Jump to content


Eames fotelje (i ostali "audiofilski" nameštaj)...


hifista

Recommended Posts

  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2 sati ranije, nesone said:

Postavi link iz EU.

Hvala.

Izgubio sam ga. 

emojipng.com-757050.png.97a997ee6f6b613a08927fba78863732.png

Srčovao sam Eames po Aliju, šiping skup, i greškom uđem na Ali sa nalogom za isporuku u Grčku ( koji koristim kad ne šalju u Srbistan) 

Odjednom mi promeni da isporuka nije iz Kine nego Češke i da je besplatna po EU. Posle mi ( kad sam birao druge boje drveta i kože) nudio pod istim uslovima free šipinga i modele iz Francuske. 

Uglavnom ne zapamtim linkove i sad ne mogu da nađem. Možda se i Kinezi opametili, pa posle našeg pisanija, digli cene. :D

Sin mi kaže da su u Švabiji po oko 700€. Postoje sajtovi za polovni nameštaj pa se natrči i na originale (natuzzi npr, eames) po povoljnim cenama. 

Link to comment
Share on other sites

Kod replika je jako teško proceniti kvalitet, naročito po pitanju kvaliteta sundjera i kože. Replike nemaju standardni kvalitet i u tom smislu se medjusobno dosta razlikuju, samim tim i cena može da varira (po ponudi na netu uglavnom u opsegu 500-1500eur). Jedini način je da imaš mogućnost da lično isprobaš ili još bolje da poznaješ čoveka koji istu repliku koristi neko vreme i zadovoljan je.

Polovni originali su takodje jako skupi bez obzira na stanje, naročito koji su proizvedeni u vreme kad je Eames bračni par bio profesionalno aktivan.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam original kupio polovnu, za oko 4500 eura, ali to j bilo pre dosta godina. U Srbiji je kupljena u onoj prodavnici što sam linkovao, 

To je više kao umetničko delo, pa je takva i cena (evo sada skoro 10 000 eura), naravno da ne vredi materijal toliko, Ali zato i nije 'fora' kupii kopiju, ma koliko dobra bila. To mi kao kupiš kopiju poršea ili rolexa i kao ,,, bez veze. 

A tačno, kpija ima baš raznih, sa promašenim dimenijama, sa veštačkom kožom itd, tako da porđeenje cene kopija nema smisla. Mislim da su one iz Novog Sada najbolje što kopija može da bude, pričao sam sa njima kada sam kupovao to, znaju tačno šta prodaju, koje su ralike, materijali itd. Ako ćete kopiju preporuka za njih (braćni par iz NS koji uvozi to) 

EDIT: da dodam, ko ne zna, sada licencu da proivode 'original' imaju Herman Miller i Vitra, a i među njima postoje razlike, a nema tu šta, kineska fabrika ako se potrude može napraviti 1:1 kopiju. U principu bi navrednije bilo to što reče pokretač teme, kupiti iz tog vremena kada su diajneri bili aktivni. Tome onda vrednost ide samo gore

Link to comment
Share on other sites

Moja potraga za foteljom za dnevnu sobu je zavrsena. Na kraju sam od drugara kupio solidnu kopiju Imola Chair, vrlo poznati i popularni dizajn. Za slusanje je generalno bolje ako glava ide preko naslona stolice, sto sa ovom koju sam kupio nije slucaj jer je naslon visok i masivan, ali kako je stolica postavljena bocno u odnosu na hifi sistem sluzice za relaksirano nekriticko slusanje.  Privukao me je dizajn stolice prilagodjen i vrlo visokim ljudima (u koje spadam), ispravlja mi ledja kad sedim u njoj.

Zbog pokazanog interesovanja, molim moderatore da diskusiju iz ovog oglasa prebaci u odvojenu temu, koja se bavi enterijerom audiofilskog prostora.

Imola

Link to comment
Share on other sites

  • Infidel changed the title to Eames fotelje (i ostali "audiofilski" nameštaj)...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...