Jump to content

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted
On 7.11.2019. at 8:57, zflazar said:

Rade, šta ima novo u Italiji?

Па био сам недавно у Србији и тим поводом сам мало разговарао са ортацима о некој малој презентацији.

Није још дефинитивно договорено, али се ради на томе да то буде некако са пролећа и биће у Ср.Митровици. Некако ми је најзгодније, због простора.

Онако необавезно једно мало дружење.

План је следећи:

1. један мали уводни говор са неким малим објашњењима.

2.  неких пар кратких снимка који показују техничку исправност система уз прикладна објашњења

3.  свако пушта музику коју познаје и воли....и то би било све.

Posted
2 sati ranije, zflazar said:

hvala na odgovoru, radujem se unapred prezentaciji! 

План је да доведем и неке људе који раде по музичким школама а успут и свирају неке инструменте. Такође можда  дође и један диригент врло познатог оркестра на нивоу Србије.

Идеја је да  стручна страна овог спорта, тј музичари мало размене нека своја размишљања са конкуренцијом  у вези репродукције ......погрешне.

ПС иначе десило се  нешто што се морало десити пре или касније. Један купац звучних кутија, који је успут инсистирао и на неким посебним бојама, одустао је од већ купљених и плаћених кутија. Мотив, није хтео да мења електронику јер је његово појачало радило без везе са кутијма...иначе је врло лоше радило.

Вратио се на звук и кутије које је имао :grin:

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Другари, без обзира шта ви мислили овде се ради навелико. Шта има ново, па то да се лагано спремамо и још само да видимо шта ћемо са ови вирусом.

Дефинитивно је отпала верзија за бокове, црна-клавир јер је лепа само док је ново. Искуство каже да то нема дугог века. Значи остаје верзија из оригинала. Ја сам био у фирми која ради фарнање и одушевио сам се како то изгледа али ме убедише да није злато све што сија.

За који дан стижу две кутије на пробно снимање па ћемо ваљда направити добре снимке.

У припреми је 20 цм коаксијални са 32 мм високотомцем који има фс 800 хз. Бас има 33 хз  фс и специјално вешање од номекса. Бас се ради у две верзије, са и без високотонца.

За који дан ће ми елоксирати алумијум за појачало па ћемо и то понети.....до сада је коришћен ласером сечен инокс.

Ако будете добри онда ћу вам показати како ради мали звучник кога уграђују у скупе лустере......звучник као резервни део наплаћују неких бедних 400$ / један звучник /......коначно сам их добио / купио / .

Све у свему, ради се и спремамо се.

ПС морам признати да је ова тема једна од духовитијих, јер има и зезања, и подјебавања.

• 3 months later...
  • 3 months later...
Posted

Да не буде да се ништа не догађа....па тренутно је на тестирању модификована кутија која је урађена од камена. Неки делови су залепљени, а неки су и на шараф, што се каже. 4 бургије сам схебао на 5 рупа.

Углавном, мој посао је био да снимим акустично кутије, да предложим и да урадим компезације, да дам своје мишљење о звуку и да кутије предам даље на тестирање.

У односу на оригинал, кутије имају нешто већу запремину, предња страна је укошена ради фазног усклађивања и замењена су места звучницима, мид бас горе, виси доле, што је резултирало још бољом сликом. Главни добитак је у........па у чврстини кутије и свих погодности које то доноси......иначе, лично сам против употребе камена, али то нема везе.....ја не одлучујем о томе.

ПС , ја видим да ми је проблематично да подигнем кутију, и не би ми тешко и подигнем је на вагу......75кг једна ;)