Jump to content


Kvalitet pojedinih vinil izdanja


Srle

Recommended Posts

  • 1 month later...

Imam Haustor-Treći svijet prvo izdanje iz 1984 i remaster iz 2022 međutim nešto mi remaster ne zvuči baš kako treba, barem što se tiče mog primerka, i pored toga što imam AT 150MLX glavu sa VMN40ML microline iglom visoki spektar se ne reprodukuje ok jer se javlja s-š efekat i to pretežno na levom kanalu u pesmi Neobičan dan, poslušajte moje poređenje prvog izdanja i remastera i recite mi da li je na vašem remasteru isti slučaj ili je to samo na mojoj ploči?

https://www.mediafire.com/file/kqpw0f1hvxeq2wi/Haustor-Tre%C4%87i_svijet_prvo_izdanje_vs._remaster.rar/file
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Već neko vrijeme znatan dio vremena slušanja posvećujem klasici i u skladu s time nabavljam razna izdanja i moram reći da serija koju sam već spomenuo ovdje, ali tek kada je izašlo prve 4 ploče - "Original source" na Deutsche Grammophonu - kontinuirano zvuči odlčno. Ako se netko dvoumi, moje iskustvo je takvo da se potpuno isplati ići na ova izdanja. Vrlo prirodan timbar instrumenata, koherentan zvuk (u smislu toga da ništa ne iskače i da je frekvencijski raspon dobro ujednačen), jako dobar zvuk prostora u kojem se sviralo i nevjerojatna dinamika. Također, na zvučno gušćim dionicama gdje svira puno instrumenata ili na mjestima gdje su dinamički uzleti nema sužavanja zvučne slike ili javljanja nedistinktivnosti među instrumentima. 

Ponovno - nemam puno iskustva s klasikom, ali imam i originalnih engleskih Decca iz kasnih 60ih i ranih 70ih, nizozemskih Philipsa iz ranih 70ih, Telarca koji mi zvuče odično iako su digitalni - i iako sve te ploče zvuče jako odbro, meni osobno ništa od toga ne zvuči ni blizu ovome. Nadam se da će nastaviti još dugo vremena s ovom serijom i obuhvatiti što više djela i kompozitora.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ukratko i ujasno, reizdanje Yu grupe zvuci cvrsce, ostrije i nabildovano u odnosu na ranija izdanja Jugotona.

Omot je na daleko boljem papiru i nece se ofucati od samo gledanja kao oni raniji.

Epitet ''luksuzno'' je apsolutno promasen. ''Luksuzna'' knjiga je samo nekoliko gigantiranih losih fotografija. Tekst je ok, sto jes jes, informativan i ne previse suvoparan.

Redizajn je ispustio priliku da se zameni Iveziceva grozota od omota. Pohvalu zasluzuje retro izgled nalepnice na ploci. Ostalo je sklepano od Ivezicevih losih ideja sa kojima redizajner nije znao sta ce a morao je da ih koristi. 

 

ps

nemojte narucivati od Jugotona u Nusicevoj, salju ploce u kutiji za pizze, bez ikakve zastite od tumbanja.

image.thumb.png.def1a3ce087d857a3851c0d3779bb467.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
3 sati ranije, HMrules said:

Meni lično nešto govori da bi remasteri bili najbolji izbor.

Onda čemu nedoumica

Trebalo bi čuti i jedne i druge pa presuditi. Ja sam se odlučio za Italy Repress iz 70ih. Tu mi je bio najbolji odnos zvuka i cene. :cheers

Link to comment
Share on other sites

Nevezano za ovaj slučaj ali od talijanskih ploča gore su mi samo grčke. Osim jednog albuma Cliford Brown, sve gola bandera svaki put. Najjednostavnije samo izbegavati njihova izdanja. Već sam dosta puta rekao nikad više, a onda bude "never say never."

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, sondek said:

talijanskih ploča gore su mi samo grčke

Da.. stoji, mada znaju Italijani i da iznenade. Čovek ne može sve da presluša pa ponekad razmena informacija može da bude korisna. U svakom slučaju, sa Italijanima oprezno :cheers

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...