Jump to content


istrarock

Članovi
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by istrarock

  1. profesore hvala na odgovoru. Volio bi da i drugi iznesu svoja iskustva i argumente. (pogotovo za hx-pro) Ja odradim autokalibraciju i koristim Dolby C i tako na svim deckovima. ÄŒak ga nikad niti ne iskljuÄujem.
  2. Može jedno pitanje za dekofile? Dali koristite dolby kod snimanja? Ako da onda koji? b,c,s,hx-pro? Racimo da se radi o deckovima srednje klase (oko 1000 DEM).
  3. je, imaju...ne baš veliki izbor ali ok.. nekad su držali mnogo toga pa to valjda nije išlo kako treba.
  4. U Hrvatskoj je zastupnik za Wireworld Audio Centar. Vrlo povoljne cijene, a za model Luna samo rijeÄi pohvale s moje strane..i za zvuk i za izradu (5 zvijezdica u What hifi).
  5. istrarock

    Sansui

    Slavko hvala na odgovoru. Pronašao sam i na netu podatke o snazi 2x15W i 36 godina starosti... Ništa od kupovine.
  6. istrarock

    Sansui

    A dali netko ima iskustva sa pojaÄalom Sansui AU 2900? Koje je godiÅ¡te, koliko može vrijediti? Kakav je karakter zvuka? Naime imam priliku to nabaviti u jako dobrom stanju za 90eura tu kod nas u Hr.
  7. Ja imam takvih chrom nekoliko. Kupio sam ih pred 15-ak godina u Trstu i znam da su bile priliÄno jeftine (oko 1500 lira za chrom, to je bilo oko 5,5kn). Chrom je ok i isplati se za tu cijenu, pogotovo zbog toga Å¡to u ponudi kazeta ima sve manje. Ferro nisam probao.
  8. I evo neke neostvarene želje: http://www.vintagecassette.com/Harman_Kardon/TD4800 http://www.vintagecassette.com/Alpine/AL-85
  9. bit će da je bivši vlasnik ipak je to stroj od 17 godina... svašta prožive ti uređaji kroz godine iako je taj konkretan primjerak stvarno skoro mint. ali danas bar za "male" pare možemo kupovati stvari o kojima smo nekad maštali...pogotovo mi koji tražimo deckove
  10. Evo i slika iznutra gore spomenutog sansuia. Mogu samo reći da je Äak i dobro napravljen iako su to bile godine kad je sansui već dosta pao. MeÄ‘utim mehanizam je dosta bolje napravljen nego na recimo 3 head sony-u tc-k 561s (isto razdoblje), ili od većine technicsa iz recimo kraja 90-ih koji su iznutra doslovno prazni! Uglavnom ja sam jako pozitivno iznenaÄ‘en kako je cijeli ureÄ‘aj napravljan. Kod npr. premotavanja deck samo glatko krene i glatko staje, nema nikakvih Å¡kljocanja.
  11. Evo kod mene par prinova...niÅ¡ta posebno... SANSUI D-X519HXR o njemu nemam mnogo podataka. YAMAHA KX-500 3 motora, samo 2 glave ali play/rec glava je amorfna, ima osvjetljenje u vratima, daljinac, cijena nove je bila 700DEM... Yamaha ima bolji zvuk od sansuia pogotovo u visokima, ali neznam zaÅ¡to je izlazni signal iz yamahe slabiji (treba jaÄe odvrnuti pojaÄalo).
  12. Evo da spomenem i jedan dupli deck. Svi znamo da nije ni blizu vrhunskim deckovima ali po mojem skromnom mišljenju u rangu duplih sigurno spada među bolje. Radi se o decku AIWA AD-WX929 Imao sam ga kod kuće par dana na probi ali nije zadovoljio međutim, vrlo komforan uređaj sa mnogo funkcija i daljinskim. Jedna fotka dok je bio kod mene:
  13. InaÄe kod ove Aiwe ad-f910 mi je jako interesantan podatak za tu klasu deckova, a to je da je frequency response za NORMAL traku 10Hz-20000Hz.
  14. Ovo me podsjeća na odlaske u Trst i kupovanje kazeta... kako su jeftine tamo bile pred 20-ak godina...kupovao sam ih uvijek u paketima pa 10... good old times...
  15. Neki od mojih troglavaša Stvarno su deckovi izgledom nenadmašni!
  16. Respect! Prava mašina! Baš gledam cijenu... 1100 dolara pred 28 godina!
  17. Nešto od mene...par fotki kazeta koje su odavno snimljene, a neke su i vrlo intenzivno korištene. http://img189.imageshack.us/i/dsc00024gn.jpg/ http://img34.imageshack.us/i/dsc00025ki.jpg/ http://img96.imageshack.us/i/dsc00026nr.jpg/ http://img208.imageshack.us/i/dsc00027di.jpg/
×
×
  • Create New...