teorija "teške" nauke, školice koju sam kao pohađao, kaže da sve te deformacije utiču na nehomogenosti elektromagnetnog polja kad protiče struja kroz provodnik. Što manje anomalija, manja nehomogenost. Logično. Ostalo je izgleda potpuno neshvatljivo etf stručnjacima, a izgleda i mašincima.
 7. Iz linkovanog teksta se da pročitati i zašto je danas nemoguće stvoriti superstrukturu. Teorija i praksa se ne poklapaju zbog nepravilnosti u građi kristalne rešetke. I tako... Ajmo bolje po "teškoj" nauci da nekoga omalovažimo.
 8. REŠETKA se ne vidi pod mikroskopom jer je zamišljena stvar. Vide se atomi i na osnovu njihovog rasporeda zamišljamo REŠETKU.
 9. Pičimo se najstrašnije naukom i saznanjima, a fali nam suštinsko, osnovno znanje. Kao i uvijek. Tekst sa linka je kratak i treba ga pročitati. Zna Boki isto kao i ja šta se vidi pod mikroskopom a šta je nešto što je zamišljeno da bi se nešto lakše predstavilo. Zato i linkovah osnove. Zato i napisah da djeluje naivno.
 10. Nije Boki napet nego bezobrazan kao i uvijek. Malo se više qurči, uobičajeno.
 11. https://www.google.com/amp/s/ironlady003.wordpress.com/2013/11/04/struktura-metala-i-legura-kristalna-resetka-metala/amp/
 12. Djeluje naivno , ali kriatalna rešetka i kristalno zrno nisu isto ni po definiciji ni po veličini. A znamo to, je l...
 13. Ni tada. Ajd mi javi ako vidiš rešetku pod mikroskopom. I ja bih volio to čudo da vidim.
 14. Da prostite obojica, sa sistemima vam nešto dooobrano nije u redu ako je tako.
 15. Ono što nije još potvrđeno da imam saznanje je da još ne postoji žica od samo JEDNOG kristala u upotrebljivoj dužini.
×
×
 • Create New...