Jump to content

Zvukoljub

Moderator
 • Posts

  901
 • Joined

 • Last visited

About Zvukoljub

 • Birthday 09/02/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Vaistinu konza

Recent Profile Visitors

7,858 profile views

Zvukoljub's Achievements

 1. Ako insistiraš na surroundu, možeš da potražiš top-modele soundbarova koji imaju bežične zadnje zvučnike koji se odvajaju od centralne jedinice - samo ih baciš negde pozadi kad hoćeš da gledaš film, a nakon toga ponovo nakačiš na saundbar, da se pune. Čak kod Philipsa recimo ti odvojivi zvučnici mogu da funkcionišu potpuno nezavisno, tipa poneseš ga na odmor kao blutut zvučnik. Dakle, praktičnost maksimalna. E sad, da će to lepo da napuni 45 kvm - neće, a i s cenama su nešto preko 1.000 €.
 2. @Thecoki Naveo sam da u više navrata nisam uspeo da ponovim Amirovo iskustvo. Takođe, u mojim porukama si mogao da vidiš da sam napisao da ne isključujem da problem zaista može da postoji na nekim primercima, ali da s mojima to nije slučaj. Ako ti (a ne svi) misliš da je to držanje strane, to je tvoje pravo.
 3. Nisi mi ti rekao, jer sam i onda napisao da sam ponovo skinuo tu pesmu kako bih ponovo isprobao sve. Dakle, probao sam još pre nekoliko meseci (čim sam naišao na ASR temu) i utvrdio da ne čujem predmetne neželjene efekte, a zatim sam to isto uradio još jednom. U ovome dole je suština. Ne da je čudno, nego je potpuno besmisleno na taj način testirati hi-fi zvučnike za kućnu upotrebu.
 4. @Shang Tsung napisao sam da se KSN više ne prave, koliko znam, tako da je njihovo navođenje više bilo lamentiranje... A i koliko se sećam, novi su koštali oko 500e. Nisam probao nijedan od četiri konkretna modela koje si naveo u prvoj poruci, ali sam prilično siguran da bi sa MA imao problem sa zadnjim zidom, a verovatno i sa Q350 (prema prethodnim iskustvima sa KEF i MA). Zato sam i spomenuo da bi možda bilo bolje da gledaš za broj manje zvučnike, pogotovo jer već imaš dobar sub. Da, MA su sigurno najbolji u pogledu završne obrade, ako je to bitno. @R_R Phantom se prodaje na komad. Dakle, par najjeftinijih = 2.200e. @garson ako si pročitao poruku koju si linkovao sa ASR foruma, AJ jasno kaže: "It seems that the vibration happens at high level. But this level is way beyond the rated power level of this speaker. ... It seems that the level you were testing at was far in excess of the max power rating of the speaker. This could account for the comments from other listeners that have not heard the sound."
 5. @Shang Tsung ako već imaš dobar sabvufer, a i postavka je nearfield, možeš da ideš i na manje kutije - manje će te smarati blizina zadnjeg zida. Nešto tipa Dynaudio M10, Q150 i sl. Bilo bi super nešto s frontalnim portom. Najradije bih preporučio KSN, ali, koliko sam razumeo po informacijama na forumu, više se ne prave... @Nixie i @R_R, pokretač teme je u prvoj poruci napisao da polovno nije u opticaju, zbog finansijske konstrukcije.
 6. Obrni na koju god stranu hoćeš, poenta je da moj par zvučnika ne pokazuje nikakve nedostatke. Ne znam ni što sam se pecao, odoh dalje da slušam Seiferta...
 7. E pa mora da je to. Potrebno je bar 4-6x skuplje pojačalo, a ne samo 2x
 8. @Thecoki pobeže... Evo sad sam ponovo skinuo četiri verzije: The Best of Eva Cassidy (2012) - FLAC 44,1/16 Nightbird (2015) - FLAC 44,1/16 Time After Time (2000) - FLAC 44,1/16 Time After Time (2000) - vinil rip WAV 192/32 Puštam naizmenično, pojačavam, utišavam, ništa. Ostatak sistema čine Exposure 2010S2 i Chord 2Qute. @Delija neverniče , nadam se da je ovo dovoljan dokaz:
 9. @Delija i @Thecoki, svaki test u HF sadrži spisak opreme koja je korišćena. Testiranje traje najčešće 1-2 nedelje, osim ako distributer insistira da se test obavi kod njega - po pravilu su tada u pitanju veoma skupi uređaji. On-topic: u toj klasi dvoumio sam se između Uni-Fi 2.0 i M20, pobedio je ELAC. I opet, u više navrata nisam uspeo da ponovim problem koji je Amir imao, što ne znači da problem ne postoji na pojedinim primercima.
 10. Ja nisam uspeo da ponovim problem koji je Amir imao. Verovatno zato što je on naučnik, a ja nisam. Andrew Jones jeste uključen u celu priču, javio se u temi na ASR forumu.
 11. Pa da. Osim što je ružno, to pojačalo je i mnogo slabo, pa su morali da muljaju u specifikacijama. A uostalom... To sam i ja primetio kad sam isprobao MOON 700. Na kraju treba kupiti ono koje je lepše.
 12. Možda nije lep, ali je mnogo uporniji od bilo kog Harmana i sl.
 13. Upravo sam na Tidalu napravio nalog, pokrenuo jednomesečni trial za hi-fi/master paket, instalirao app i Ranije nisam mogao ni da napravim nalog. Tako da, rekao bih da je zaživelo.
 14. Ispravljeni quotovi i ostalo. Vezano za kvalitetniji zvuk s računara, kolega Arn je naravno u pravu: iskoristi CD-N500 kao strimer. Na taj način ne moraš da kupuješ dodatni DAC. Meni to nije palo na pamet jer sam ne koristim strimer u sistemu, pa mi to nikad nije prva ideja. Generalno, probaj prvo da izvučeš maksimum iz postojećeg sistema. Nemoj da menjaš zvučnike i dodaješ DAC, a da nisi u potpunosti savladao mogućnosti uređaja koje već imaš.
×
×
 • Create New...