pollux Posted January 5, 2023 Author Report Posted January 5, 2023 5 sati ranije, ab said: Не кажем да није оправдано али не читате поруке...Борис је јасно написао да је радознао како ће се звучници у тој ценовној категорији уклопити са остатком система. Bas tako, digitalni setup (streamer I dac) , analogni setup (gramofon I phono) , I pojacivacki deo su na nivou 10k eur svaki posebno, dok su zvučnici u sasvim drugoj kategoriji naročito što je bila gomila custom zahteva.... Quote
Delija Posted January 5, 2023 Report Posted January 5, 2023 Ne vidim ja tu neki problem sa klasom sprava - samo da se vidi da li pojacala mogu to da propisno poteraju. Zanimljiv "problem" imas - zavidim ti Quote
pollux Posted January 6, 2023 Author Report Posted January 6, 2023 11 sati ranije, Delija said: Ne vidim ja tu neki problem sa klasom sprava - samo da se vidi da li pojacala mogu to da propisno poteraju. Zanimljiv "problem" imas - zavidim ti Vrlo zanimljiv Quote
pollux Posted January 9, 2023 Author Report Posted January 9, 2023 Posle par nedelja slusanja moram da konstantujem da je Golden Atlantic TRP i fenomenalan preamp ne samo DAC. Ocekivao sam od uredjaja ciji je retail preko 10K EUR (u ovoj postavci sa analognim ulazima, displayom i daljinskim) da radi dobro kao preamp ali je prevazisao sva moja ocekivanja u ovom segmentu. @lalelala mislim da su ti ovo jako korisne informacije... @Golumnerado priznajem da si i ovog puta bio u pravu Quote
Delija Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 Jos da Fikus hoce da mu napravi i HT bypass ulaz i jos jedan par pre-out izlaza za sub-ove... Quote
Golum Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 2 sati ranije, pollux said: Posle par nedelja slusanja moram da konstantujem da je Golden Atlantic TRP i fenomenalan preamp ne samo DAC. @Golumnerado priznajem da si i ovog puta bio u pravu Totalno je nebitno dali jesam ili nisam bio u pravu - bitno je da tebi radi posao i da si (pre)zadovoljan? I sjajno sto te el12s razvaljuju?? Quote
Golum Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 2 sati ranije, Delija said: Jos da Fikus hoce da mu napravi i HT bypass ulaz i jos jedan par pre-out izlaza za sub-ove... ima pre-out za subove al na Horizonu - otvori se malo? Quote
lalelala Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 @pollux hvala puno , znaci moze E.A.R. na dobos ? Quote
srdjan_cvetkovic Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 4 sati ranije, pollux said: Posle par nedelja slusanja moram da konstantujem da je Golden Atlantic TRP i fenomenalan preamp ne samo DAC. Ocekivao sam od uredjaja ciji je retail preko 10K EUR (u ovoj postavci sa analognim ulazima, displayom i daljinskim) da radi dobro kao preamp ali je prevazisao sva moja ocekivanja u ovom segmentu. @lalelala mislim da su ti ovo jako korisne informacije... @Golumnerado priznajem da si i ovog puta bio u pravu Iskreno, za toliko koliko košta trebalo bi da bude. Nego...javi kako rade "Nemci" kad ti stignu, iako verovatno nikad neću imati dovoljno finansija da ih priuštim, sam koncept zvučnika mi je jako interesantan, pa je super da imamo nekoga na forumu ko će da uradi dobru i fer recenziju. Quote
pollux Posted January 9, 2023 Author Report Posted January 9, 2023 1 sat ranije, lalelala said: @pollux hvala puno , znaci moze E.A.R. na dobos ? Gotovo sam uveren Quote
pollux Posted January 9, 2023 Author Report Posted January 9, 2023 49 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said: Iskreno, za toliko koliko košta trebalo bi da bude. Nego...javi kako rade "Nemci" kad ti stignu, iako verovatno nikad neću imati dovoljno finansija da ih priuštim, sam koncept zvučnika mi je jako interesantan, pa je super da imamo nekoga na forumu ko će da uradi dobru i fer recenziju. Latest shipment date je 05.03,jedva čekam.... Quote
pollux Posted March 22 Author Report Posted March 22 Dugo se nisam družio sa HiFi-jem sto zbog zdravstvenih, sto zbog poslovnih problema. Nije bilo vec par godina nikakvih projekata. Sistem skoro i da nisam palio osim slušalica AKG K1000 (thanks to @Golum). Sada ponovo polako imam entuzijazma pa počinjem sa Miroslavom projekat single ended monoblokova sa 849 Amperex (zvučno najbolja lampa koju sam do sada čuo) lampama koji će biti malo ispod 90W single end. Slika lampi je sa neta samo kao poređenje u veličini sa 845 lampama koje sada koristim. The 849 has a maximum plate dissipation of 300W. This comes with a relatively high amplification factor of 19 and a plate resistance of about 3 kOhms. The Amperex data sheet lists single ended Class A operating points up to 100W out of one tube Of course such a power rating is not easily obtained. A DC supply voltage of 3kV would be needed and the filament consumes 11V @ 5A An amplifier with this tube would be a nice room heater. 300W plate dissipation plus 55W filament power equals to 355W of heat just from the tube. That's 700W for stereo. Add driver and rectifier tubes and losses in the power supply and the heat will be beyond 1kW. Maybe something for the winter time. But it wold sound simply stunning. Quote
neskor Posted March 22 Report Posted March 22 bravo, jedva cekam nastavak ? samo mala ispravka ta cev na slici nije 845, to je 211/VT4C Quote
pollux Posted March 22 Author Report Posted March 22 1 sat ranije, neskor said: bravo, jedva cekam nastavak ? samo mala ispravka ta cev na slici nije 845, to je 211/VT4C Da u pravu si, ali je ista velicina 845 I 211. Quote
InSides Posted March 22 Report Posted March 22 9 sati ranije, pollux said: Sistem skoro i da nisam palio osim slušalica AKG K1000 Браћа Бугари кажу (парафразирам) - шта човеку треба осим неба, шољу кафе и звезде. Мислим да бих комотно могао да живим само са K-1000 када бих морао. И када сам више тамо, један предлог - када качиш те слушалице на држач за слушалица, покушавај користити црвене носаче, а не кожну траку - овако како их имаш се лако иста та трака растегне па онда проблеми са комфором. Немам баш свежу слику на шта мислим, али ево једне слике старије итерације мог система где се може видети о чему причам (горе десно): Quote
pollux Posted March 22 Author Report Posted March 22 2 sati ranije, InSides said: Браћа Бугари кажу (парафразирам) - шта човеку треба осим неба, шољу кафе и звезде. Мислим да бих комотно могао да живим само са K-1000 када бих морао. И када сам више тамо, један предлог - када качиш те слушалице на држач за слушалица, покушавај користити црвене носаче, а не кожну траку - овако како их имаш се лако иста та трака растегне па онда проблеми са комфором. Немам баш свежу слику на шта мислим, али ево једне слике старије итерације мог система где се може видети о чему причам (горе десно): Hvala na savetu. Pozdrav Quote
pollux Posted March 24 Author Report Posted March 24 49 minuta ranije, anubisgrau said: to je već teritorija NAT, realno Mislim da nije uopšte NAT-ov a teritorija, NAT nije radio nikad za velikim DHT transmitting cevima i nikad ništa preko 1.6kv. Najveći njegovi monoblokovi su bazirani ili na GU46, ili QBT5/1750 američkoj tetrodi koja i ne može da se veze u triodni spoj (teoretski može ali nosi gomilu problema koji loše utiču na zvuk jer su ovo jako mikrofonicne cevi). Ti bi mogao možda da znaš nekoga koji je radio sa velikim indirektno grejanim triodama jer je tu negde na 2kv granica kada indirektno grejanje triode postaju superiornije nego DHT cevi jer moze da se koristi naizmenično napon. To iskustvo bi bilo jako korisno. Quote
anubisgrau Posted March 24 Report Posted March 24 ne znam, ali ne bi bežao od nikićevog iskustva. njegova pojačala i sa bazičnim cevima /211, GM70/ zvuče strahotno, bolje od bilo čega u uporedivoj domaćoj a bojim se i stranoj ponudi. s druge strane on je jako zatvoren i težak za kontakt. ne znam da bilo ko to radi ovde. Quote
anubisgrau Posted March 24 Report Posted March 24 inače ne bi da đubrim temu ali sam nedavno shvatio da ruska GM70 sa pobakrenom /ako se to tako kaže, cigani sigurno imaju drugu reč/ anodom košta duplo više /USD230/ nego psvane horizon 211 /USD120/ Quote
pollux Posted March 24 Author Report Posted March 24 33 minuta ranije, anubisgrau said: inače ne bi da đubrim temu ali sam nedavno shvatio da ruska GM70 sa pobakrenom /ako se to tako kaže, cigani sigurno imaju drugu reč/ anodom košta duplo više /USD230/ nego psvane horizon 211 /USD120/ Da, verovao ili ne sad je dobra ruska GU 48 skuplja od 833a, a cak najbolje ruske su skuplje od gore pomenute QBT5/1750 americke koje su oko 250usd po komadu. Quote
anubisgrau Posted March 24 Report Posted March 24 jbga treba se plate toliki dronovi za rat, nemam drugo objašnjenje Quote
pollux Posted March 24 Author Report Posted March 24 1 sat ranije, anubisgrau said: ne znam, ali ne bi bežao od nikićevog iskustva. njegova pojačala i sa bazičnim cevima /211, GM70/ zvuče strahotno, bolje od bilo čega u uporedivoj domaćoj a bojim se i stranoj ponudi. s druge strane on je jako zatvoren i težak za kontakt. ne znam da bilo ko to radi ovde. Pa ima Miki, slusam cesto njegove gmi 30, to je preko 2kv i preko 70kg po monobloku,samo sto nije SE. Quote
pollux Posted March 24 Author Report Posted March 24 24 minuta ranije, anubisgrau said: jbga treba se plate toliki dronovi za rat, nemam drugo objašnjenje Gomila tih ruskih velikih cevi su radjeni po MIL standardima, i imaju bolje tolerancije od USA pandana i ne moraju da se uparuju Quote
Recommended Posts