Jump to content


treciprogram

Članovi
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1,085 profile views

treciprogram's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala za preporuku! @Krca44 Hvala za ovaj vrlo korisni info!
  2. Hvala puno, to su detalji koje sam trazio. Javio se Kevin iz Kabuse i prakticno mi je potvrdio sve napisano, sa zavrsnom recenicom sa kojom se i sam slazem.. "so, I tend to think it is more marketing than anything else". Jos jedan review njegove kombinacije Concorde-a sa OM 40 iglom, samo sto je cena danas porasla na 360 baka.
  3. Sve je u redu ljudi, slazem se sa vama (jasno je da je razlika izmedju ovih zvucnica u telu), samo kazem da nigde ne pise eksplicitno da su Super OM i OM iste igle, stavise..
  4. Kao sto moze da se vidi na linkovima to nije nigde zaista i potvrdjeno, odnosno sam proizvodjac daje razlicite informacije. Svejedno, pisao sam Kabusi, javicu se kada mi stigne odgovor.
  5. Hvala, sada jos da razjasnim da li postoji razlika izmedju super OM i OM igala. Na Ortofonovom sajtu postoji samo jedna, dok u Ortofonovom prospektu ipak pise drugacije.
  6. Da, to znam, ali ovde je kombinacija sa drugom vrste igle, tj. interesuje me da li gazna sila iskljucivo zavisi samo od tipa igle? Na Kabusi za tracking force pise: 1.25-1.75 g za sve modele (10-20-30-40) sto je ok.
  7. Upravo razmisljam o toj kupovini jer imam 1210 mk2. Kod Kabuse je kombinacija sa OM-20 239 usd, a ako bih uzimao odvojeno Concorde Pro S + OM-20 iglu kod nas izadje sve oko 200 eur (ista stvar), ali nisam siguran da li Kabusa koristi OM-20 ili Super OM-20 igle i da li tu ima neke razlike. Ovde se to malo pominje. Ako je neko od kolega vec koristio ovu kombinaciju bilo bi lepo da iznese svoje iskustvo. I jos nesto, kako Concorde utice na habanje vinila?
  8. Meni izgleda kao da su sve te cetke apsolutno iste i da se samo naknadno brendiranje razlikuje na njima. Odnosno, da imas izbor izmedju dve klase - prve (10-15 eur) u koju spada i project i analogis i stagod drugo nadjes od brendova i druge (20-30 eur) koje imaju ovaj filcani/somotni sundjercic izmedju dva reda karbonskih vlakana. Ja posedujem jednu iz ove prve klase i ponekad se pojavi neki cudan osecaj kada cistim odredjene ploce, kao da teze prelaze vlakna preko nekih ploca/brazda.. Ako neko ima specificno iskustvo ili preporuku za odredjenu cetku, ili nacin koriscenja, bilo bi korisno da podeli sa ostalim kolegama, hvala.
  9. Prvo RingRing:) http://www.jazzin.rs/ring-ring-2016-program/
  10. Hans Joachim Roedelius, Pierre Bastien i Alec Empire u Domu omladine, u sredu! https://sr-rs.facebook.com/events/937412976365504/
  11. Nesto malo drugacije od Peter Broderika.. https://www.discogs.com/The-Beacon-Sound-Choir-Sunday-Morning-Drones/release/8290778 http://www.forcedexposure.com/Artists/BEACON.SOUND.CHOIR.THE.html
  12. Vijay Iyer & Wadada Leo Smith: A Cosmic Rhythm With Each Stroke [ECM, 2016]
  13. @Nomimasen Interesantno, cekamo online snimak.
×
×
  • Create New...