Jump to content

beatgoeson

Članovi
 • Content Count

  3,847
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About beatgoeson

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sremski Karlovci

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Evidentna je uzdržanost od komentarisanja, pa ću napisati koju reč. Otišao sam s namerom da čujem nešto novo, i da se malo družim. U svrhu druženja, planski sam otišao autobusom, jer izeš druženje a da se uzdržavaš od piva. Kada sam ušao, svirao je, čini mi se, Oskar Piterson, i to s ploče. Odmah sam seo u fotelju ispred postavke, zvučalo mi je odlično. Do kraja nisam razumeo kakvi su bili problemi s gramofonom - kasnije se puštalo svašta, ponekad preglasno, što mi u principu ne smeta, ali malo preoštro. Posle dosta vremena se zvuk stabilizovao. Fakat, prostor je prevelik, nekad je
 2. Ti si se raspisao. Trenutno je ova kutija namenjena prodaji i možda izlaganju na nekom sajmu. Ako se pojavi kupac, može da uzme ovu kutiju za stalno, ili za privremeno dok ne napravim novu (dva meseca). Može i da plati depozit i sačeka dva meseca. Svakako neću praviti sebi lager.
 3. Kanda si propustio momenat iz jednog od mojih prethodnih postova, gde se potencijalnom kupcu nudi opcija izrade nove kutije, uz finiš po izboru? Ako želi Velikinca, nema nikakvog problema.
 4. Već sam objašnjavao da nema nikakvog "odmicanja sa dizajnom", jer je unutrašnja konstrukcija ono što diktira oblik i dimenzije kutije - pogledaj sliku gore. Ako su tebi najbitnije dizajnerske egzibicije na kutijama, gde je jedino važno da se udari drajver na kutiju tačne litraže, optočenu kožom i koječim, jasno je da nisi moj kupac. Jasno je i to da većina razmišlja kao ti, i to je o kej - slušaću ih ja, ako neće niko drugi.
 5. Za ove dve - tri godine nisi mogao da smisliš ništa uvredljivije? Potpuno iste reči kao posle prvog sajma, mada nisam siguran da si to bio ti. Tek, mašta ti nije baš jača strana.
 6. Ako ćemo iskreno, nisi ti video skoro ništa. Recimo, da si pogledao oba primerka od nazad, video bi da je jedan potpuno ofarban a drugi nije. Zatim, majstoru je nestalo farbe, pa je gornja crna površina na levom zvučniku ostala mestičava i nedorađena. To će narednih dana, naravno, biti doterano, kao i još neki detalji. No, rekao sam u kojim su uslovima tekle pripreme.
 7. Osim što potencijalni kupac dobija nove drajvere (ribone i Fostexe imam neraspakovane, basovi su tek usvirani, ali se mogu i oni zameniti, čeka se najviše deset dana), mogu da napravim nove kutije, finiš po želji. Ali, mislim da tražite dlaku u jajetu. Recimo, ne vidim da su Hatbeth kutije ekskluzivnog izgleda. Kao da su od špera, sa šrafovima koji se vide na frontalnoj strani. Ne mislim da su ružni, ali ne naslućujem ni neku ekskluzivu. Evo jedne moje fotke, mislim da stvar izgleda u najmanju ruku solidno.
 8. Jedino da odradi neko furniranje, kutiju moram ja da pravim.
 9. Hvala na lepim željama, ali će sve ovo, svakako, ostati u domenu entuzijazma. Ne verujem da u velikim firmama ne mogu da smisle nešto slično, ali isto tako ne verujem da im se isplati da rade kutiju sa slike, gde se vidi samo deo onoga što komplikuje njenu gradnju. Veruj mi, neki veliki biznis mi nije ni u naumu. Ako se nađe neki kupac - nemam ništa protiv, ako ne, manje ću se nagutati otrovne prašine. Ipak, šteta ako zaista ima tako malo pravih ljubitelja dobrog zvuka. S novcima... Jer je, zapravo, bilo ozbiljno zainteresovanih. Nažalost, nema dobrog zvuka za malo para.
 10. Ovo podešavanje sam napravio samo za ovu priliku, da bih pokazao kako je jednostavno dovesti stvari u red i raditi sa basovima (pa i malo više) skoro sve što hoćeš. Zvučnici mi stoje nasred sobe i svakako neće tu ostati. A za ovaj pik - imaću ga u vidu, hvala na savetu. Ako se ne pojavi u sledećoj postavci, ako treba, ćemo da ga napravimo.
 11. Pozdrav forumašima, neko vreme se nismo čuli. Iako je reakcija publike na moje zvučnike bila odlična (neki su se vraćali i po tri puta), osećam potrebu da napišem ovaj post koji će da liči na pravdanje. Naime, kao i prošle godine, zvuk mi je bio malo tanak u predelu nižih srednjih frekvencija. Jedini razlog za to je isti kao i prethodni put - priprema za sajam u vremenskoj iznudici. Desilo se da sam odlučio da ove godine ne izlažem, jer nemam ništa novo da prikažem. A onda je počeo da radi crv, pa sam rešio da napravim novu, poboljšanu verziju istog zvučnika. Misl
 12. Mislio sam da će biti neka reakcija moderacije, ali ništa. Ovo mesto se pretvorilo u kupleraj. Je*eš forum gde posle svakog posta koji mu se ne sviđa, neka budaletina može da ti ispisuje psihološki profil i svoje seksualne fantazije. Zbogom.
 13. Nisam nikoga napao. Lepo sam pitao, jer je onaj dijagram koji je objavio bio nerealan. Zaista sam tražio puno po net-u i našao samo onaj dijagram koji sam postovao, poreklo mu je iz fabričkog PDF-a. Postoje neke simulacije (to je postovao Majda), postoji neki ulickani dijagram (možda za BR) sa gitarskog foruma (postovao Majda) i ništa više. Ima jedno DIY merenje OB sistema sa po dva drajvera, rekao bih blizu uglova sobe postavljenih, i to ide zaista duboko. Problem je što je odgovor bio taj, da su to isti dijagrami (moj i njegov), samo je pomerena x-osa, što vređa inteligenciju. Pustio na
×
×
 • Create New...