Jump to content


pompi

Članovi
  • Posts

    513
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pompi's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Ja bih normalnog coveka uvek ugostio, ponudio bih ga i picem! Iako nisam zaludan, brinem o jednom devetogodisnjaku i slusam zenu, to bi mi predstavljalo veliko zadovoljstvo!
  2. Da.. stoji, mada znaju Italijani i da iznenade. Čovek ne može sve da presluša pa ponekad razmena informacija može da bude korisna. U svakom slučaju, sa Italijanima oprezno
  3. Onda čemu nedoumica Trebalo bi čuti i jedne i druge pa presuditi. Ja sam se odlučio za Italy Repress iz 70ih. Tu mi je bio najbolji odnos zvuka i cene.
  4. Aj što je ploča Grčka ali kad sam video da je na njoj najbolja verzija tobacco road, nisam mogao da odolim.
  5. Zvuk je zvuk a kolekcija, kolekcija! Svako sluša svojim ušima, misli svojom glavom i nabavlja ono što mu je potrebno. Ima zvučno sasvim dobrih reizdanja iz 70ih kao što ima i zvučno lošijih prvih presova. Lično, iako silom prilika posedujem pet, ne volim nova izdanja! Zašto? Po mom mišljenju to je mnogo ravno, nema dubinu i ne pruža mi zadovoljstvo koje od ploča očekujem. Ipak, i tih pet izdanja su mi u kolekciji iako se ne smatram kolekcionarom.
  6. Pozdrav svima. Pratim temu od pocetka, kupujem i prodajem. Cena je cena! Svako je kroji po svojoj meri. Nekome ce biti suluda, drugima pak povoljna. Kada smatram da je nesto preskupo, trazim jeftinije i tu vise ne bih zalazio. Ocena stanja je glavni faktor dijagnostike "ludosti"! Razumem da se arsini razlikuju od coveka do coveka ali ako raspon razlike dostigne vece razmere, radi se ili o neznanju ili o bezobrazluku. Kao kupac, cini mi se da sam do sada dao dve negativne, trebalo je kud i kamo vise. Jednu iz razloga sto je covek oglasio nemacko izdanje a poslao domacicu pa jos bio i bezobrazan, druga nema veze sa plocama. Kao prodavac, covek mi je vratio plocu, na moje oci je poljubio i rekao da su prve numere neslusljive, sto kod mene nije bio slucaj jer sam je potom isprobao na jos dva gramofona. Kad sam je vratio u prodaju sa istim opisom uz dodatak da jedna musterija nije bila zadovoljna, on se ponovo javio, izvinuo, prokomentarisao kako zna sta je bio problem i opet kupio. U drugoj situaciji, covek nije bio zadovoljan plocom koju sam ocenio sa trojkom i vratio mi je. I, treci slucaj, covek kupuje plocu koju sam ocenio sa VG, realno je i VG+ ali na jednoj numeri na kojoj su samo vokali, inace radi se o Incredible String Band, primetan je neki mestimicni pozadinski sum iz golim okom nevidljivog razloga. To je i navedeno u oglasu a ocena spustena. Covek kaze da se duboko razocarao, nije kupovao ploce 20 godina i sad da mu se desi ovo?!? Kaze, nece vise nikada kupovati ploce, na sta sam ga ja zamolio da nastavi i proba kod drugih prodavaca 😉, izvinuo mu se i ponudio povracaj svih troskova. Odbio je. Zasto sve ovo pisem? Niti se zalim, niti hvalim, niti reklamiram. Mnogo je skarta, neznanja i bezobrazluka a malo negativnih ocena! Greske se desavaju. Kada se prodavac izvini, pokrije sve troskove a pritom nije pogresio za dve ocene, trebalo bi mu oprostiti, mozda pokusati i ponovo kod istog. U slucaju bezobrazluka, negativna ko vrata! Mnogo toga se da zakljuciti i po fotografijama. Pogledas fotografiju omota pa procitas opis i sve je jasno. Sam ton i sadrzaj oglasa pa cak i asortiman ponude mnogo kazuju i o prodavcu i o samom kondicionom stanju ploca. Izvinjavam se ako sam udavio, sve najbolje!
  7. Hmm.. po mojim arsinima oni su bedni! Zasto? Kupio sam 10ak ploca i ni za jednu nisam mogao reci: "Jeaah.. to je to!". Uvek je bilo: "Pa, dobro.. nije toliko lose". Njihova beda se ogleda u kalkulacionoj mizeriji. Ako porucis plocu EX, sto je u svetu u stvari VG+, ta ploca ce biti krajnja donja granica VG+ koju ces prihvatiti uz najvecu mogucu toleranciju, odusevljen neces biti. Drugo, za trecinu ploca nisu naveli validno izdanje, tj. poslali su mi razlicit pres od oglasenog. Eto, to su moje impresije iz saradnje sa njima
  8. S' obzirom na okolnosti ne mogu Vam otkriti detalje, izvinite. Stranica radi, preko telefona je otvaram normalno ali ne i sa racunara.
  9. Pozdrav! Imam problem na Discogsu. Vise od nedelju dana ne mogu da otvorim stranicu sa ponudama odredjenog prodavca. Mogu da odem na njegovu glavnu stranicu sa opstim podacima, uslovima i sl., ali kad kliknem "items for sale", izbaci mi: This Page is Unavailable Right Now Ray ID: 7a31af7a7cbfb86d Your IP address: 93.87.220.141 Error reference number: 502 Cloudflare Location: Amsterdam Please try again soon. Kada pristupam preko telefona, sve je u redu ?!?
  10. Tako je. Ja sam malo nejasan bio. Poenta je da sam na posiljku ukupne vrednosti (30+19), sto je manje od 50, platio jos 1050 rsd.
  11. Pozdrav svima! Da podelim.. paket iz Nemacke stigao za 8 dana. Vrednost paketa 30 eura, shipping 19 eura. Carinska osnovica 704 rsd, postar trazio, sve ukupno 1050 rsd.
  12. Hvala na pozdravu i teskim komplimentima, ostao sam bez teksta!
  13. Meni pre par dana stiglo iz Nemacke. Ploca + shipping 40ak eura ali je postar trazio jos 910 rsd!
  14. Quercus1 prihvatio reklamaciju, vratio novac, nudi cak i podmirenje troskova postarine! Ovaj gest zasluzuje pohvalu.
  15. Nista bolji nije ni Djordje Stojkov (Quercus1)! Kaze, u odlicnom stanju a ono bezobrazno kriva, suska, svrljano po labelima.. Da ne gresim dusu, videcemo da li ce prihvatiti reklamaciju ili cu baciti 2200 rsd u kontejner i dati negativnu treci put u zivotu.
×
×
  • Create New...