Jump to content

Recommended Posts

Posted

Posle par nedelja intenzivnog testiranja mogu samo da kazem da Eonix serija ne ide negde iz mog sistema. Usb kabl ne koristim tako da nazalost nisam uspeo da ga istestiram ali zvucnicki i interkonekti su se vrhunski pokazali.Ono sto me je, mozda , i  najviše iznenadilo s obzirom da imam zvucnicki iz vise klase (Fidelity koji je duplo skuplji), Eonix zvucnicki kablz je toliko lepo izbalansiran u celom spectru da cu definitivno preci na njega. Bas je utegnutiji a visoki iskricaviji. Naravno Fidelity kabl ima tu neverovatnu magiju u srednjim (nista tu ne moze da svira kao 8cm debela bakarna traka), ali mislim da mu bas zbog toga(verovatno zbog visoke kapacitivnosti same trake) visoki nisu toliko otvoreni. Takodje kod Fidelitija je bas masniji ali ne tako precizan.

Ovo je prvi proizvod sa nasih prostora koji sam imao prilike da vidim i cujem koji pleni u svim aspektima, od izgleda,pakovanja, sertifikata, I na kraju najvaznije zvuka.

Posted

Samo da napomenem da je moj Fidelity limited zvucnicki, iz prve serije stare 5god. Novi (serija 3) ima potpuno drugaciju konstrukciju i nadam se (ili bolje ne ?) da cu ih u skorije vreme dobiti na test.

Posted

"odizgleda,pakovanja, sertifikata, I na kraju najvaznijezvuka."

само напред јако!

морам да питам чијег сертификата?

поздрав

Posted
2 sati ranije, ab said:

"odizgleda,pakovanja, sertifikata, I na kraju najvaznijezvuka."

само напред јако!

морам да питам чијег сертификата?

поздрав

Proizvodjackog naravno

Posted

Meni je savim Ok da proizvođač izdaje svoj sertifikat. Na Linn uređajima piše i ime radnika koji je uređaj sklopio, testirao i zapakovao. Sve uvek radi ista osoba. U 90% slučajeva žena. Sto se tiče nekih svojih rešenja i ovog sto je pomenuo delija patentiraju sve. 

Posted

Nisam nailazio negde drugo da na uređaju imaš ime i prezime osobe koja ti je sklopila, testirala i zapakovala uređaj. Ime dizajnera-autora već jesam. 

• 4 weeks later...
Posted

Zahvaljujući @Golum, i zato što me @InSides ozbiljno "nervira" sa svojim gramofonskim projektima, a pritom sasvim iz nehata je sleteo jedan gramofon koji mi je bio decacki san. U pitanju je Luxman PD-444, praktično flagship model (jer je PD-555 potpuno podbacio sa VDS sistemom). Ovaj konkretan primerak je i baš jako upgredovan - od Micro Seiki (BL-101) tanjira i motora preko napajanja, kablaze... etc. Došao je sa dve ručke SME-3012 i Grace 704. S obzirom da imam animozitet prema SME ruckama, 3012 će verovatno da leti i umesto nje će doći neki ozbiljan ortofon u 12 ili 15 inch,(po mogućstvu radjen za EMT s obzirom da ću stavljati TSD 15 pa bi bio poželjan diamond raspored pinova), dok ću za Grace dobro da razmislim.  Za drugu glavu ću se naknadno odlučiti s obzirom da imam više opcija (Koetsu Rosewood longbody i Jade, Supex 909 i SDX 1000, Benz micro Wood i Glider). 

Sliko su u Koratu, gde je trenutno na kanalu

IMG-75f5a37219ccb94c18fe0b49a380dd42-V.jpg

IMG-83ba085395a0fe7b69aed85e8a301c35-V.jpg

IMG-0af6a557f687d4747b20d55624e91351-V.jpg

Posted
2 sati ranije, Susurin said:

Je li taj Luxman stigao iz Nemacke?

Stigao je od dilera iz Švice ali bi po dokumentaciju rekao da je verovatno iz Nemacke

Posted
2 sati ranije, srdjan_cvetkovic said:

@pollux

Zašto animozitet?

I da li su u pitanju samo stari S modeli ili su u paketu i nove ravne?

Sve te 3009,3010,3012 su katastrofa, ne valjaju nista dok ozbiljno ne pocnes da se bavis njima od zamene plastike bronzom, djubre ozicenja ,loseg antiscatinga etc. E onda kad pocnes da im ugadjas kao @InSides, rezultati su izuzetni ali treba da strovalis 600+ eur, dok na primer AT i Ortofoni skoro u stock vatijanti odmah rade kako treba.

Posted
2 sati ranije, giZ_Mo said:

Да се ЈА питам а не питам се на тај грамофон једино АТ серије 1500/1/3 или Микро Сеики 505/707

Ici ce daleko bolja ručka Ortofon 297 ili 309, verovatno u 15inch izvedbi za EMT. Ali predlozene su odlicne,hvala

Posted

Ортофон или 1500 Аудио Техника су у принципу Про ручице!
Који Ортофон 309, РФ/РК/РМ?

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted
Just now, giZ_Mo said:

Koji nadjem sa diamond prihvatom za headshell. Ranije bi 297 od 309 ali cene su im otisle u nebesa naročito ovim 15 1/8 inch. Cak i obican 297 ne moze da se nadje ispod 2000 usd.

Posted
3 minuta ranije, giZ_Mo said:

Imam 1503 bez antiscatinga ali bi stavio bolju rucku, jurim po japanu i neki SAEC...

Posted

SAEC су веома компликоване за подешавање, предност ножасти лежајеви поготову модел W-8000 ал' је равна, можда W-407 или W-4700.