ZoSo

Članovi
 • Content Count

  757
 • Joined

Everything posted by ZoSo

 1. Eto, super sto je dobro ispalo, kazem mascom ima ok izdanja.
 2. ZoSo

  Post ekspres

  Opet Posta strajkure. Postexpress ne dostavlja. Ploce zarobljene http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3759779/strajk-u-beogradskom-distributivnom-centru-poste-srbije.html
 3. ZoSo

  Smesne slike

  Zbog kvarcnog kontrolera
 4. S.A.R.S. ne konzumiramo Eto izlgeda da su podbacili na nekim albumima...
 5. Ne bi trebalo da su zasrali.. Imam nekoliko mascom izdanja i vinil je super i zvucno i tehnicki.
 6. Moze ti biti interesantno. http://www.crowave.com/blog/2016/03/22/gorenje-gc-203-a-hi-fi/
 7. https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Gramofoni/gramofon-gorenje-83672375-oglas.htm?filter_id=220820248
 8. Mada te riz koje pominjes uopste nisu losi :). Moj prvi “ozbiljan” gramofon je bio turandot 42 sa pripadajucim riz kutijama i dugo trazim da kupim isti. Iz istih razloga kao i ti gorenje centar
 9. Ocisti kontakte na relejima, prekidacima i preklopnicima. Obavezno proveri lemove.
 10. I ocisti kontakte na relejima. Zato je jedan kanal i proradio kada si jace pojacao.
 11. Pre ce biti da je prasina, ne bi smelo da bude vinil.
 12. Slazem se, tako sam i radio. Kao sto kazes bitno je da dek ima podesavanja na prednoj ploci.
 13. Alpage al 300 ima dolby nr callibration, a mislim i eumig fl 1000. Pardon sada vidim da sam se pogresno izrazio. Hteo sam reci da deck treba da ima rec level callibration koji se steluje do dolby nivoa pomocu internog oscilatora.
 14. 400hz na 0db vu za oba kanala. To je dolby level za ovaj dek.
 15. Da, neke trake hoce da propadnu (mogu da budu i nove) od stajanja, jednostavno formulacija je losa i dolazi do skidanja okdsida.
 16. Svaka traka ima razlicitu formulaciju i svaki deck koji nema kalibraciju je fabricki kalibrisan prema nekoj traci. Moguce je da je i kaseta sama po sebi fabricki losa, ili propala od stajanja. Meni dek sa tim kasetama pravi dobre snimke.
 17. Problem je sto taj deck nema podesavanje osetljivosti trake, tzv rec callibration ili dolby level calibration. Ima samo bias fine tune. Zato postoji tolika razlika u jacini nivoa sourca i snimka.
 18. Hmm, bas cudno. Pre jedno 10-ak dana sam bas pazario preko intesa mastercard ploce na juno.co.uk. Posle unosa podataka i broja kartice poslao me je sajt na sms autentifikaciju. Dobio sms, ukucao broj i sve je bilo ok. Odlucio sam se za tu varijantu jer nema provizije kao preko Paypala. Mada mislim da na karticu posle mora da se uplacuje u eurima i da se iznos ne konvertuje u dinarsku protivrednost.