beatgoeson

Članovi
 • Content Count

  3,834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About beatgoeson

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sremski Karlovci

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mislio sam da će biti neka reakcija moderacije, ali ništa. Ovo mesto se pretvorilo u kupleraj. Je*eš forum gde posle svakog posta koji mu se ne sviđa, neka budaletina može da ti ispisuje psihološki profil i svoje seksualne fantazije. Zbogom.
 2. Nisam nikoga napao. Lepo sam pitao, jer je onaj dijagram koji je objavio bio nerealan. Zaista sam tražio puno po net-u i našao samo onaj dijagram koji sam postovao, poreklo mu je iz fabričkog PDF-a. Postoje neke simulacije (to je postovao Majda), postoji neki ulickani dijagram (možda za BR) sa gitarskog foruma (postovao Majda) i ništa više. Ima jedno DIY merenje OB sistema sa po dva drajvera, rekao bih blizu uglova sobe postavljenih, i to ide zaista duboko. Problem je što je odgovor bio taj, da su to isti dijagrami (moj i njegov), samo je pomerena x-osa, što vređa inteligenciju. Pustio nas je da se dve stranice prepucavamo, a onda je napisao "jeste, to je verovatno bio BR dijagram", ali sam ipak, nekako, ja ostao kriv za nesporazum. Pritom, nisam imao ideju da bilo šta kontriram, jednostavno sam pitao. Nikada me OB koncept nije interesovao, ako je taj Eminence idealan za to, super. Vidim iz podugačkog Majdinog posta (koji je o meni, ali mi se ne obraća) da sam ga ja tu nešto šutirao. Ne razumem tu potrebu za izmišljanjem i podmetačinama. Da, ja sam napisao da je (valjda) banovan, takav sam utisak stekao po nekim vestima koje su došle ne znam ni ja odakle, ali sam se ogradio. Ideja je bila da istaknem kako bih ja banovao sve one koji na smernu kritiku da nije zgodno sve ordinarne audiofile nazivati ovcama i budalama reaguju onako odvratnim postom, punim diskvalifikacija i uvreda. Pročitaj ponovo i ako misliš da je to normalno, neka ti bude. A ovaj poslednji njegov post je, jednostavno, bolestan. Toliko o tome. Nisam postovao "ništa konstruktivno" u temi, ali je s pažnjom pratim. Stvar funkcioniše ovako - oni koji imaju šta da napišu - oni napišu, a drugi čitaju. Ali, forum dozvoljava i pitanja. Ideja je sledeća - ja pitam, onaj ko zna odgovori. Odgovori su bili konfuzni, stvarali su zabunu, a onda je počelo sa diskvalifikacijama, uvredama... i to mahom od strane neljubaznog domaćina. Bila je i ona tvoja šala, hajd' nije strašno, sve i da si hteo da me uvrediš. Ono što je sledilo je čist horor.
 3. Lično imam simpatije za starine, ali hajde da ne preterujemo. Da ne bih ponovo navukao odijum grupe +1, samo ću navesti izvode iz komentara jednog lika koji je, valjda, neka faca u svetu horni. U svakom slučaju, čuo je Klangfilm: "A friend of mine (in fact two of them) has Klangfilm Bionor. I “mint” and original and he very much worships it’s “originality”. I do not like this speaker become many reasons but they have some “moments” worth to capitalize upon." "diving in idiotic hysteria about the advantage of vintage audio. Romy the Cat " Ako ovde ima nešto što je Majdu isprovociralo za bračnu ponudu, samobanovaću se sa foruma zauvek. Ovo postaje bolesno.
 4. Dobro si primetio, ali si ovim postom već ušao u uži izbor za cipelarenje, kao strani element u sekti. Ne postoji negativna istorija odnosa pojedinih članova foruma. Lično sam napravio kućni sistem koji debelo spada pod naslov ove teme, iako nema horne. a dosta solidno mi je i znanje o hornama, jer sam jedno vreme imao nameru da nešto radim na tu temu. Ovde postoji samo istorija odnosa prema svakom zrnu razuma, i odnos prema nepoćudnim pojedincima. Gde se onda, iz jednog jedinog, makar i najbezazlenijeg posta razvije maligna diskusija na dve strane, a strani element se proglasi za trovača i pljuvača po jadnim hrčkima.
 5. Imaš previše lepo mišljenje o sebi. Umesto što si, u svom dugom i patetičnom postu, istovario brdo ****** na moju glavu, bolje da si obratio pažnju da si upravo ti nazvao budalama sve one "koje vodaju po sajmovima ko ovce" i da sam ja reagovao isključivo na to. Nije ni čudo što su te (valjda) išutirali sa onog foruma, i ja bih, da sam vlastan.
 6. Tako sam i mislio, pa sam to i napisao. Ne baš direktno: A znamo koji je momenat po tome što sam jedino za velike drajvere našao merenja, kao i primere upotrebe u nekim DIY projektima. Za kompletnu hornu nisam našao nikakva merenja. Uostalom, ako se Romiju ove horne ne sviđaju, a dao im je najveći kompliment, to dovoljno govori o nekom stavu prema vintage-u.
 7. Čemu ovo nemušto prepucavanje, sve je jasno u onome što sam citirao, ako misliš da ima još nešto - kaži, ako nećeš, onda nemoj da kažeš... Poenta je (po treći put) - ne treba preterivati, bilo je tada i dobrih stvari, kao što ih ima i danas.
 8. Moje iskustvo je da svako moje mišljenje biva dočekano na nož i propraćeno hajkom neke od forumskih grupa za linčovanje.
 9. Opet ta sujeta. Ako na forumu ima sujetnih, ti si svakako taj. Ko bi još, u video-nastupu, izjavio da na prvo slušanje nepoznatog sistema može da proceni šta tu valja a šta ne valja? "Zlatne uši", takoreći... Ne znam kakvu si sujetu našao u mom postu. Čak priznajem da mi engleski nije jača strana, pogotovo ako neka rečenica ima posebno značenje kad je izgovori određena osoba. Poštedi me edukacije, reci nam svima šta to znači kada ON napiše?
 10. Tako vas je Woland krstio, ja nisam u toku sa takvim previranjima. OK - i kod Klangfilma je našao "izvesne upotrebljive momente", znamo koji su (koji je). Elem, kao što rekoh, ne treba preterivati. Dosta dobro stojim s logikom.
 11. Lično imam simpatije za starine, ali hajde da ne preterujemo. Da ne bih ponovo navukao odijum grupe +1, samo ću navesti izvode iz komentara jednog lika koji je, valjda, neka faca u svetu horni. U svakom slučaju, čuo je Klangfilm: "A friend of mine (in fact two of them) has Klangfilm Bionor. I “mint” and original and he very much worships it’s “originality”. I do not like this speaker become many reasons but they have some “moments” worth to capitalize upon." "diving in idiotic hysteria about the advantage of vintage audio. Romy the Cat "
 12. Ne, upravo je bilo reči o potencijalnom opsegu u donjem delu, ovo je iz posta koji prethodi mojem pitanju, složićeš se da je bilo banalno i sasvim na mestu. Ako Anubisgrau u njemu nalazi neku sujetu, onda mora da se malo preispita, jer mi se već nakačio na grbaču, ne znam iz kog razloga: Ide. Još nešto. Pun mi kufer zajedljivih natuknica tipa: Pa otuda poziv svim forumskim naučnicima da pokažu svetu šta znaju da naprave, a ne zato što želim da istaknem svoje prisustvo na sajmu. Znaju ljudi da sam bio, zašto bih to ponavljao? Ne sumnjam u vaše veće znanje, ali ne podnosim otvoreno uvredljiv nastup prema meni. Slobodno moderirajte, nisam ja zagadio temu nego vi.
 13. Nadgornjavanje je krenulo ubeđivanjem da su dijagrami kod kojih jedan počinje da pada ispod pedeset, a drugi ispod sto pedeset Herca - isti, samo malo pomereni. Sve ostalo je bila bezvezna rasprava.