Jump to content


Streaming uređaji - modeli, iskustva, poređenja


Dragan Penev

Recommended Posts

  • Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 Nakon mesec dana konstantnog slušanja Spotify-a sa Wiim pro na poslu, mogu samo dodati da je neuporedivo stabilniji i optimizovaniji u odnosu na volumio i R. Pi sa kojim sam svakodnevno imao bar po jedan problem. Connect opcija radi bez greške a sa Volumio-m mi se dešavalo da vrti istih 20 pesama u krug i nakon svakog ciklusa bi se pauzirao iako je blizu 2000 pesama u Liked songs playlist-i. Wiim radi i po nekoliko dana 00-24h bez pauze i ponavljanja istih pesama. Samo uključim risiver ujutru i isključim ga uveče a Wiim radi sve vreme. Tidal connect nisam stigao da testiram, još uvek nemam adekvatne playliste-e

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ima li neko iskustva sa minidsp SHD i Flex uređajima?

Na prvi pogled deluje gotovo kao savršen uređaj za nekoga ko voli da se zanima sa integracijom zvučnika/subwoofera u svoj prostor. Cela DSP magija se dešava pre konačne DA konverzije tako da nema naknadnih AD i DA konverzija.

Minidsp Flex takođe deluje odlično, ali je malo ograničen za nekoga poput mene ima dosta izvora (TV, CD, kompjuter, streamer, gramofon itd), a i tehnički ne bi bio u ovoj temi jer nije streaming uređaj.

Naravno i jednom i drugo nedostaje HDMI ulaz 😟.

Link to comment
Share on other sites

SHD je i mene zanimao dok sam bio u "high-pass" prici.

Otkad sam se "otreznio" po tom pitanju Flex je ono sto bi mi bilo zanimljivo ako/kad zamenim Devialet necim drugim jer mi je potreban strmiji (viseg reda) low-pass filter za sub-ove od onog koji pruza integrisani DSP. Trenutno taj posao uspesno radi Devialet.

 

Jel jos uvek imas LS50?

Sa njima mozda sa high-pass filterom mozes da "profitiras" iliti da vise cujes pozitivne od negativnih stvari. Treba probati.

Link to comment
Share on other sites

Još uvek imam LS50. Kakvo god mu pojačalo dao, oni imaju svoja ograničenja.

Ideja je da na SHD/Flex-u highpass filtriram LS50, lowpass filtriram sabvufere, ekvilajzer će da pomogne da ispeglam planinu i dolinu oko 150Hz. KEF-ove će da tera mali Hegel, a vate će da daju pojačala u subwooferima.

Trenutno se kad imam vremena igram sa minidsp 2x4HD i Umik 1, da vidim kako ide peglanje zvuka u sobi. Ceo taj minidsp interfejs na 2x4hd preko REW-a se često zaglupi kod merenja, mora da se restrartuje itd. Nadam se da na Flex/SHD bolje radi.

Link to comment
Share on other sites

Poštovani molim vas za pomoć.

Imam uredjaj CocktailAudio N15D već skoro tri godine. Imam par pitanja:

1. Od sinoć ne mogu da kopiram muzičke albume na hard disk koji je u strimeru. Sve je funkcionisalo odlično do juče. Čim pokušam da kopiram sa eksternog USB flash diska, dobijem poruku "DstPath is invalid".

2. Zašto uredjaj vidi samo jednu flešku od 4 koje posedujem i koje sam probao. Ostale tri ne vidi, iako sam ih  formatirao pre toga na isti način kao i ovu koju vidi?

3. Da li postoji mogućnost da kopiram muziku sa računara na strimer i kakva podešavanja treba uraditi? Povezani su na istu mrežu.

Hvala unapred na odgovoru.

Link to comment
Share on other sites

On 12. 12. 2023. at 22:01, Dragan Penev said:

Ja bih išao na opciju health check za sve USB stick memorije i taj HDD. Pa tek onda dalje da guraš.

Ne znam koji je HDD u strimeru, pa da uzmeš od nekoga na probu pa da ubaciš?

Ubacio sam drugi hard, upola manji doduše, 512 Gb. Trenutno radi. U početku je par puta i na njemu dao poruku Pst path invalid a pole trećeg pokušaja je proradio. Ostao mi je samo način podešavanja kopiranja muzike sa računara u HD strimera. Vidim albume u računaru, mogu da ih prebacujem sa strimera u kompjuter, ali obrnuto ne ide. Tj, sa računara u strimer.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 17.11.2023. at 14:52, Dragan Penev said:

Neka javi utiske za wiim pro plus prvi ko bude imao.

 

Wiim Pro Plus je stigao pre 15-ak dana. Izašao me ukupno oko 200EUR sa Alija.

wiimifiio.jpg.1e2f5e19c3e8b3475f72d826b7f8e4fa.jpg

S obzirom na to da sam do sada slušala samo preko lap topa povezanog na dac/amp Fiio K5 Pro ESS i sa slušalicama Beyerdynamic DT 880, razlike u zvuku ću komentarisati samo u odnosu na lap top.

Značajno je bolji zvuk nego preko lap topa, ali osvrnuću se na meni najznačajnija unapredjenja: veća je razdvojenost instrumenata (meni je ovo jedna od najvažnijih stavki pošto volim da slušam analitički, svaki instrument posebno); više detalja; sve je čistije, mirnije. Na prvu loptu mi se učinilo da ima manje basa. Kad mi se uvo malo naviklo na promenu, basa mi je falilo samo u numerama u kojim sam to i ranije primećivala.

Što se tiče izlaza, Wiim mi se bolje pokazao preko optičkog izlaza nego preko analognog. E sad da li tu utiče sinergija izmedju daca i ampa u Fiio K5 Pro Ess ili je dac u Fiio bolji, ne znam. Preko analognog izlaza mi je zvuk bio nekako sabijeniji, a samim tim je izgubio dosta od kvaliteta koje sam gore opisala.

Bluetooth daljinski je super stvar.

Aplikaciju nisam mnogo isprobavala osim podešavanja jer postoji opcija Tidal Connect. Preko aplikacije sam jedino gledala bitrate kad me interesovalo jer se na tidalu vidi samo max ili high.

Sve u svemu, prezadovoljna sam kupovinom. U mom slučaju ova kupovina je bila bagatela u odnosu na to koji napredak sam dobila u zvuku, a i u komforu korišćenja u odnosu na lap top.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

WiiM Amp stigao danas i povezan na QA 3020i zvučnike.

Prvi utisak je dobar - WiiM Amp je dobro sastavljen, ništa nije labavo, uređaj je dosta težak i ostavlja solidan utisak.

Što se funkcionalnosti tiče, radi sve kako je i obećano :), sem HDMI ARC, koji još nisam povezao, pa to još ne znam.

WiiM Home aplikacija je odmah prepoznala uređaj, dodala sve nove funkcionalnosti vezane za Amp, itd.

Bluetooth daljinski upravljač je jednostavan i nije posebno kvalitetan, ali je funkcionalan i radi kako treba.

Verzija softvera je 5.0.606744, danas urađen update. To bi trebalo da obezbedi da nema zujanja i nekih drugih začkoljica kojih je bilo sa verzijom 2. Nisam čuo nikakav šum/brum/zujanje iz uređaja niti iz zvučnika sa odstojanja od 10cm.

Sad sledi malo slušanja, pa ćemo da vidimo...

20240209_195353.jpg

20240209_210326.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...