beatgoeson

Članovi
 • Content count

  3,741
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About beatgoeson

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sremski Karlovci

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. beatgoeson

  Dachin sistem mkII

  Mislim da si u pravu, moj komentar se takođe odnosio na komplet karbonske kutije, samo na forumu ima malo pecaroša pa nisu shvatili. Naime, karbonska vlakna se koriste za izradi štapova za pecanje zbog čvrstoće, male težine i - velike elastičnosti. Čvrstoća je OK, ali ostale dve osobine mi ne deluju kao neka preporuka za izradu kutija za zvučnike, pogotovo elastičnost.
 2. beatgoeson

  Dachin sistem mkII

  Da li je to isti materijal od kojeg prave štapove za pecanje?
 3. beatgoeson

  Dachin sistem mkII

  E, sad se bolje vidi, sve je jasnije. Dugmići su malo skriveni. Hvala za link, ima zanimljivih stvari.
 4. beatgoeson

  Dachin sistem mkII

  Kad već ne možemo da čujemo, makar da hvalimo izradu - zaista deluje impresivno. Što se kablova tiče, najmanje je bitno šta se nalazi nazad. Osim toga, nerazumno je žrtvovati i jedan promil mogućnosti da se dobije bolji zvuk, na račun zaista suvišne estetike. Zanima me pojačavački segment, čini mi se da vidim ethernet priključak na zadnjoj strani, ne vidim dugme za gain, zatim, pomenuo si trokanalni DSP... ako može detaljnije - kako to radi? Možda neki link?
 5. beatgoeson

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Želim ti da sve prebrodiš brzo i bezbolno. Ako u tome gutanje sonde može da ti pomogne, uradi i to. Nije moguće da više mrziš igle i sve te andrmolje nego ja, a eto, gutao sam i sondu i ostao živ. Na primer, više mrzim vađenje krvi, jedino što ovo sa sondom smara nešto duže i malo je bljak... živ bio.
 6. Hvala! Bilo je tu još ljudi, ali svi sa Foruma. Još dvojica - trojica koje sam obavestio, jer znam da ih tematika interesuje. Očekivao sam barem još nekog ko bi došao iz znatiželje, jer smo se oglasili i na Fejsbuku. Međutim, izgleda da je audiofilija međ' običnim svetom potpuno skrajnuta kategorija. Stičem utisak da je i na Sajmu tako.
 7. Može u Las Vegasu? Biće (valjda) u Pakracu, za mesec dana.
 8. Planirajte svakako, sve je dogovoreno.
 9. beatgoeson

  Uticaj osigurača na zvuk

  Meni se čini da je traženje punch-a po svaku cenu, zapravo, veoma racionalan postupak. Naime, teško je zamisliti da bilo koji segment sistema, a pogotovo zvučnici, mogu da "izmisle" punch tamo gde ga na snimku nema. Što je udarac bubnja čvršći i brži, što je okidanje žice energičnije, možemo biti uvereni da smo "bliže istini", ukoliko je sve ostalo u redu... jer, ipak, nije punch jedino merilo.
 10. beatgoeson

  Uticaj osigurača na zvuk

  Proradio u meni neostvareni tehnolog. Apropo one cevke, tek radi potpune preciznosti: ako imamo cevovod određenog poprečnog preseka, pa jedan njegov deo zamenimo užom cevi, kroz užu cev će zaista fluid brže da poteče, ali... ako razlika pritisaka na početku i kraju cevovoda ostane ista, zbog većeg otpora protoku kroz uži deo, ukupni protok će se smanjiti. Da bi protok ostao isti, moramo povećati pritisak na ulazu u cevovod. - -
 11. U kafeu postoji gramofon, kupljen je po preporuci sa foruma, ali se ne sećam koji model. Svakako nije nešto naročito. Uz Solaja Audio fono bi mogao da zvuči, možda, solidno. Možda vredi probati, ali bi prava stvar bila da neko donese nešto audiofilskije.
 12. Pretpojačalo, pojačalo i zvučnici isto kao na pretekle dve priredbe. CD plejer - možda jedan, možda drugi, možda oba. Situacija će biti opuštena pa, kao što rekoh, možda bude neki DAC, možda gramofon...
 13. Ako nije prerano, usuđujem se da, skoro dve nedelje pre termina, najavim "ivent". Dakle. petog maja u kafeu Opera, Ise Bajića BB, biće prezentacija uređaja Solaja Audio, a sve sa u naslovu pomenutim zvučnicima. Izvesna skepsa je logična... na primer, pitam se šta se dešava ako neki baja tresne na sto hiljadu evra i zakupi lokal za tu subotu? Naše šanse sa besplatnim terminom su, razumljivo i opravdano, minimalne. U svakom slučaju, o eventualnim promenama ću izvestiti na vreme. Prezentacija bi počela oko 12h, pretpostavljam da bi sve moglo da potraje do malko kasnije, uveče. Nisam razgovarao o tim detaljima, ali ako budemo dovoljno konzumirali, siguran sam da neće biti problema. Otvorena je mogućnost donošenja sopstvene muzike, DAC-ova, gramofona... ima vremena za dogovaranje. Reč je o prostoru odgovarajuće veličine, zatvorenom sa tri strane, a četvrtom je otvoren prema pozamašnom prostoru kafea. Ako bude lepo vreme, nezainteresovana publika će sedeti u povelikoj bašti, a mi, voila... Ako neko odavno nije bio u Novom Sadu, eto prilike... kafe se nalazi u zgradi Sokolskog doma, nekad Srpskog narodnog pozorišta. Na korak od Dunavskog parka, Dunavske ulice, i, naravno, od samog Dunava. S druge strane, na korak od Trga Svetozara Miletića, Zmajovine ulice... https://www.facebook.com/CaffeRestaurant.Opera/ To je ovo gde su tende:
 14. beatgoeson

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  I apsorbere basova ugrađene u zid.
 15. Umalo da zaboravimo, a nije nevažno - zvučnički i interkonekt kablovi za Minidsp u zvučniku su bili manufaktura člana foruma Dragan333. Nešto interkonekt kablova smo pozajmili od STAMPA CABLES iz Slovenije, koji nam je ljubazno ustupao kablove i u Beogradu.