Jump to content


accuphase

Članovi
  • Posts

    5,651
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    24

Everything posted by accuphase

  1. Tako je, stigao je novi Accuphase-ps-520 !
  2. U tom sluÄaju @alex67, "prava stvar" za tebe je Teac z-7000, koji ima "auto cal", ali i "mol balance"(poput Äuvenog Pioneer ct-a9), Å¡to uveliko nadoknaÄ‘uje "nedostatak" dodatnog ruÄnog biasa-a ! S druge strane, segmenti na peak-level display jesu vertikalni, ali su u rasponu od -10 db do +10 db(i na z-6000 i na z-7000) u segmentima od po 1 db, Å¡to je viÅ¡e nego dovoljno precizno ali i izrazito atraktivno, mora se priznati...
  3. Skeniraj ti blago nama te broÅ¡ure, pa ih lepo postavi ovde, u svakom postu po jednu stranicu, zbog ograniÄenja na 512 KB !
  4. Sony iz vremena "pre metala", kada je sve bilo lepo & mehaniÄko...
  5. Vi ste srećan Äovek @vlado78, jer ste poslali vlasnik sada već vintage, druge generacije TDK sa modela iz davne 1979-te !
  6. U novom broju britanske revije za 4/2012 "Hi-Fi News", imate dobar test novog Arcam fmj d-33 dac-a, cena na ostrvu je 2.000 gbp !
  7. Svakako, ali... pogledate otvore na donjoj strani micro & mini kasete, gde tu "ugurati" 3 glave, ili rotacione za revers, pa joÅ¡ minimum jedan a joÅ¡ bolje dva kapstana sa sve rolerima ? Ovako to izgleda kod "micro cassette" diktafona, ne verujem da je standard drugaÄiji kod dekova za taj format... S druge strane, bez obzira Å¡to je traka iste Å¡irine kao i kod svima nama znane "compact cassette", te verovatno isti raspored tragova i kanala na njoj, ostaje ne samo problem manje brzine protoka trake, već i potreba za korišćenjem tanjih traka ili manje dužine trajanja, jer jednostavno nema mesta za koturove unutar kućiÅ¡ta same kasete.
  8. Postojao je i treći format, između "compact cassette" i "micro cassette", prigodno nazvan "mini cassette"...
  9. Yamaha risiver i JVC tjuner... Å¡ta bolje svira "dobri stari fm" ?
  10. Samo zamislite Nakamichi dek za "micro cassette" format, da su hteli mogli su, ali...
  11. Zanimljivo... za razliku od "nas" imali su dve verzije Äuvenog modela... - http://audio-heritage.jp/VICTOR/player/td-v711.html - http://audio-heritage.jp/VICTOR/player/td-v721.html
  12. Samo da znaÅ¡, oÄekujemo "mini recenziju" Sony ef vs Sony hf, na z-6000 naravno !
  13. Gledao neko možda... trejler obećava, impresivne scene u svakom sluÄaju ! - http://disney.go.com/johncarter/
  14. Da li je ovih modela bilo i na EU tržištu, sem Japana i USA ? - http://audio-heritage.jp/VICTOR/player/td-v731.html - http://audio-heritage.jp/VICTOR/player/td-v931.html
  15. Upravo tako... "svet dekova" je toliko veliki, da kad god Äovek pomisli da zna za sve, uvek se ispostavi da greÅ¡i ! Fisher cr-9070 Zanimljivo... u vreme "pred kraj ere" MADE IN JAPAN !
  16. Za promenu... malo Äuvenih "japanskih zavrzlama", sa "Only for Japan" modelima ili bar drugaÄijim oznakama odnosno opremom, spram "ostalog sveta"... Pioneer t-818/Pioneer ct-939 Pioneer t-838/Pioneer ct-959 Pioneer t-858/Pioneer ct-979 Zanimljivo je da su t-838/t-858, za razliku od nama znanih ct-959/ct-979... imali u serijskoj opremi daljince ! I gde se dede, da li ga je zapravo bilo u japanskoj verziji, modela ct-939mk2, koji je imao bias & sensitivity cal, ali bez oscilatora. - http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/player/t-818-e.html - http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/player/t-838-e.html - http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/player/t-858-e.html
  17. U tom sluÄaju... @SandroNS, prave "zveri" za tebe su Teac z-6000 ili Luxman k-04/Alpine al-85 ! S obzirom na podeÅ¡avanje biasa/osetljivosti/eq-trake, u sluÄaju z-6000 Äak posebno za svaki tip kasete, pa joÅ¡ za svaki kanal posebno... osećaÅ¡eÅ¡ se kao u studiju. Retki su dekovi, koji imaju varijabilni eq(ne to nije eq 120 odnosno 70 microsec), Å¡to je Å¡teta jer se time pored ravnomernog frekventnog raspona na većim nivoima podeÅ¡ava i nivo izobliÄenja, odnosno balans mol/sol.
  18. Esoteric k-07 je zapravo naslednik njihovog nekadaÅ¡njeg "baziÄnog" modela sa-10... - http://esoteric.teac.com/legacy_products/sa-10/ - http://www.esoteric.jp/products/catalog/pdf/sa10_ai10_mg10_mg20_en.pdf
  19. Ok... ali svi sacd-plejeri su istovremeno i cd-plejeri, a pominjani Sony je jedan od vrhunskih od svoje loze, po ne tako vrhunskoj ceni !
  20. Prethodni model Sony scd-xa777es sam koristio neko vreme, ne sumnjam da je novi scd-xa9000es još bolji !
  21. Ukoliko ne grešim, još uvek u ponudi Evropskog distributera(valjda i našeg), s obzirom da je model odavno "na zalasku" cena bi se verovatno mogla uklopiti u predloženi budžet, a "novo je novo" !
  22. Toliko postova, a niko da seti Knudsena... - http://www.dynaudio.com/eng/pdf/Book_of_Truth.pdf
×
×
  • Create New...