Jump to content


boban777

Članovi
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by boban777

  1. Bio sam na koncertu 01.02.1988. u "Sava centru". Imam ulaznicu, ne mogu da se setim koji je to koncert. Da li može neka pomoć, bez improvizacije. Generalni problem sa ulaznicama "Sava Centra" je što nisu naznačeni izvođači (i ne samo "Sava Centra").
  2. Simpaticno, skupo. http://www.ebay.com/itm/TEAC-OCASSE-NT-50-ExtraNormal-Open-Reel-Cassette-Tapes-made-in-Japan-/351471304823
  3. boban777

    MINIDISC

    Da pre 20-ak godina smo imali više interesovanja, istraživanja, sakupljanja snimaka. Danas sam u raspoloženju play stare kasete i to je to. Razumeli smo se apsolutno.
  4. boban777

    MINIDISC

    Jeste, manjak basova je primetan. Imam "Sony" MDS JE 520 (prethodno 510). Mini Disc je odliÄan za manipulaciju - rukovanje. "Mana" kod audio kasete je UVEK ISTI REDOSLED PESAMA. Mislim da je audio kaseta najjaÄi audio format IKAD (ne i najbolji). SavrÅ¡ena stvarÄica, perfektna dimenzija, jednostavna za rukovanje, otporna na mnoge incidente, nekada se nosila u kolima za letovanje, . . . . Kod "MD" je premnogo mogućnosti i informacija (BESPOTREBNO). Daljinski sa pet hiljada funkcija, sve bespotrebno.
  5. boban777

    MINIDISC

    Imam MDS JE 520, daljinski, knjizica na 50-ak strana, 4-5 MD. Kao nov je. Skoro sam mu cistio display (unutrasnja strana). Zbog propozicija dalji kontakt na pp. Pijemo kafu, isprobavas ga. Generalno mi ne treba.
  6. Ova opcija 50 e je Äak najprihvatljivija. Mnogo zezanja za mint stanje koje je teÅ¡ko ostvarljivo, veliki trud i rad, a i znanje. Ja sa nekim srednjim poznavanjem elektronike se ne bih mnogo naprezao.
  7. Navedi brzine i broj kanala (2 - track ili 4 - track - to se vidi na ploÄici sa zadnje strane). U startu se vidi da je pukao O-ring za counter (NEBITNO). Već si dobio ponudu za polugu prekidaÄa (stoN_Cold). NećeÅ¡ da se obogatiÅ¡, ako ga dobro srediÅ¡ na Äekanju Ti je 200 - 300 eura, proizvoljno razmiÅ¡ljanje. Upravo sam video brzine na slici: 3 3/4 in/s = 9.5 cm/s i 7 1/2 in/s = 19.0 cm/s. BaÅ¡ odgovarajuće.
  8. fi 15 cm, plasticna kucista.
  9. Ako hoces da se bakces magnetofonom imam 10-ak traka ("Basf" i sl.) Mrzi me da stavljam u oglase. Da napravimo neki dogovor, lokacija Beograd, Vracar.
  10. Video, kontaktirao, za dan - dva dobijam slike. Utvrdiću stanje. Tvoj TK 140 mi je rezerva. Hvala. Ma Å¡to reÄe stoN_Cold u ARHIVU U ARHIVU U ARHIVU. (ili Äekićem)
  11. Tek danas pogledam forum. Od 3 - 4 dela koja mi nedostaju barem 2 su ista kao na TK 140. Ako ga imaš, a za bacanje Ti je u redu. Može piće u kafiću (to je sudbina starih uređaja). Pozdrav
  12. Imam i UHER 4400 (sa slike). Mehanika je u perfektnom stanju, nema zvuk. Pa i njega da pridodam u svetlarnik.
  13. I kao aneks. Da ja zahebem nostalgiju i da odmah arhiviram moj TK 146 u svetlarnik, a kasnije u kontejner ili nekom kolegi serviseru kao poklon. Možda je najpametnije.
  14. Spustio je cenu sa 30 e na 3.000,00 din. Realno je 15 e do 20 e. Kad bi imalo sve što tražim dao bih 20 e zbog nostalgije. Tri dana bi ga koristio (moj TK 146) i onda bi otišao na policu.
  15. Hvala na pomoći. Video sam ovaj TK 147 iz Novog Sada, kontaktirao sam prodavca i tražio da skine poklopac i da napravi 2 - 3 fotke. Nije pristao. UbeÄ‘en sam da je mehanika 100 % ista kao kod mene (TK 146). InaÄe detaljnim pregledom fotografija na "kp" stvorio sam sledeći zakljuÄak: - O-ring za counter je pukao (ipak nebitna stvar i zamenio sam ga). BrojÄanik je na 0000 pa iz toga stvaram zakljuÄak. - Prema opisu prodavca "zaglavljen potenciometar za play" (mala greÅ¡ka nije potenciometar već poluga), moj zakljuÄak je da nedostaje lisnata opruga koju ja tražim. InaÄe ima jedan TK 144 iz Beograda. TakoÄ‘e prodavac neće da ga otvori i da mi poÅ¡alje fotke. Nije mi odgovorio na predlog da doÄ‘em, otvorim poklopac, pogledam i kažem kupujem - ne kupujem. Biću strpljiv. JoÅ¡ jedanput hvala na pomoci. http://www.belielektronik.rs/ ima veliki izbor gumica (O-ring). Na žalost popreÄni presek je mali 1 x 1 mm. Mogu da posluže za neko vreme. Kod mene je popreÄni presek fi oko 3 mm (imam saÄuvane otpadke). Opruga na slici je savijena kao krug, nalazi se taÄno po sredini slike (strelica nije merodavna).
  16. Kompletan pregled i servis kod stoN_Cold stoN_Cold Pošto je on skroman pa se ne nudi ja ga reklamiran. Lokacija Beograd, Kanarevo Brdo.
  17. Slažem se sa prethodnim komentarima. PoÅ¡to nije definisan nivo - kapacitet sreÄ‘ivanja mogu koliko - toliko da predložim servisera Neshu, Beograd, ul. Cara DuÅ¡ana. Popravlja te stare ureÄ‘aje (i trakaÅ¡e). Ne znam ga liÄno. Imam posredno saznanja o njemu. Informaciju o liÄnim podacima zna Milos - Kiki na "kp" milos classic hifi. NaÄ‘i neki Kikijev oglas, obrati mu se i pomoći će Ti. Generalno tapni to za neÅ¡to pristojno i ne maltretiraj se. Evo Ti pomoć: http://www.kupujemprodajem.com/Revox-B77-PR99-21507450-oglas.htm?filter_id=5335
  18. Ako Ti je onaj sa slike koju si mi poslao neki krš, da se dogovorimo. Pozdrav. Hvala
  19. Nisam familijaran sa site-om pa stavljam sliku po sliku.
  20. Za stoN_Cold Ne, desna strane je. Ispod rucice za play, stop, for, back. Mala opruga (lisnata) i limce preko osovine. Otvorio sam ga, cackao, iskocila osovina, nasao sam je, nisam ni znao da postoje savijeno limce - opruga i odstojni lim preko osovine.
  21. Ovo bi bila pomoć Hi-Fi prijatelja. Oglasio sam se na "kupujemprodajem". Tražim neispravan (za bacanje) magnetofon "GRUNDIG" TK 146 zbog delova. Ako Vam stoji u podrumu, pronaÄ‘ite ga pa da napravimo neki dogovor. Potrebna su mi 2 mala mehaniÄka dela (opruga - specificna i lim). PorodiÄna stvar, kupljena 1971. god., bila u Rijeci, stigla pre mesec dana. Sve je to zbog nostalgije, uspomena i nekih sećanja. Da mi baÅ¡ treba, ne treba mi. p.s. Ako aministrator oceni da ovom postu nije ovde mesto prebaciću ga u odeljak mali oglasi (imam pravo).
  22. Audio Sajam - Ustanova Kulture Palilula 26.10.2014. Neke moje konstatacije su: Broj izlagaÄa duplo manji nego proÅ¡li put pa i viÅ¡e od toga (mnogo viÅ¡e), broj posetilaca duplo manji nego proÅ¡li put pa i viÅ¡e od toga (mnogo viÅ¡e). Toma iz KruÅ¡evca je standardan sa ponudom, bio jedan lep tuner "sansui", jedan lep stari amplifer "tecnics", jedna - dve kutije sa ploÄama, jedna kutija sa DVD-ima. Za Å¡ankom razreÄ‘eno tj pusto. Popio sam kafu, sreo par poznanika i to je to. Neka apatija. Organizatoru želim da ne bude u minusu. Mislim da je bilo slikanja pa ce veÄeras možda i da bude neka slika. "C'est la vie"
×
×
  • Create New...