Jump to content


Toza

Članovi
 • Posts

  2,873
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Toza

 1. Da bi Majls i Gurtu zvučali dobro, a da ne bude mljeveno meso, brateeee
 2. To ti pričam! Alooo, @Thecoki, radi crv. Dobro smo posijali!
 3. Toza

  Tozin sistem

  Ne maši, nego nema treće.
 4. Toza

  Tozin sistem

  Znači dobar. Kod mene se čuju ponekad tri, a nekad samo dvije.
 5. Čitaš što je napisano. Isto tako je i napisano, sad već treći put, dalje je stvar subjektivna i zavisi od ličnih afiniteta. Što će reći, ovaj nivo je pređen, a igrica i onako nema kraja. Prije ili kasnije, uspavani crv se probudi...
 6. Naprotiv, zvuči sjajno! Već rekoh, dalje je stvar subjektivna i stvar ličnog ukusa. Ovaj nivo reprodukcije, obzirom na sprave je fantastičan! Što se " ukusa" zvuka kablova tiče i tu je ista stvar. Neko više voli svilu, neko pamuk, ali to nema mnogo veze sa kvalitetom. To su sitne nijanse u koloriteru šta kome više prija i ko šta više voli. Zavisi i od navika. To je nivo reprodukcije koji očekujem da čujem kad negdje dođem i da omda pričamo o afinitetima, a ne o manama u zvuku.
 7. Iz postojećeg je izvučen maksimum.
 8. Hahaha, kad me vučeš za jezik. Promijenio bih kompletan sistem za drugi! Hahaha... Draža je ozbiljno unaprijedio zvuk sistema i izvukao toliko toga da je to prosto nevjerovatno. Sad što ja pričam koješta...
 9. Doduše, margarite su prosvirale, naročito riboni, ali ni one ni ona drvena skalamerija od ampa nisu ideal i san snova. I njih bih se oslobodio i tražio nešto drugo.
 10. Eto, sve znaš. Filter bih izbacio. Jedva se oslobodismo onih čudnih, ne znam ni kako se zovu. Mkesto njega dobra letva i odgovarajući kabel za nju. Svaki filter, ma koliko dobar bio, utiče na rezoluciju, transparenciju i dinamiku. Dinamiku pogotovo. Kockice bih izbacio i objedinio u po mogućstvu jedan uređaj. U tu grupu spada i lampizator. Znači, lampi i kockice napolje, a na njihovo mjesto jedan uređaj. Bolji tj noviji lampi bi bio jako dobar. Koliko god da su kablovi dobri, gomila uređaja povezana s njima nije najbolja varijanta. Što manje kablova, što manje uređaja, kraći put signala. Ne može da ne košta ništa. Ne može bez pretumbavanja sistema i navika, ne može bez boljih sprava. Kad poslušaš i druge dobre sisteme i kad se navikneš na sadašnji zvuk i kad ti dosadi i crv proradi... Da, i polica za uređaje. Tj police. Ima ih i boljih. Tu je i laptop. NUC je sjajna varijanta umjesto njega.
 11. I opet da ponovim, sjajan trenutak da poslušaš nekoliko dobrih sistema i da odlučiš šta se tebi dopada i kuda dalje.
 12. Po meni, a rekao sam ti to više puta, problem je u generalnoj komplikaciji. Sve komplikuješ. Od gomile uređaja i gedžeta u sistemu pa sve do konstrukcije kablova. Jednostavne stvari su sjajne stvari. Razumijem oduševljenje i euforiju sa dostignutim, ali to nije kraj. To je tek dobar temelj za dalje. A za dalje znaš. Odavde pa na dalje je u pitanju subjektivni doživljaj. Do sad je bilo postavljanje sistema, odnosno zvuka na valjane osnove. Opet po meni, sjajne stvari su jednostavne stvari. Rasuta pažnja na tri sistema takođe nije dobra. Ok, razumijem i tu potrebu. Na neki način su druga dva sistema i poligon za vježbanje, ali osnovno je da u glavnom sistemu svedeš komponente i gedžete, naročito gedžete na minimum.
 13. Drugim riječima, sistem ti je spreman, a izgleda i ti da pređete na novi nivo.
 14. Šta Toza? Nit luk jeo, nit luk mirisao... samo nekoliko rakija i kafu tresnuo Ko je slušao tvoje folije od zvučničkih kablova, taj može da pretpostavi. Ko nije, ne može i to je to. Sa nekim stvarima u konstrukciji se ne slažem, ali ko kako voli i kako mu prija. Generalno, sa ovim žicama može da se napravi ultimativni kabel za kraj igrice, i opet je to to. Sviraće fenomenalno kako god da se smota, a to što pričam Draži o cijepanju dlake na četiri dijela... ma nema veze... Čak sam siguran da je i 4mm2 dovoljno, ali od viška glava ne boli. Opisati neopisivo... Prvo, nije neopisivo, drugo nije ni teško ni komplikovano opisati. @Dražo prvo sad treba da dođeš kod mene i čuješ, pa će ti biti lakše da shvatiš kuda i kako dalje.
 15. Toza

  Tozin sistem

  Vidi, bitno da smo jači od gremlina. Za ostalo ćemo lako.
 16. Toza

  Tozin sistem

  Ajde, ajde, ne budi skroman, stavih ja ptičurka s južne hemisfere.
 17. Toza

  Tozin sistem

  Čudan neki smajlić...
 18. Toza

  Tozin sistem

  @Thecoki se javlja. Njegova mini linija je najbolja i od onog gremlina šveckog. Time mu je i radijus veći 🦜
 19. Toza

  Tozin sistem

  Pa da. Ja ne mogu. Navijam za mono strukture, nikako za poli strukture. E pa dobro.
 20. Toza

  Tozin sistem

  Oću i ja da poligrafišem preCednika.
 21. Za sistem od 87k naravno da nema phono sekcije. Treba nju zasebno iscolovati još još par desetina nečega... ako misli da isprati ostatak.
 22. Najbolje da ti neko ukratko prepriča. Razmazili se ovi viđeniji članovi.
 23. Toza

  Tozin sistem

  Svi ćemo završiti na poligrafu monokristalnom. Neko prije, neko kasnije. Neko po ovoj, neko po nekoj drugoj cijeni.
 24. Toza

  Tozin sistem

  Vrlo interesantna tema, zar ne? Ne sumnjam da svi vi imate perfektan zvuk. Ne sumnjam da uživate u zvuku svojih sistema. Ali vi sumnjate! Ali je znatiželja prevelika da bi ste ignorisali. Sumnjajte i dalje. Odoh da vam ne smetam u sumnji.
 25. Toza

  Tozin sistem

  Al mi je dooobro!!! Od srca vam želim da doživite ovakvo iskustvo!!! Uzdravlje! Odoh da ronjam po mom ličnom i personalnom audio akvarijumu.
×
×
 • Create New...