Jump to content

Recommended Posts

Posted

Scorpio, nisam stigao da ga probam kao DAC, tek sam nasnimio prvu seriju datseta :)

Inace, sa analognog ulaza moze da snima u formatu 32, 48 i 96 kHz - nigde nema 44.1

Sa digitalnog - samo u 44.1.

Profi verzija ovog DAT-a je nesto fleksibilnija.

Inace ne znam da su Pioneer DAC-ove koristili drugi proizvodjaci, cini mi se da su prilicno retki. Pitanje je i da li su bas Pioneer-ovi ili ih je neko razvijao za njih. Zna li neko nesto o ovome?

Koliko je meni znano, svi komercijalni dat-ovi(od scms-vremena pa nadalje) analogno snimaju na 32 KHz odnosno 48 KHz, a digitalno na svim, uz restrikciju broja kopija, mada...

sonydtc2000esb-3.jpg

Posted

Pitanje za vas sa DAT-ovima : Imaju li, kad se trazi pesma (moze li da se trazi pesma na DAT-u), onaj zvuk... onaj reski... sto ga zovu seckanje celera, znacete na sta mislim ako ste ga culi.

U zivotu sam samo jednom slusao DAT i to JAKO davno (tipa '93-ce), mada sam vise puta iste koristio za snimanje podataka. Takodje, da li se digitalno snimljen audio na DAT-u nekako vidi kad se ubaci u data drive?

Posted

Pitanje za vas sa DAT-ovima : Imaju li, kad se trazi pesma (moze li da se trazi pesma na DAT-u), onaj zvuk... onaj reski... sto ga zovu seckanje celera, znacete na sta mislim ako ste ga culi.

U zivotu sam samo jednom slusao DAT i to JAKO davno (tipa '93-ce), mada sam vise puta iste koristio za snimanje podataka. Takodje, da li se digitalno snimljen audio na DAT-u nekako vidi kad se ubaci u data drive?

Naravno da na dat-ovima mogu da se traže pesme(kao i na cd-u, samo ne tako brzo), i za razliku od dekova nema grešaka pri tome, tipa da mašina registruje tihe deonice kao novu pesmu !

Å to se "motanja" tiÄe, radi isto kao i kod starijih cd-plejera(koji nemaju cd-rom odnosno dvd-rom mehanike), odnosno nema seckanja...

Posted

Stvarno prelepo izgleda ali zato cijena, prava sitnica... http://www.kupujempr...ilter_id=724191

- http://www.kupujempr...lter_id=5817273

Vidim da isti prodavac, pored dek-a Sony tc-k950es, nudi i dat Sony dtc-77es !

Imao sam , tu skoro, prilike da se poigram s njim... fantastiÄna spravica, u svakom pogledu(4 dd-motora/4 heads), potpuno beÅ¡umna mehanika u radu, monitoring kao kod troglavih dekova.

Snima i reprodukuje jednostavno fenomenalno, svejedno bilo sa digitalnih ulaza(sa cd-transporta), ili analognih(sa gramofona), nema razlike kada prebacujete tape/source, uz odsustvo "dekovskih komplikacija" tipa Å¡uma sa trake(pa vam treba dolby nr), pa "kalibracija trake" ili nekompatibilnosti azimuta snimka sa drugih maÅ¡ina... pravi "dekofilski san", jednom reÄju.

:wave2

Posted

@Accu, ja sam imao DTC77ES, ali mehanika nije bila besumna. Kada ubacis traku i kada je pokrenes, cuje se onaj "klik" elektromagneta, koji nocu jako nervira. Tako je bilo i kod PCM500R, imaju istu 4DD mehaniku. Zacudo, Grundig i Pioneer koji imam su mnogo tisi (mada ja najvise volim tu Sony i onu Panasonic profi mehaniku na livenoj sasiji).

Ili sam ja pogresio u vezi 77ES?

Znam da su imali manu, hoce da se muce i ne mogu da pokrenu traku kada je usniraju, izgleda da kada dugo stoje nece glava da im se zarotira ili tako nesto...

U svakom slucaju, zvucno su divne masine. Ali, mislim da je cena bas preterana, a tek onu od 950ES necu ni da komentarisem.

Posted

@Accu, ja sam imao DTC77ES, ali mehanika nije bila besumna. Kada ubacis traku i kada je pokrenes, cuje se onaj "klik" elektromagneta, koji nocu jako nervira. Tako je bilo i kod PCM500R, imaju istu 4DD mehaniku. Zacudo, Grundig i Pioneer koji imam su mnogo tisi (mada ja najvise volim tu Sony i onu Panasonic profi mehaniku na livenoj sasiji).

Ili sam ja pogresio u vezi 77ES?

Znam da su imali manu, hoce da se muce i ne mogu da pokrenu traku kada je usniraju, izgleda da kada dugo stoje nece glava da im se zarotira ili tako nesto...

U svakom slucaju, zvucno su divne masine. Ali, mislim da je cena bas preterana, a tek onu od 950ES necu ni da komentarisem.

Zorane, nisam mislio na "Å¡kljocanje releja" kad ukljuÄujeÅ¡ spravu, odnosno pustaÅ¡ play(Å¡kljocaju i Sony es 7-ce cd-plejeri)... već na beÅ¡umnost prilkom premotavanja odnosno traženja pesama na traci, iako je reÄ od 200x većoj brzini od standardne !

Ruku na srce, ja baš volim "škljocanje releja", nekako mi daje utisak stamenosti sprave...

Posted

@Accu

Nismo se razumeli: nisam spominjao nikakvo skljocanje releja vec elektromagnet u mehanizmu tog transporta, to nema na Sony CD plejerima. Premotavanje je zaista divno i besumno (kao kod Revox ili Z6000 dekova :)), ali kada treba da uljuci play, onda se cuje to skljocanje sto je meni islo na zivce.

Posted

Sve u svemu po mojem osobnom mišljenju kad je u pitanju takva mašina takve sitnice me mogu nervirati, volio bi ga imati. Cijena je malo........ :1038: .

Mislim da na KP, NjuÅ¡kalo.hr i ostalim naÅ¡im balkanskim oglasima cijene bi trebale biti prilagoÄ‘ene naÅ¡im standardima a ne EU standardima. Sve je to ljepo Å¡to on prodaje ali jee malo nas koji bi si to mogli priuÅ¡titi. (ako je Äovjek na forumu...bez uvrede)

Posted

@Accu

Nismo se razumeli: nisam spominjao nikakvo skljocanje releja vec elektromagnet u mehanizmu tog transporta, to nema na Sony CD plejerima. Premotavanje je zaista divno i besumno (kao kod Revox ili Z6000 dekova :)), ali kada treba da uljuci play, onda se cuje to skljocanje sto je meni islo na zivce.

Zar se poÅ¡to ukljuÄiÅ¡ Sony es 7-cu cd-plejer(bilo koji), pa pritisneÅ¡ "play", ne Äuje ne tako tiho "Å¡kljoc" ?

S druge strane, famozni Technics sl-p1200 je "tiho Å¡kljocao" prilikom svakog prebacivanja pesama, a ne samo prvi put, nije mi smetalo, Äak naprotiv...

Posted

Od kada sam nabavio bolje dekove SONY TC-K 970 ES,AKAI GX-75 MK 2,TEAC V-7000,na kojima postoji kalibracija ja ne koristim nijedan dolby..Ranije sam na AIWA AD-F 850 sa bias fine snimao sa dolby c i bio izuzetno zadovoljan snimkom.

Posted

profesore hvala na odgovoru. Volio bi da i drugi iznesu svoja iskustva i argumente. (pogotovo za hx-pro)

Ja odradim autokalibraciju i koristim Dolby C i tako na svim deckovima. ÄŒak ga nikad niti ne iskljuÄujem.

Posted

Može jedno pitanje za dekofile? :)

Dali koristite dolby kod snimanja? Ako da onda koji? b,c,s,hx-pro?

Racimo da se radi o deckovima srednje klase (oko 1000 DEM).

Tokom 20 godina upotrebe Aiwa AD-F 910 nikada nisam snimio kasetu sa B i C dolby-jem,ali mi je zato HX-Pro bio stalno ukljuÄen.

Nije mi se dopadalo kako se Äuju ti snimci,i to ne samo na mom deck-u,već na bilo kom drugom,naravno koji sam ja sluÅ¡ao.Mnogo priguÅ¡en sound,liÄno mi je bilo draže sluÅ¡ati i "normalku" i sav njen Å¡um,nego te dolby stvarÄice.Stvar ukusa,dakako :cheers

Kao klinci smo bili naloženi na Technics i dbx,ali to je vredelo samo na Technics-u :roll: