Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 sati ranije, Delija said:

Kako leti resavate hladjenje (prostorija) uz ta cuda?

Ja imam konkretno najobicniju matoru gorenje (LG kompresor) 18.000 BTU klimu koja u dnevnoj  sobi radi samo nocu, kad je napolju preko 30 stepeni i nemam nikakav problem sa hladjenjem.

• 2 weeks later...
Posted

Naručeno iz Japana 3kv napajanje od stare Toshiba industrije mikrotalasne (mikrotalasna 175kg, napajanje 45kg). Gornje ploče ćemo koristiti od neuspešnog 811 projekta. Zbog nemogućnosti nabavljanja istog 3kv napajanja, ići ćemo na stereo pojacivac umesto monoblokova. Dužina pojacala će da bude ispod 120cm, a sirine, ina nešto preko 100kg.

Posted
8 sati ranije, pollux said:

Naručeno iz Japana 3kv napajanje od stare Toshiba industrije mikrotalasne (mikrotalasna 175kg, napajanje 45kg). Gornje ploče ćemo koristiti od neuspešnog 811 projekta. Zbog nemogućnosti nabavljanja istog 3kv napajanja, ići ćemo na stereo pojacivac umesto monoblokova. Dužina pojacala će da bude ispod 120cm, a sirine, ina nešto preko 100kg.

Gornja ploča od 811, 57cm na to nazad idu trafoi i 3kv napajanje, tako da će se upakovati na 112-115cmIMG-20250406-WA0001.thumb.jpg.a9e4fceec551389cefc66efcffa9b710.jpg

Posted
23 minuta ranije, Delija said:

Veliki covek - veliko pojacalo ?

Hvala Delija, kao i uvek, sve faze napredka cu dokumentovati. Ovog puta smo tight sa budzetom ali zato, srecom, imamo gomilu delova od 833 i 811 koje cemo iskoristiti. Cak cemo pojacalo prilagoditi da uklopimo u drvenu kutiju od 833. Sada, nece bas zbog toga, biti puno posla, posto su reseni napajanje, trafoi, imamo sve lampe x3. Najveci izazov je pravljenje keramickih podnozja I kapica za 849, kojih nema da se kupe nigde u svetu.

• 2 weeks later...
Posted

Posle dugo, dugo iščekivanja konačno sam dobio prvu poslasticu za testiranje Velikinac Audio Lab Eonix seriju kablova. Kao vlasnik Fidelity Limited zvucnickog kabla (koji realno nije uopšte u mojoj plateznoj kategoriji),jedva sam čekao da stigne serija koja je pribliznija "običnim smrtnicima. 

Ljudi koji me poznaju, znaju da ja nisam zagovornik kablova ( dugo sam radio u četvrtoj najvećoj firmi u svetu za trgovinu bakrom i ne palim se mnogo na sve te price o hemijskoj čistoći, provodljivosti, etc...pritom su mi fenomeni prenosa i struka) 

Kroz sistem mi je prošlo vise ozbiljnijih brendiranih kablova od Cardasa, XLO, Inacoustic Siver, ali svi moji naponski i interkonekti u sistemu su vec vise godina rucno pravljeni MIR audio kablovi. Jedini izuzetak je Yamamura Milenium na mestu naponskog i phono kabla za Thorens 124 mkII (samo zbog specifičnog vučenja mase odvojenog od kabla). Takodje na mestu digitalnog 110ohm izmedju Lampizatora i Coctail Audia je Nordost Odin 1 AES/Ebu od 2m.(na ovom mestu je bio na testu i @Dražo kabl koji je ozbiljno postideo ultraskupe XLO kablove) 

Prvi, vizuelni utisak za Velikinac Audio Lab kablove je WOW, WOW, WOW. Ovo je by far NAJLEPŠI i NAJBOLJE upakovan kabl koji sam ikada video, a kamoli dodirnuo. Kutije su rađene od najskupljeg furnira, unutrašnja pakovanja kesica od najfinijeg pliša, sami cincevi su oblozeni drvetom konstrukcija vrlo specifična, buziri opet sa nosačima od drveta. Kutije su OGROMNE:

zvucnicki: 47.5 x 47.5 x 18 cmi

interkonekt: 47.5 x 37.5 x 18 cm 

USB: 22.5 x 37.5 x 8 cm

Slike govore vise od hiljadu reči.

U sledećih par nedelja sledi usviravanje i testiranje. 

Sve o kablovima imate na:

www.velikinacaudiolab.com

IMG-20250420-WA0003.jpg

IMG-20250420-WA0002.jpg

IMG-20250420-WA0004.jpg

IMG-20250420-WA0006.jpg

IMG-20250420-WA0007.jpg

IMG-20250420-WA0008.jpg

IMG-20250420-WA0009.jpg

IMG-20250420-WA0010.jpg

IMG-20250420-WA0011.jpg

IMG-20250420-WA0012.jpg

IMG-20250420-WA0015.jpg

IMG-20250420-WA0016.jpg

Posted
1 sat ranije, srdjan_cvetkovic said:

Da nije malo nezgodno što su kablovi tako blizu lampi?

Nope, drvo i adekvatan oklop, nije uopste, pri tome ove 6sn7gt ne greju mnogo,da ide preko 845ice je vec problem, a i ovo je samo dok se proba inače ce ici okolo

Posted
2 sati ranije, pollux said:

Nope, drvo i adekvatan oklop, nije uopste, pri tome ove 6sn7gt ne greju mnogo,da ide preko 845ice je vec problem, a i ovo je samo dok se proba inače ce ici okolo

Evo za one koji se brinu za kablove, premestio ih sa strana. BTW prave se samo u jednoj dimenziji jako dugački, interkonekti 1.5m, zvučnicki 3m, to pokriva 99% situacija. 

IMG-20250421-WA0016.jpg

Posted
1 sat ranije, Father said:

Usviraše li se te žičurde otmene?

Imaju li mudove tokom usvirancije? Ono svetlo/tamno, gore/dole, napred/nazad?

Usviravaju se polako,nema mudova sto se tice pozornice, I tih svetlo tačno promena, ali su malo divljali visoki sad se smiruju.