Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

I tako, koncert je bio sjajan :). Ozvučenje i prostor su bili odlični, Hoze i bend bili su raspoloženi, publika je bila ok, neki fini mladi ljudi, znali su tekstove pesama i doprineli su pozitivnom vajbu - osetna je bila sjajna razmena energije između publike i benda. Takođe, neke, inače dobre, pesme - poput "Down The Line" ili "Teardrop" - koje Hoze na albumima izvodi tiho i sam uz pratnju akustične gitare, poprime drugo, spektakularnije i moćnije, lice uživo, kad ih izvede kompletan bend u energičnijem aranžmanu. Baš smo uživali. Nema šta, velik umetnik, Hoze Gonzales. Neka se pripremi Fink :) . 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 11/10/2015, 8:55:11, henk said:

I tako, koncert je bio sjajan :). Ozvučenje i prostor su bili odlični, Hoze i bend bili su raspoloženi, publika je bila ok, neki fini mladi ljudi, znali su tekstove pesama i doprineli su pozitivnom vajbu - osetna je bila sjajna razmena energije između publike i benda. Takođe, neke, inače dobre, pesme - poput "Down The Line" ili "Teardrop" - koje Hoze na albumima izvodi tiho i sam uz pratnju akustične gitare, poprime drugo, spektakularnije i moćnije, lice uživo, kad ih izvede kompletan bend u energičnijem aranžmanu. Baš smo uživali. Nema šta, velik umetnik, Hoze Gonzales. Neka se pripremi Fink :) . 

 

 

Bio!

Slazem se sa opisom, bilo je odlicno.

Ja sam volijo da budu stolice za nas starije, umornije, sa posla dosavse.

Salim se, covek je stvarno magican i bilo je izvanredno.

Link to comment
Share on other sites

Završen je Novosadski jazz festival. Tanji budžet i niži generalni nivo nego prethodnih godina. Ipak, dva nastupa za pamćenje - Joey Calderazzo i Maria Joao (+ Mario Laginha).

Calderazzo je održao čas jazz klavira. Njegov stil i muzika mi ne leže, ali teško je bilo ne ostati zakucan za sedište tih sat i kusur. Jedan od najbiljih nastupa u tekućoj inkarnaciji festivala.

Ono što Maria Joao radi je više muzičko pozorište, ali svakako i džez. Ekstremna glasovna gimnastika, prizvuk Afrike i emotivna prezentacija odlike su njenog nastupa. Ortodoksniji Laginha je ravnopravnim doprinosom na klaviru balansirao njenu ekstravaganciju. Odlična predstava i nikako izbor za kućno slušanje, bar u mom slučaju.

Moj favorit, Mark Turner, nije razočarao, ali ni oduševio. Isuviše promišljena, nespontana muzika, inače jedan od važećih trendova u savremenom džezu, ostavila me je nedogrejanog. Plus dobija za pojavljivanje na sešnu u Tremi. Sticajem uobičajenih okolnosti (bez moje zasluge) sedeli smo za istim stolom. Čovek je prilično tih, čak introvertan. Zanimljivo je da se između 2001. i 2014. bio potpuno povukao iz autorskih projekata, posvetivši se porodici.

Link to comment
Share on other sites

On 11/16/2015, 4:25:20, TurboMaximus said:

 Tanji budžet i niži generalni nivo nego prethodnih godina.

 

Ta priča traje već jako dugo.  Već nekoliko godina me mrzi da odem - jednostavno me ne privlači. Muzičko pozorište me ne zanima ne samo pri kućnom slušanju, nego ni uživo. Možda da popijem pivo i družim se u holu?

Nekada je bilo - trebalo je da dođe Soni Rolins pa nije mogao, evo, biće Arči Šep umesto njega. Dobro, daj šta daš...B)

Bilo bi i danas dobre muzike, da je novaca. Zašto ne bude makar jedno veče sa vrhunskim programom i paprenom cenom, a ostalo neka bude i besplatno, baš me briga?

 

Link to comment
Share on other sites

Bilo je itekako dobrih koncerata u poslednjih par godina.O tome naravno mogu da posvedoce samo oni koje nije mrzelo da na njih dodju.Barem jedan-dva koncerta po festivalu sto i nije malo.Treba iz malo para zadovoljiti mnogo ukusa i to je tesko i uz puno novaca,a da se vidi kriza vidi se svake godine i po repertoaru. Al di meola,Toots Thielemans,Walace Rooney,Mcoy Tyner,Brad Mehldau,Ron Carter,Benny Golson,Terence Blanshard,Richard Bona,Dave Holland,nasa legenda Dusko Gojkovic po drugi put ...ma da ne nabrajam dalje bilo je tu mnogo toga u poslednjih nekoliko godina,izostavio sam verovatno mnoge,samo je trebalo malo energije pa doci,cuti pa komentarisati i pozitivno i negativno,ja ovo drugo precutim ,gledam da mi je casa u zivotu uvek do pola puna,a ne prazna pa stvari koje me nerviraju brzo zaboravljam ili zaobidjem ako mogu unapred.Naravno,uvazavam da se nekom nista od ovoga nije ucinilo bitnim,cesto je i meni program ne interesantan u startu pa naletim na iznenadjenje gde sam ga najmanje ocekivao.Vecini mojih prijatelja koje sam bezuzspesno pozivao ovih godina na koncerte nebi ni aparat za ozivljavanje vise pomogao da izmole zenu da ih pusti na koncert,al to je vec druga prica.Idu doduse i godine pa bi vecina od njih tamo zaspala sto i priznaju,verovatno ima i dobrog TV programa kod kuce koji ja propustam.Ja sam vec polako navikao da idem sam,ali ima i nade polako nalazim novu ekipu za pozvati.

Za ovu godinu je ekstravagantni koncert Marie Joao bio za pamcenje,iako je mnogima bio too much,Digla je na noge sve u sali, pola da izadju napolje,a pola su ustali na "standing ovations",pijanista je takodje bio izvanredan.Bio je koncert sokantan cak i za neke od nas koji smo je ranije slusali uzivo,sto bi montipjtonovci rekli "something completely diferent".Bilo je za moj ukus previse pevanja za jedan festival,al nisam siguran da je to vecini smetalo.Duskov koncert je takodje bio lep,ali kratak.Avishai Cohen takodje interesantan trubac.

Ovogodisnji,pa i raniji,pancevacki festival je bio interesantan ako je neko bio interesantno bi bilo cuti kakve su bile Oregon legende.Planiram od sledece godine i na taj festival ako bude interesantnih imena i planiram u Temisvar.Iznenadio sam se nekim imenima na proslogodisnjem.Nedavno sam bio u tom gradu,definitivno interesantan grad sa bogatim kulturnim zivotom i burnom istorijom,lepim gradjevinama u nasem vojvodjanskom stilu,valjda se zato osetih tamo kao kod kuce u svom Banatu, pa isplanirah spontano 2-3 dana tamo sledece godine u vreme festivala.Imaju i operu pa bi bilo interesantno i to posetiti.

Link to comment
Share on other sites

Svake godine ima par imena iz prvog ešalona. Bude i po neko iznenađenje. Selen Gülün je bila potpuno ok. Atmosfera na festivalu je odlična, gotovo osvežavajuća. Treba probati. Ja već čekam sledeći.

Bilo je mnogo više velikih imena nego što si nabrojao, mada od biološki pregaženih sve manje očekujem. Zaslužni su za neke od najdosadnijih nastupa.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, sondek said:

Toots Thielemans,Walace Rooney ,Mcoy Tyner

 

Pa dobro, nisam baš sve propustio, bilo je to pre tri-četiri godine. Fakat je da me sve više mrzi da odem, ali bih radije otišao u Pančevo da (opet) čujem Oregon nego nešto od onoga što se ovde nudilo. Tek sam sinoć video da su bili.

Ima još jedan trend koji mi se ne sviđa. Ako i imaš dobrog izvođača, on dođe u duetu, eventualno u triju. Ne volem...

Svaka muzika nađe svoju publiku, samo ja sve teže dolazim do svoje muzike, ili postajem previše izbirljiv.

Link to comment
Share on other sites

Bio sam na koncertu 01.02.1988. u "Sava centru". Imam ulaznicu, ne mogu da se setim koji je to koncert. Da li može neka pomoć, bez improvizacije.

1988.02.01. - n.n. - Beograd, ''Sava Centar'', No. 69.jpg

Generalni problem sa ulaznicama "Sava Centra" je što nisu naznačeni izvođači (i ne samo "Sava Centra").

Link to comment
Share on other sites

Boris Kovač
NEW RITUAL GROUP

in upcoming concerts


17.11.2015. Subotica, The Town Hall, 19.30
19.11.2015. Pančevo, Cultural center, 20.00
20.11.2015. Beograd, Mixer House, 21.00
22.12.2015. Novi Sad, Studio M RTV, 20.00
(Boris Kovač presents himself to an audience 18.00)
Boris Kovač

Boris Kovač – curve soprano sax, melodion, electronics
Jasna Jovićević – alto & soprano sax, bass clarinet
Slobodanka Stević – piano, keyboard
Siniša Mazalica – double bass
Lav Kovač – drums, percussion 

Sledeći gornju najavu, otišao sam danas u Studio M, kasnim, nema mesta u parteru, trčim na balkon... Ništa mi nije jasno, kakvi su sad ovo horovi? Izađem napolje posle 10 minuta i vidim da sam prisustvovao "Destom dobrotvornom koncertu tradicionalnih crkava i verskih zajednica". 

Vratim se kući i vidim: decembar! 

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, ras said:

Gledao i slušao Borisa Kovača i njegov orkestar pre neko veče u Pančevu ... izvanredno!

To sam isto, "izvanredno!", čuo i nakon koncerta u Subotici, na koji sam hteo da idem, pa sam odustao jer, božemoj, imam isto to samo 5 dana kasnije kod kuće. 

Iz još glupljih razloga, a u dobroj meri razočaran onim što je brz pregled youtube-a pokazao, propustih i Saunders-a, kod Firčija. Posle kaže Žika da je bilo: izvanredno! 

Slično beše i s Left Lane Cruisers-ima pre desetak dana; mislim da je bilo: "odvalili su". 

...

Možda bih mogao da počnem ovde da vam javljam na koje svirke neću otići; dobar provod garantujem. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Sada kopčam da nisam najavio na vreme. Kako god, evo podatka. 

Juče je u omladinskom centru CK13 u Novom Sadu održano izvođenje kompozicije *Treatise* Corneliusa Cardewa. Komad je izveo kolektiv od 11 mlađih muzičara prisutnih na novosadskoj sceni savremene muzike, uz gostovanje Chrisa Cutlera, nekadašnjeg bubnjara bendova Henry Cow i Art Bears. Gospodin Cutler je poslednje tri decenije izuzetno aktivan na polju evropske improvizovane i savremene muzike. 

Ovom prigodom je načinjen i audio-snimak koncerta, koji bi u bliskoj budućnosti mogao postati dostupan online.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...